Guest

Proximus en Cisco hernieuwen strategisch partnerschap

Ontwikkeling van innovatieve oplossingen rond drie groeidomeinen

Proximus en Cisco hebben tijdens de CES 2015 hun partnerschap hernieuwd om samen innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Dankzij het partnerschap zal Proximus zijn klanten snellere en vernieuwende diensten op maat kunnen aanbieden. Cisco zal gebruikmaken van de expertise van Proximus op vlak van technologie research en lancering van diensten op de Belgische markt.

Binnen het kader van deze hernieuwde overeenkomst hebben Proximus en Cisco drie groeidomeinen gedefinieerd: levering van next-generationvideo-diensten aan klanten, Smart City-diensten voor overheidsorganisaties en Service Orchestration voor business-to-businessklanten.

Aanbieden van next-generation videodiensten

Proximus beschikt al over een succesvol videoaanbod via de traditionele decoder voor digitale televisie. Door digitale tv-functies samen te brengen op de open cloud architectuur van Proximus (Cisco Videoscape) in plaats van op de digitale decoder van de klant wil Proximus upgrades van functies sneller beschikbaar stellen en zijn aanbod afstemmen op de behoeften van de klant. Met Cisco Videoscape zullen beide partners voor Proximus een op de cloud gebaseerd tv-aanbod van de volgende generatie ontwikkelen.

Smart City

Steden hebben te kampen met nieuwe uitdagingen zoals verkeersverzadiging en bevolkingsdruk. De steden van morgen moeten veiliger, efficiënter, duurzamer, comfortabeler en interactiever zijn. Samen met Cisco wil Proximus zorgen voor Smart City-oplossingen die meer bieden dan enkel gratis draadloos internet overal in de stad. Het partnerschap zal werken aan de versnelde ontwikkeling van oplossingen voor slimme en geconnecteerde steden die het leven van consumenten makkelijker maken en meer opbrengsten genereren voor bedrijven.

Service Orchestration-technologie

Toekomstzekere netwerk- en IT-infrastructuur moeten het hoofd kunnen bieden aan de exponentiële groei van het netwerkverkeer en het aanbieden van nieuwe diensten mogelijk maken. De “Service Orchestration”-technologie van Cisco laat toe om het beheer van zowel virtuele als fysieke netwerken volledig te automatiseren, wat de ervaring van de klant verder verbetert en hem meer flexibiliteit biedt.

Dominique Leroy, CEO van Proximus: 'Deze langetermijnovereenkomst met Cisco versterkt niet alleen onze huidige samenwerking, maar bewijst ook dat Proximus zich inzet voor vernieuwing en een betere klantenervaring. We willen bouwen aan een toekomst die onze klanten, medewerkers, aandeelhouders en partners ten goede komt. Dit zal ons helpen opnieuw aan te knopen met groei'.

John Chambers, voorzitter en CEO, Cisco: 'Als toonaangevende dienstverlener in België en Luxemburg kan Proximus bogen op een uitgebreid palmares inzake innovatie. Proximus is zich bewust van de voordelen die de transformatie van zijn netwerk tot een softwaregebaseerd flexibel platform biedt. We breiden onze samenwerking onder meer uit op het vlak van het ‘Internet of Everything’ (IoE) met op cloud gebaseerde video oplossingen en op het vlak van gevirtualizeerde oplossingen. Samen met Proximus zullen we een transformatieroadmap ontwikkelen voor een flexibelere en efficiëntere infrastructuur die opgewassen blijft tegen toenemende volumes, afnemende operationele hulpmiddelen en veranderende vaardigheden en competenties.'

Meer informatie voor journalisten op de persdienst van Proximus:

Haroun Fenaux
+32 2 202 48 67
+32 476 60 03 33

Frédérique Verbiest
+32 2 202 99 26
+32 479 26 09 45

Jan Margot
+32 2 202 85 01
+32 475 58 50 37

www.twitter.com/belgacom_press

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner