Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco stoomt kmo klaar voor toekomst met veel meer netwerkconnecties

Diegem, 13 november 2018

Op zijn partnerconferentie Partner Summit in Las Vegas heeft Cisco zijn intent-based netwerkarchitectuur uitgebreid. Met de zelflerende Catalyst 9000-switches kunnen bedrijven sinds vorig jaar het beheer van grote netwerken verregaand automatiseren. Aan dat iconische Catalyst-gamma, waarmee Cisco al twintig jaar lang de mogelijkheden van netwerken verruimt, voegt Cisco nu een zogenaamde ‘access switch’ toe, de Catalyst 9200. Zo kan nu ook de kmo zich via intent-based networking klaarstomen voor een toekomst waarin heel veel meer toestellen verbinding maken met het netwerk.

“Deze nieuwe access switch is met name voor kleinere installaties zoals filialen en onze vele Belgische kmo’s uitstekend nieuws. De intelligentie, eenvoud en sterke beveiliging van intent-based netwerken zijn er nu voor alle bedrijven,” zegt Frank De Reymaeker, Head of Enterprise Networking bij Cisco België en Luxemburg. “We geven hun IT-teams de middelen om hun netwerk te automatiseren en als één geheel te beheren, met inbegrip van zowel draadloze installaties als bekabelde netwerken.”

Nadruk op automatisatie

Het concept van intent-based networking verschilt fundamenteel van het huidige netwerkbeheer. Deze moderne netwerken vertalen de zakelijke intenties en gegevensstromen automatisch in nieuwe netwerkrichtlijnen. Security maakt inherent deel uit van het netwerk, dat zelf dankzij een geautomatiseerde segmentatie zorgt voor de meest passende en veilige verbinding naar elk toestel. Het vereenvoudigt de netwerkconfiguratie enorm. Zo kan het netwerk automatisch en in enkele minuten geconfigureerd worden, met de garantie dat het ook correct gebeurt. Cisco-klanten activeren sneller nieuwe toepassingen, vereenvoudigen IT-operaties en drukken gevoelig hun IT-kosten.

Ook een nieuwe draadloze controller

Cisco presenteerde op Partner Summit ook een nieuwe controller voor draadloze ‘intent-based’ netwerken. De Cisco Catalyst 9800 Series Wireless Controller draait op eigen servers, in een cloud of rechtstreeks op de Catalyst 9000 switches. De controller is al klaar voor de nieuwe 802.11ax-standaard voor draadloos internet die naar alle waarschijnlijkheid in 2019 beschikbaar zal zijn. Met deze controller breidt Cisco de nieuwe beveiligingsmethodes, geavanceerde programmeerbaarheid en analytics van intent-based netwerken uit naar draadloze systemen, via hetzelfde open en programmeerbaar besturingssysteem als voor bekabelde netwerken.

De nieuwe controllers en switches zullen dit kwartaal en in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komen. Een foto van Frank De Reymaeker vind je hier. Twee blogs over de deze lancering vind je hier en hier.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact:

Cisco
Leslie Delatte, marketing manager
T : +32 2 704 52 39

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T : +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu