Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Hugues De Pra wordt Chief Technology & Transformation Officer bij Cisco Belux

Diegem, 12 februari 2019

Cisco België en Luxemburg heeft Hugues De Pra gepromoveerd tot Chief Technology & Transformation Officer. In die rol moet hij de schakel worden tussen technische specialisten en departementen en experts die instaan voor innovatie. Hij zal de rol intern vervullen, maar ook bij partners en klanten innovatietrajecten begeleiden. Hugues De Pra rapporteert aan Arnaud Spirlet, de algemeen directeur van Cisco in België en Luxemburg.

Technologische vernieuwing

“We merken dat heel wat bedrijven innovatieprojecten in een parallelle modus opstarten. Het gevolg is dat die volledig losstaan van de kernactiviteiten en de eigen technologie van het bedrijf. Bijvoorbeeld: een nieuwe business unit lanceert een app maar kan inkomsten niet boeken in het ERP-systeem, want die spreekt een andere taal. Dat is behoorlijk onhandig en een rem op slimme en snelle vernieuwing. Als je technologie vlot wilt introduceren, moeten je die oude systemen slimmer maken. Bij Cisco hebben we de intelligentielaag losgekoppeld van de infrastructuur zodat we gemakkelijker kunnen integreren, automatiseren en sneller innoveren. Cisco is een softwarebedrijf geworden”, zegt Hugues De Pra.

Innovatie stimuleren bij klanten

De Pra zal dus zorgen voor technologische vernieuwing, maar anderzijds moet hij ook de innovatie zelf stimuleren. Daartoe zal hij in 2019 sterk inzetten op hackathons met klanten als platform voor innovatie en co-creatie. Cisco Belux heeft met het innovation agency Impact Valley 10 coaches opgeleid om hackathons met klanten in goede banen te leiden en samen met Cisco’s partners innovatie te stimuleren. Het programma gaat in maart van start.

Hugues De Pra werkt al sinds 1999 bij Cisco. Hij startte er als system engineer na zijn studies burgerlijk ingenieur (afstudeerrichting elektronica) aan de universiteit van Luik. De twee voorbije decennia vervulde hij verschillende verkoop- en managementrollen. In 2010 nam hij de leiding van de datacenteractiviteiten van Cisco in België en Luxemburg, met onder meer de lancering van Cisco’s populaire UCS-servers en nieuwe architecturen als ACI (Software Defined Network). Het voorbije jaar werd hem al een meer transversale rol toevertrouwd in verkoop. In zijn vrije tijd is Hugues De Pra een gepassioneerd liefhebber van Italië en oenologie.

Een hogeresolutiefoto van Hugues De Pra kunt u hier downloaden.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact:

Cisco
Leslie Delatte, marketing manager
T : +32 2 704 52 39

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T : +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu