Guest

Ferranti versterkt internationalisering met nieuwe clouddiensten

Cisco heeft Ferranti Computer Systems geaccrediteerd als Master Partner in het Cloud & Managed Services Program (CMSP) in België. De dienstverlener installeerde een Cisco IT-infrastructuur waarmee het vandaag hybride clouddiensten kan leveren aan zijn klanten. Die dienstverlening draagt nu het hoogste kwaliteitslabel van Cisco.

Ferranti doet voor zijn nieuwe clouddiensten een beroep op Cisco, EMC en Microsoft. Zij leveren respectievelijk servers en switches, opslagsystemen en virtualisatiesoftware. Met de systemen kan Ferranti nu hybride IT-diensten aanbieden aan zijn klanten, die almaar meer het IT-beheer van hun computertoepassingen toevertrouwen aan gespecialiseerde dienstverleners. Dat geldt ook voor MECOMS, waarmee Ferranti energiebedrijven automatiseert.

Internationale klanten in MyFerrantiCloud

“Voortaan bieden we MECOMS ook als software-as-a-service aan, zodat klanten de software via het internet kunnen gebruiken volgens een tarifering per connectie. Onze internationale klanten waren vragende partij voor zo’n flexibele formule en het kwaliteitscertificaat van Cisco is voor hen een extra zekerheid. Onder meer de nieuwe Britse energieleverancier Our Power Energy Supply maakt al gebruik van MECOMS-as-a-service. Ferranti verzorgt in hun naam de facturatie en het klantenbeheer”, zegt Gunter Van de Cauter, Sales Director ICT bij Ferranti.

In België verhuisde CultuurNet Vlaanderen zijn UiT-databank al naar Ferranti’s cloud. De databank bevat ruim 130.000 vrijetijdsactiviteiten in Vlaanderen. Ook de Nederlandse toeristische koepelorganisatie VVV verhuisde haar toepassingen naar MyFerrantiCloud. VVV slaagt erin om 10% te besparen op infrastructuurkosten.

Strenge controle op klantenondersteuning

Aan de Master CMSP certificatie ging een intensieve, 2-daagse audit vooraf door een onafhankelijke partij. Daarbij worden zowel de infrastructuur van de leverancier onderzocht als zijn zakelijke processen om de technologie te beheren en de klanten te ondersteunen.

Cisco legt Master CMSP leveranciers strenge voorwaarden op met betrekking tot het ontwerp en het beheer van hun cloudinfrastructuur. Ook moeten ze klanten een professionele, commerciële en technische ondersteuning aanbieden. Cisco garandeert zo dat eindgebruikers volgens een vaste werkwijze en best practices geholpen worden.

“Met het Master CMSP-certificaat toont Ferranti aan dat het in staat is om voor elke klant en elk scenario de beste formule te adviseren voor hun toepassingen: bij de klant, in een private cloud bij Ferranti, in een public cloud of zelfs een combinatie van de drie”, zegt Hugo Detremmerie, Head of Partner Organization Belux and North bij Cisco.

Over Cisco’s Cloud and Managed Services Program (CMSP)

CMSP helpt partners met de volledige commercialisering van hun clouddiensten. Het programma biedt partners toegang tot de hoogste expertise, middelen om de verkoop te versnellen en opleidingen voor medewerkers. Er zijn twee niveaus: Advanced en Master partners.

Over Ferranti

Ferranti Computer Systems is een Belgische informaticadienstverlener. Organisaties in de Benelux kunnen bij Ferranti terecht voor informatica-advies, IT-beveiliging, datacenter-, infrastructuur-, werkplek- en netwerkbeheer en industriële automatisering. Voor de energiesector ontwikkelde Ferranti de bedrijfssoftware MECOMS, die door energiebedrijven in de hele wereld gebruikt wordt. Het van origine Antwerpse Ferranti is opgericht in 1976 en maakt deel uit van de Nijkerk Group.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vin je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner