Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco maakt netwerkbeheer eenvoudiger met AI en machine reasoning

Diegem, 01 Juli 2019

In bijna twee op de drie organisaties kampen IT-teams met de werkdruk, zo blijkt uit onderzoek van 451 Research. De werklast stijgt onder impuls van de digitalisering van bedrijven, met almaar meer toepassingen en toestellen op hun netwerken. Dat creëert meer complexiteit wat op zijn beurt meer network alerts voor IT-teams genereert. Toch zal het komende jaar slechts één op de drie bedrijven extra IT’ers aanwerven blijkt uit hetzelfde onderzoek. Cisco voegt daarom artificiële intelligentie toe aan zijn netwerkproducten.

Cisco ontwikkelde Cisco AI Network Analytics, dat menselijke kennis en 35 jaar ervaring met netwerken koppelt met real-time telemetriegegevens. Het creëert met machine reasoning een nieuw type artificiële intelligentie om het beheer van netwerken nog slimmer te maken.

Machine reasoning maakt het mogelijk om bepaalde incidenten te interpreteren en op basis van voorheen opgedane kennis nieuwe en gekende problemen op te lossen. Dit helpt IT-ingenieurs bij het detecteren van problemen en kwetsbaarheden, het analyseren van de oorzaak en het uitvoeren van corrigerende acties.

Minder maar juistere ‘alerting’

Cisco AI Network Analytics zal onder meer helpen om beheerstaken te automatiseren, zoals bijvoorbeeld troubleshooting.  IT-teams die kampen onder een hoge werkdruk besteden vandaag enkel aandacht aan de incidenten met de hoogste prioriteit, waardoor ze minder dringende maar even invloedrijke netwerkincidenten niet kunnen aanpakken.

“Met AI wordt het mogelijk om alerts te filteren en prioriteren voor elk gebouw, elk verdiep en elke ruimte met de juiste informatie om problemen snel op te lossen. In de eerste tests van Cisco AI Network Analytics zag Cisco het aantal alerts dalen met 75%”, zegt Frank De Reymaeker, Head of Enterprise Networking voor Cisco België en Luxemburg.

“Cisco vereenvoudigt voortdurend zijn toepassingen en netwerken om ze ook toekomstgericht te maken”, vertelt Scott Harrell, Senior Vice President en General Manager van Cisco's Enterprise Networking Business. “Door artificiële intelligentie toe te passen op netwerkbeheer kunnen onze klanten efficiënt bepalen welke zaken prioriteit krijgen. Dat heeft een grote, positieve impact op de werking van IT-teams.”

Cisco integreert verschillende netwerkdomeinen

Daarnaast pakt Cisco ook het beheer van verschillende netwerken aan. Cisco presenteert een multidomeinarchitectuur die zich uitstrekt over elk domein van het intent-based netwerk: campus, filiaal, WAN, IoT, datacenter en cloud. Die verschillende netwerkdomeinen hebben vooralsnog elk hun rol met een verschillende netwerkaanpak. Beheerders stellen de policies die de netwerktaken aansturen vandaag steeds apart in.

Multidomeinintegratie zorgt ervoor dat een netwerkpolicy voor bijvoorbeeld het access network zich dynamisch zal aanpassen aan andere netwerken zoals het SD-WAN of het data center. Het maakt een volledige netwerksegmentatie van toestellen en gebruikers mogelijk over alle domeinen, zorgt voor een betere prioritering van individueel netwerkverkeer en brengt encrypted traffic analytics naar public cloud. Zo creëert Cisco een consistente gebruikerservaring over alle verschillende netwerkdomeinen, en vereenvoudigt het tegelijk de complexiteit van IT.

Beschikbaarheid

Cisco AI Network Analytics is een standaardonderdeel van Cisco DNA Assurance en zal beschikbaar zijn in de volgende versie van Cisco DNA Center, algemeen beschikbaar in de zomer van 2019. Ook multidomeinintegratie wordt deze zomer geïntroduceerd.

Een foto van Frank De Reymaeker is hier beschikbaar.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu