Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco integreert samenwerkingstoepassingen Webex en Spark

Diegem, 18 april 2018

Elke dag vergaderen ruim 100 miljoen mensen via Webex, de online en videoconferencingsoftware van Cisco. ‘Een Webex opzetten’ is zakelijke lingo geworden voor vergaderen. Vandaag kondigt Cisco een forse uitbreiding aan van zijn vergadersoftware. Webex zal versmelten met Spark, de andere toepassing van Cisco waarmee teams online en mobiel kunnen samenwerken. Tegelijk wordt Spark omgedoopt tot Webex Teams. Met Webex Share presenteert Cisco nieuwe hardware om van elke ruimte een Webex-zaal te maken.

“In onze huidige samenleving maakt het individu steeds vaker plaats voor het collectief. Ook in bedrijven wordt het werk verdeeld over teams. De uitdaging bestaat erin om ook complex werk op te lossen als team. Daarom integreren we onze beide toepassingen, gaan we nog sterker inzetten op beveiliging en nog meer het gebruik van video aanmoedigen. Collega’s zien en zelf gezien worden is essentieel voor goed teamwerk”, zegt Michel Assink, collaboration lead bij Cisco Belux.

Cisco Spark wordt Webex Teams

Met Spark kwam Cisco twee jaar geleden met fris ogende, intuïtieve en veilige software-as-a-service voor team collaboration. Vandaag krijgen Webex en Spark dezelfde grafische look and feel, en krijgt Spark een nieuwe naam: Webex Teams. De nieuwe naam geldt ook voor de bestaande hardware: het Cisco Spark Board wordt dus Webex Board.

Voor de meer dan 100 miljoen gebruikers van Webex wordt het eenvoudiger om de stap te zetten van online vergaderen naar online samenwerken. Het volstaat om de Teams extensie toe te voegen aan hun licentie om toegang te krijgen tot whiteboarding, messaging, toegang voor gasten, delen van content en extra toepassingen. Met de nieuwe suite wordt het mogelijk om vergaderingen tot 1.000 gebruikers te organiseren.

Webex Share: een Webex-zaal voor minder dan 400 US dollar.

Met Webex Share heeft Cisco een klein toestel ontwikkeld waarmee klanten elke ruimte met een televisie ombouwen tot een Webex-zaal. Zo kunnen teams zeer gemakkelijk content delen op het grote scherm in de ruimte en is er geen gedoe meer met kabels. Bovendien kunnen ze met Webex Share ook zalen boeken. Webex Share zal gecommercialiseerd worden tegen het einde van het kalenderjaar.

Webex werkt prima samen met tools van Google, Microsoft en anderen

Keuzevrijheid is belangrijk voor klanten. Daarom heeft Cisco met de nieuwe suite sterk geïnvesteerd in interoperabiliteit. Organisaties kunnen Webex Meetings en Teams perfect combineren met Microsoft Office 365, Google of Salesforce.

"Hey Webex, start the meeting"

Cisco maakt er werk van om artificiële intelligentie toe te voegen aan elke vergadering, elke oproep en elk gesprek. Webex Assistant zal de volgende maanden beschikbaar zijn op alle Webex Room Kit en Room Series toestellen. Gebruikers kunnen dan vragen om de vergadering automatisch te starten: "Hey Webex, start the meeting". Ook onderdrukken alle videotoestellen van Cisco voortaan automatisch storende achtergrondgeluiden zoals toetsenborden, blaffende honden en deurbellen bij thuiswerkers of luide gesprekken van collega’s.

Foto’s van de nieuwe software en van Michel Assink vind je hier.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.

Contact:

Cisco
Leslie Delatte, marketing manager
T : +32 2 704 52 39

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T : +32 9 210 53 59
M : +32 476 68 94 92
E : rafael@checktwice.eu