Guest

Proximus stapt als eerste Belgische leverancier mee in's werelds grootste cloud

Diegem, 12 maart 2015

Als eerste IT-dienstverlener in België gaat Proximus zijn datacenters verbinden met Cisco Intercloud, het wereldwijde netwerk van onderling gekoppelde clouds. Het wereldwijde hybride cloudnetwerk verbindt al meer dan 350 datacenters van 60 Intercloud-partners in 50 landen en vormt zo de grootste cloud in de wereld. Proximus wil zo sneller en makkelijker clouddiensten afleveren voor zijn klanten. Het is een van de 14 nieuwe partners in de wereld die vandaag aansluiten bij Intercloud.

Ruim zeventig procent van de informaticaverantwoordelijken in bedrijven bouwt zijn interne infrastructuur af en schakelt over naar cloudcomputing voor de huisvesting van de bedrijfstoepassingen. Op basis van hun noden bekijken ze welke software ze intern willen blijven ondersteunen, en welke applicaties ze naar de cloud verhuizen.

Hybride diensten
Daarmee creëert men een hybride model, dat via Intercloud gevoelig kan worden uitgebreid. Klanten zullen eenvoudig kunnen uitbreiden naar Proximus’ cloud in geval van piekverbruik in het eigen datacenter, of hun toepassingen repliceren bij Proximus zodat ze eenvoudig kunnen overschakelen in geval van uitval van hun eigen datacenter. Intercloud biedt de schaalbaarheid en flexibiliteit om heel eenvoudig te schakelen tussen interne systemen en cloud. Bovendien hebben de klanten de garantie dat hun toepassingen en gegevens in eigen land blijven.

Cloud broker
Ook laat Intercloud Proximus toe om te evolueren naar een soort makelaar van clouddiensten. Dankzij Intercloud kun je op een veilige manier clouddiensten van softwarepartners toevoegen aan het aanbod, met inbegrip van public clouddiensten, en koppelen met de eigen toepassingen van de klant.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:
Check Twice
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner