Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco presenteert programmeeromgeving voor slimme netwerken

Diegem, 13 juni 2018

Op zijn jaarlijkse gebruikersconferentie Cisco Live heeft de netwerkspecialist het DNA Center Platform voorgesteld, de derde fase van zijn intent-based networking strategie. Cisco breidt zijn netwerkbeheersoftware DNA Center uit tot een platform met open programmeeromgeving. Die laat ontwikkelaars toe om toepassingen te ontwikkelen voor intent-based of slimme netwerken. Intent-based networks zijn geautomatiseerde, zelflerende netwerken die met name het beheer sterk vereenvoudigen (zie ook persbericht van 21 juni 2017).

Met het intent-based netwerk en DNA Center als centrale brein automatiseren gebruikers heel wat manueel, tijdsintensief werk en wordt het netwerk flexibeler. “Met DNA Center Platform maken we het intent-based netwerk open en programmeerbaar. Dit maakt interactieve en programmeerbare communicatie mogelijk tussen het netwerk en de toepassingen die erop draaien. Een IT ticketing applicatie start bijvoorbeeld automatisch een netwerkanalyse op. Het netwerk stemt zich af op gebruikerservaring, veiligheid en compliancy op manieren die een jaar geleden nog niet mogelijk waren”, zegt Frank De Reymaeker, Head of Enterprise Networking voor Cisco Belux.

DNA Center Platform is een verzameling tools en open APIs (een stukje software die ervoor zorgt dat twee toepassingen informatie kunnen uitwisselen) voor netwerkontwikkelaars in Cisco DNA™ Center, het commandocentrum waarmee organisaties een verzameling netwerktoestellen als een enkel systeem kunnen beheren.

Die APIs laten netwerkbeheerders toe om:

  • ‘Network intelligence’ toe te voegen aan toepassingen: ontwikkelaars kunnen voortaan toepassingen ontwikkelen die rekening houden met wat er op het netwerk gebeurt en het netwerkverkeer afstemmen op wat toepassingen nodig hebben.
  • Heterogene netwerken als een geheel te beheren: Cisco stelt een software developer kit (SDK) ter beschikking zodat organisaties in DNA Center hun heterogene netwerk met toestellen van verschillende fabrikanten kunnen beheren.
  • IT op elkaar af te stemmen: in DNA Center kunnen netwerkbeheerders IT-systemen informatie laten uitwisselen via softwareadapters voor een betere procesautomatisatie.

Kant-en-klare code beschikbaar via ontwikkelplatform DevNet

Samen met IBN Platform lanceert Cisco ook drie extra tools voor zijn ontwikkelaarsnetwerk DevNet, dat nu een half miljoen leden telt:

  • DevNet Ecosystem Exchange is een online portaal met ruim 1.300 toepassingen voor alle producten van Cisco
  • DevNet Code Exchange geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om softwarecode te delen voor nieuwe toepassingen of workflowintegratie. Een lange lijst softwareadapters, tools en software development kits (SDK) is beschikbaar via GitHub.
  • DevNet DNA Developer Center geeft ontwikkelaars toegang tot gebruikersscenario’s, gedetailleerde informatie en alles wat ze nodig hebben om toepassingen voor het DNA Center platform te programmeren.

DNA Center platform is beschikbaar vanaf de zomer. De nieuwe DevNet-diensten zijn vandaag al beschikbaar.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact:

Cisco
Leslie Delatte, marketing manager
T : +32 2 704 52 39

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T : +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu