Guest

Videostreams WK-matchen goed voor drie keer het

Diegem, 12 juni 2014 Het internet zal binnen vier jaar drie keer zo groot zijn als vandaag. Dat blijkt uit het jaarlijkse internetonderzoek van Cisco. De visual networking index voorspelt dat er in 2018 ruim 1,6 zettabyte of 1.600 miljard gigabyte over vaste en mobiele netwerken zullen flitsen. Dat is meer dan in de dertig jaar tussen 1984 tot 2013. In die periode ging er 1,3 zettabyte over het internet.

Het toenemend gebruik van video is een van de grootste redenen voor de verdrievoudiging. Video zal in 2018 bijna 80 procent van het totale gegevensverkeer opnemen. Zo zullen tientallen miljoenen voetbalfans het WK voetbal, dat vandaag begint, volgen via het internet. Videostreaming van wereldbekerwedstrijden en de hoogtepunten zal voor 4,3 exabyte internetverkeer zorgen of drie keer het volledige maandverbruik in Brazilië. De 60.000 toeschouwers zullen tijdens elke wedstrijd meer gegevens op hun smartphone verwerken dan alle 94 miljoen smartphonegebruikers van Brazilië per uur.

HD-video zal met 16% stijgen tot 52% van het internetverkeer in 2018. In bedrijven zal videoconferencing jaarlijks met 45% toenemen, goed voor 238 miljoen gebruikers in 2018.

Toestellen communiceren met toestellen

“Door het Internet of Everything zal het gegevensverkeer blijven toenemen”, zegt Pol Vanbiervliet, algemeen directeur bij Cisco Belux. “Bijvoorbeeld, in elke smart car zullen minstens vier onderdelen rechtstreeks communiceren met andere toestellen. Er zullen evenveel verbindingen zijn tussen machines dan er mensen op aarde zijn.”

Andere bevindingen van het onderzoek:

  • er zal voor het eerst meer draadloos verkeer zijn (61%) dan vast verkeer via bekabelde verbindingen (39%)
  • elke mens op aarde heeft 2,7 toestellen in 2018, tegenover 1,7 in 2013
  • pc’s zullen voor het eerst minder voor dan 50% van het internetverkeer zorgen (43%). Het pc-gegevensverkeer stijgt met 10% per jaar dan ook minder snel dan dat van tv’s (18%), tablets (74%), smartphones (64%) en machine-to-machine verbindingen (84%)
  • de gemiddelde snelheid van breedbandinternet zal van 16 Mbps stijgen naar 42 Mbps. De breedbandsnelheid in Japan en Zuid-Korea benadert 100 Mbps in 2018
  • location based services stijgen met 36 procent per jaar
  • in 2018 zullen er 1 miljard gebruikers zijn, tegenover 236 miljoen in 2013

Meer informatie vindt u in het volledige, Engelstalige persbericht. U vindt er onderaan links naar blogposts, whitepapers, infografieken en video’s.


Over het Internet of Everything – connecting the unconnected

Het Internet of Everything zal informatie vanuit tientallen miljarden bronnen verzamelen en verwerken. Het grootste deel van de informatie zal komen van een haast oneindige hoeveelheid sensoren, meters, schakelaars en andere in huishoudtoestellen, machines en assemblagerobots, automaten, gebouwen, infrastructuur en wegen, zorgtoestellen, transportsystemen, auto’s, enzovoort. De rest van de informatie komt van personen. Momenteel sturen we vooral locatie- en surfgegevens uit via onze smartphone en tablet, in de toekomst dragen we wellicht sensoren op ons lichaam en in onze kledij om onder meer medische informatie beveiligd door te sturen.

Naar verwachting zullen over een vijftal jaar meer dan 50 miljard objecten met het internet verbonden zijn. Vandaag zijn er 14,4 miljard objecten verbonden, of 1% van het potentieel. Wanneer ‘alles’ verbonden is met het internet, kunnen we steeds meer interessante informatie ophalen om verder te automatiseren. Voorbeelden zijn automatische beslissingen die ons minder energie doen verbruiken, robots die zich aanpassen aan de werking van de fabriek of transportsystemen die anders werken naargelang de verkeersdrukte.

Vaak gestelde vragen over het Internet of Everything vind je hier.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner