Guest

Linda van de Weerd leidt vernieuwd Security-team Cisco België en Luxemburg

Diegem, 25 april 2015

Cisco heeft Linda van de Weerd aangesteld als Security Lead voor België en Luxemburg. Ze neemt de functie over van Fred Noordam, die zich voortaan concentreert op de Nederlandse markt. Van de Weerd zal een team van drie aansturen, met een commerciële en twee technische securityspecialisten.

Naast de aansturing van de securitydivisie neemt Linda van de Weerd ook het commerciële contact met de grote klanten zoals de NAVO en het Groothertogdom Luxemburg voor haar rekening.
“Cisco Belux haalde in 2015 uitzonderlijke resultaten in de verkoop van onze securityproducten, de beste in Noord-Europa. Linda van de Weerd is de geknipte persoon om die lijn door te trekken. Ook voor dit jaar zien de vooruitzichten er goed uit”, zegt Jan Bau, Regional Director Cyber Security Northern Europe bij Cisco.

Commerciële en technische versterking
Van de Weerd krijgt op commercieel vlak bijstand van security accountmanager Fabrice Hecquet, die overkomt van FireEye. Daar was hij de laatste twee jaar Territory Account Manager van de Belgisch-Luxemburgse divisie. Hecquet was in zijn loopbaan al verantwoordelijk voor de verkoop in de EMEA-regio bij VASCO Data Security en verkoopdirecteur bij OpenTrust in Parijs. Bij Cisco zal hij de verkoop van securityproducten aan middelgrote en overheidsklanten en de Europese Unie in goede banen leiden.

Parallel wierf van de Weerd ook Bart Bruninx aan als technische security consultant, die heel wat expertise naar Cisco meebrengt. Hij werkte eerder voor Verizon en Dimension Data, waar hij sinds 2006 verschillende technische security functies invulde. Hij zal een team vormen met Bart Van Hoecke die al sinds 2008 aan de slag is bij Cisco, waarvan de laatste vier jaar als adviserend security-ingenieur.

Meer bewustmaking nodig
“Uit ons laatste beveiligingsrapport blijkt dat kmo’s in 2015 minder gebruikmaakten van computerbeveiliging dan een jaar eerder. Samen met mijn team wil ik klanten, partners en onze eigen medewerkers bewustmaken van het belang van gegevensbeveiliging. Elke organisatie is het slachtoffer van cyberaanvallen. Het is zaak om malware zo snel mogelijk op te sporen, uit te schakelen en de beveiliging aan te passen. Cisco heeft de detectietijd van nieuwe malware alvast gereduceerd tot 17 uur, terwijl het sectorgemiddelde op 200 dagen ligt”, zegt Linda van de Weerd.

Linda van de Weerd deed eerder verkoop- en managementervaring op bij Kappa Data en Exclusive Networks. Daarvoor was ze dertien jaar lang actief bij Cosyco IT Solutions, onder meer als commercieel directeur. Sinds 2014 is ze aan de slag bij Cisco.

Een hogeresolutiefoto van Linda van de Weerd kunt u hier downloaden.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vin je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner