Guest

Cisco brengt met UCS Mini bladeserver voor kmo's op de markt

Diegem, 8 september 2014

Cisco heeft zijn Unified Computing Systems–servergamma vernieuwd. Het technologiebedrijf brengt een nieuwe bladeserver op de markt voor kleine ondernemingen, een nieuwe rackserver voor intensieve gegevensanalyse zoals big data en een nieuwe UCS M-reeks: modulaire servers met extra processorkracht. Met de vernieuwing wil Cisco zijn aandeel in de servermarkt verder vergroten. Vijf jaar na de introductie van UCS is Cisco het nummer twee wereldwijd met een aandeel van 27,4% op de bladeservermarkt.

Unified Computing Systems combineert rekenkracht (computing) en netwerktoegang (switching). Het systeem vereenvoudigt het beheer van beide componenten en de toegang tot de virtualisatie- en opslagsystemen waarmee ze verbonden zijn. UCS is een productfamilie met chassis, rack- of bladeservers en beheersoftware.

UCS Mini voor kmo’s of bijkantoren

Met de aankondiging van Cisco UCS Mini wordt blade server computing ook voor kleine en middelgrote ondernemingen interessant. “In vergelijking met rackservers verbruiken bladeservers minder bekabeling, nemen ze minder plaats in en is het beheer ook eenvoudiger, maar ze waren economisch pas rendabel vanaf tien tot twintig stuks. Met UCS Mini verkrijgen klanten een chassis waarin ze tot 8 blade servers kunnen schuiven. Met de UCS Mini verlaagt Cisco dus gevoelig de instapdrempel”, zegt Hugues De Pra, Head of Architecture, Data Center & Virtualization voor Cisco België en Luxemburg. Klanten kunnen hun UCS Mini koppelen met maximum zeven externe rackservers, die je mee kan beheren met de UCS Manager.

Deze nieuwe instapreeks is ook geschikt voor bijkantoren of filialen zonder datacenter met aangepaste elektriciteitsvoeding en koeling. Ruim 48% van alle servers bevindt zich in een eenvoudige serverkast. Met de UCS Mini verdubbelt Cisco dus zijn potentiële markt. Het biedt bijkantoren de kans om verbinding te maken met het datacenter van het hoofdkantoor maar toch applicaties lokaal te laten draaien voor een betere gebruikerservaring.

M-Series: meer processorkracht voor servers met intensief gebruikte toepassingen

Met de modulaire servers van de nieuwe UCS M-series komt Cisco tegemoet aan de noden van bedrijven die grote processorkracht nodig hebben, zoals hosters van online toepassingen en leveranciers van clouddiensten. Cisco UCS M-Series is een uitgeklede server met 16 processoren (CPU) onder de motorkap die niet langer verbinding maken met eigen maar wel met gedeelde opslag- en netwerkcapaciteit dankzij virtual interface cards. In vergelijking met de eerste generatie UCS, slaagt Cisco er met M-Series in om 16 rackservers in de kleinste 2U rack units te stoppen waardoor koeling en energieverbruik in het datacenter zakt.

Daarnaast is er met UCS C3160 een nieuwe rackserver beschikbaar. Met zijn harde schijf van 360 terabyte is deze server bijzonder geschikt voor toepassingen die veel gegevens verwerken zoals lokale data-analyse (big data analytics) of streaming van content en video. Met behulp van de UCS Director Express for Big Data commercialiseert Cisco ook nieuwe software die klanten toelaat om hun big data en andere bedrijfstoepassingen beter te laten samenwerken en automatiseren. Zo hebben ze maar één beheersysteem voor hun volledige SAP HANA en Hadoop infrastructuur.

“Servers waren vroeger een beetje one-size-fits-all. Toepassingen als cloud, video, big data en ook het Internet of Everything vragen om een andere aanpak. Eerder dit jaar lanceerden we al het application-centric infrastructure, en met deze aankondigingen zetten we het datacenter nog meer ten dienste van de toepassingen”, zegt Pol Vanbiervliet, algemeen directeur van Cisco België en Luxemburg.

Met 39% tekent Cisco voor de grootste groei in serververkoop in het eerste trimester van 2014, goed voor een jaaromzet van drie miljard dollar. Het is ook de enige serverfabrikant die tussen maart 2013 en maart 2014 marktaandeel won. 36.500 klanten werken al met het systeem.

Meer informatie over UCS Mini en UCS M-Series vind je hier en hier. Foto’s van de nieuwe systemen kun je hier downloaden. Een foto van Hugues De Pra is hier beschikbaar.

 

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner