Guest

Destiny vertienvoudigt netwerkcapaciteit met optische technologie van Cisco

Diegem, 8 december 2015

Cloud- en telecomoperator Destiny beheert voortaan zelf de doorvoersnelheid op zijn glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft daarvoor Cisco’s Network Convergence System 2000 aangeschaft, technologie om het gegevenstransport op optische netwerken te regelen. De operator heeft meteen zijn bandbreedte verhoogd tot 10 Gbps. Destiny beantwoordt hiermee de stijgende vraag naar bandbreedte door meer intensief gebruik van video en clouddiensten. Met het systeem kan het gemakkelijk bijschakelen tot 100 Gbps.

In een jaar tijd is de capaciteit op het Destiny-netwerk verdubbeld tot 1.600 klanten en meer dan 5.000 connecties. Voor die groeispurt werd het dit jaar al bekroond tot Beloftevolle Onderneming van het jaar 2015 en snelste groeier in de Fast50 categorie voor internet, media en telecom. Het glasvezelnetwerk kan de groei aan, maar de onderliggende netwerkverbindingen die Destiny tot voor kort huurde om gegevens te vervoeren, niet.

“Door het glasvezelnetwerk en de controleapparatuur in te kopen is Destiny nu volledig onafhankelijk”, zegt Samuel De Wever, CTO van Destiny. “We hebben de volledige controle over de bandbreedte en stabiliteit van het netwerk. In een eerste fase hebben we onze doorvoersnelheden verhoogd. Met 10 gigabit per seconde is het netwerk even snel als dat van de traditionele spelers. We zijn klaar voor de volgende drie jaar en kunnen indien nodig gemakkelijk uitbreiden tot 100 Gbps en meer.”

Al vaste klant bij Cisco

Ook de routerinfrastructuur van Destiny komt van bij Cisco. Door met een enkele hardwareleverancier te werken, gebruikt de telecomoperator overal dezelfde standaarden. “Bovendien zorgt Cisco via zijn Networking Academy in het hoger onderwijs voor prima scholing. We vinden gemakkelijk gekwalificeerde ingenieurs zodat we nu zelf voor het onderhoud en interventies zorgen. We communiceren in onze eigen taal met de technici. Die lokale verankering is belangrijk voor ons”, aldus De Wever.

Om de technische ondersteuning in eigen beheer te nemen, stuurde Destiny vier ingenieurs naar Cisco’s Europese opleidingscentrum voor optische netwerktechnologie in Italië. Nadien heeft het kleine team in een maand tijd de apparatuur geïnstalleerd in de dertien Belgische datacenters die Destiny verbindt. Naast de extra scholing voor zijn ingenieurs, bestelde de operator ook een SMARTnet-contract bij Cisco, zodat het altijd gespecialiseerde ondersteuning geniet op de toestellen.

Optische netwerken gebruiken dunne glasvezel om via lichtpulsen gegevens te transporteren. De technologie is zeer betrouwbaar en heeft een hoge doorvoercapaciteit. Destiny gebruikt bovendien een techniek om de bandbreedte verder op te drijven (golflengtemultiplexing of DWDM). Cisco’s Network Convergence System (NCS) 2000 is ontworpen om het transport van gegevens over zulke DWDM-netwerken te organiseren. Meer informatie over optische netwerktechnologie vindt u hier.

Een foto van Samuel De Wever kunt u hier downloaden.

Over Destiny

Destiny is een onafhankelijke cloud telecomoperator die werd opgericht in 2008. Met 55 medewerkers, een verwachte jaaromzet van 12,5 miljoen euro in 2015 en een omzetstijging van 1142% over de laatste 5 jaar, groeide het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende B2B telecomspeler in België. Het eigen Destiny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 1500 professionele klanten waaronder gereputeerde bedrijven zoals Katoennatie, Cevora, McDonalds, Standaard Boekhandel, Fujitsu, Ecover, Port of Antwerp, Plus Home Services, KULeuven, DNS.be en Würth. Recent viel Destiny in de prijzen als meest beloftevolle onderneming van het jaar 2015 en snelste groeier in de Fast50 in de categorie internet, media en telecom.

Destiny biedt kostenefficiënte telecomoplossingen op maat door te luisteren naar haar klanten. Dit resulteert in betere telecom aan een lagere prijs. En dat is telecom… as it should be. Voor meer informatie: http://www.destiny.be

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Vaak gestelde vragen over het Internet of Everything vind je hier.

Contact voor journalisten:

Kind en Gezin
Leen Du Bois, woordvoerder
E: woordvoerder@kindengezin.be

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner