Guest

Mobiel internet binnen vijf jaar elf keer groter

Diegem, 5 februari 2014 In 2018 zal het mobiele dataverkeer elf maal groter zijn dan vandaag. In totaal zal er 190 miljard gigabyte mobiel verstuurd worden, het equivalent van 190 keer het volledige internetverkeer in 2000, 42.000 miljard foto’s of 4.000 miljard video’s. Dat blijkt Cisco’s Mobile Visual Networking Index, die jaarlijks een projectie maakt van het mobiele internet over vijf jaar.

De groei komt er door het stijgende aantal mobiele internetverbindingen (10 miljard in 2018), een hogere gemiddelde snelheid van mobiel internet (2,5 Mbps in 2018, twee maal zo snel als vandaag) met ook een hogere penetratie van 4G-hogesnelheidsinternet (18 keer hoger dan vandaag), een kwart meer gebruikers van mobiel internet (4,9 miljard) en de toename van videoverkeer (69% tegen 53% in 2013).

In West-Europa zullen we in 2018 22,8 exabyte of 22,8 miljard gigabyte mobiel versturen. Dat is zeven keer meer dan vandaag. Koploper in gebruik van mobiel internet is Azië met 80,64 exabyte, terwijl Afrika en het Midden-Oosten met een verveertienvoudiging de grootste groeiratio (70%) hebben.

94 procent van het mobiele internet gaat naar smartphones, laptops en tablets. De overige zes procent wordt ingenomen door de communicatie tussen machines (machine-to-machine), een belangrijke component van het Internet of Everything (IoE). Cisco verwacht in dit segment een sterke groei van draagbare technologie of wearable devices zoals slimme horloges en slimme brillen. In 2018 zullen we 176.9 miljoen van zulke toestellen gebruiken, tegen 21,7 miljoen vandaag.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u hier.


Over het Internet of Everything – connecting the unconnected

Het Internet of Everything zal informatie vanuit tientallen miljarden bronnen verzamelen en verwerken. Het grootste deel van de informatie zal komen van een haast oneindige hoeveelheid sensoren, meters, schakelaars en andere in huishoudtoestellen, machines en assemblagerobots, automaten, gebouwen, infrastructuur en wegen, zorgtoestellen, transportsystemen, auto’s, enzovoort. De rest van de informatie komt van personen. Momenteel sturen we vooral locatie- en surfgegevens uit via onze smartphone en tablet, in de toekomst dragen we wellicht sensoren op ons lichaam en in onze kledij om onder meer medische informatie beveiligd door te sturen.

Naar verwachting zullen over een vijftal jaar meer dan 50 miljard objecten met het internet verbonden zijn. Vandaag zijn er 14,4 miljard objecten verbonden, of 1% van het potentieel. Wanneer ‘alles’ verbonden is met het internet, kunnen we steeds meer interessante informatie ophalen om verder te automatiseren. Voorbeelden zijn automatische beslissingen die ons minder energie doen verbruiken, robots die zich aanpassen aan de werking van de fabriek of transportsystemen die anders werken naargelang de verkeersdrukte.

Vaak gestelde vragen over het Internet of Everything vind je hier.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner