Guest

Europees Hof van Justitie communiceert voortaan via Cisco

Luxemburg, xx januari 2016

Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg communiceert voortaan met technologie van Cisco. IT-dienstenleverancier en Cisco-partner Dimension Data installeerde de laatste van in totaal 3.200 Cisco-telefoons. Met de overschakeling naar Cisco’s telefonieserver Unified Communications Manager heeft het Hof nu ook toegang tot instant messaging, de beschikbaarheidsfunctie ‘presence’, videotelefonie en online conferencing.

“Cisco’s communicatietechnologie is state-of-the-art, gebruiksvriendelijk en paste perfect in het financiële plaatje”, besluit het onderzoek van het Europees Hof van Justitie.

Het Hof heeft de telefooncentrale dubbel uitgevoerd, zodat telefonische onderbrekingen tot het verleden behoren. Samen met het advies- en auditbureau Impact Consulting voerde de Europese instelling vooraf een uitgebreide studie naar de stabiliteit en veiligheid van zijn telecommunicatiesystemen.

Na de studie raadde Impact Consulting aan om over te stappen naar unified communications van Cisco, met volledige replicatie van de telefonieserver. Dimension Data, de huidige leverancier van het Europees Hof van Justitie binnen het raamcontract voor netwerk- en telecommunicatiediensten, zorgde voor de installatie.

Videocommunicatie bevordert samenwerking

In 2013 werden de eerste 750 videotelefoons geïnstalleerd in de vernieuwde bijgebouwen. Deze zomer zijn ook de telefoons in de twee grote torens van de instelling vernieuwd. In totaal zijn er nu 3.200 telefoons van Cisco, waarvan een duizendtal uitgerust zijn met videocamera’s.

Het Europees Hof van Justitie heeft een grote site: er is 500 meter tussen de twee gebouwen die het verst van elkaar liggen. Dankzij videotelefonie verliezen de medewerkers geen verplaatsingstijd en kunnen ze elkaar toch ‘zien’. Met de videotelefoon kan men deelnemen aan externe vergaderingen via videoconferencing, wat zowel interne als externe samenwerking bevordert. Daarom gaat het Hof binnenkort ook van start met Cisco WebEx voor online vergaderingen.

Nog maar één telefoonnummer nodig

Aangezien de instelling volledige dekking met draadloos internet heeft op de Kirchberg-site, is er ook een connectie met Cisco Jabber waarvan de medewerkers de app kunnen downloaden in de Apple Store of via Google Play. Zij kunnen dan kiezen om oproepen automatisch door te schakelen naar hun smartphone, of oproepen op zowel de vaste als mobiele telefoon te laten routeren. Ze kiezen dan zelf met welk toestel ze opnemen. Ze hoeven niet langer aan hun bureau gekluisterd te zitten en lopen geen oproepen mis. Ze hoeven hun contacten ook hun mobiel nummer niet meer te geven dankzij de single number reach functie.

Instant messaging vereenvoudigt communicatie tijdens officiële zittingen

De Collaboration Suite van Cisco helpt managers om eenvoudiger te communiceren met hun medewerkers tijdens vergaderingen. Voortaan lukt dat via snelle en korte berichten via instant messaging. Eenvoudig, discreet en gemakkelijk.

Ook de IT-helpdesk van het Europees Hof werkt nu met de technologie van Cisco. De toepassing Unified Contact Center Express haakt in op de telefonieserver en beheert alle oproepen naar de helpdesk. De software routeert ze vervolgens naar de beschikbare medewerkers. De IT-dienst heeft de software verrijkt zodat de manager snel zicht heeft op wachttijden en desgevallend kan beslissen om extra lijnen open te zetten, of bepaalde oproepen voorrang te geven.

Eenvoudiger telefonisch onthaal

Om het telefonische onthaal ten slotte te optimaliseren, koppelde Dimension Data de telefonieserver van het Europees Hof met Manager/Assistant van softwareleverancier PeterConnects. Daarmee kan elke groep nu zelf de bereikbaarheid van medewerkers instellen of regelen hoe, naar wie en op welke tijdstippen oproepen worden doorgeschakeld.

Een andere nieuwigheid is dat het telecommunicatieteam dankzij de krachtige videocapaciteiten van Cisco op verzoek van de medewerkers zittingen zal kunnen uitzenden op hun desktops of andere videoschermen op het netwerk.

“We zijn trots dat zo’n grote Europese instelling Cisco verkiest voor haar nieuwe communicatiesystemen”, zegt Pol Vanbiervliet, algemeen directeur Cisco Belux. “Het Europees Hof van Justitie zet een grote stap in de richting van het nieuwe werken met moderne samenwerkingssystemen zoals videotelefonie en unified communications op smartphones. Voor haar medewerkers wordt samenwerken eenvoudiger waardoor ze hun werk ook sneller klaar hebben.”

Olivier Posty, General Manager Dimension Data Luxemburg: “Medewerkers communiceren vandaag op verschillende manieren met elkaar. Door te migreren naar Cisco’s dynamische en state-of-the-art samenwerkingssystemen, biedt het Europees Hof van Justitie zijn medewerkers toegang tot telefonie, chatsystemen, e-mail, sms en video op verschillende toestellen. Video is nu alomtegenwoordig en iedereen kan er gebruik van maken: via de Jabber-toepassing op hun smartphone of via de Cisco videotelefoon. Voor Dimension Data Luxemburg is dit opnieuw een grootschalige digitale transformatie die we succesvol doorvoeren samen met Cisco.”

Meer informatie over de samenwerkingstechnologie van Cisco is terug te vinden via dezelink. Een foto van Pol Vanbiervliet kun je hier downloaden.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vin je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner