Имате сметка?

 •   Персонализирана содржина
 •   Вашите производи и поддршка

Потребна ви е сметка?

Направете сметка

Нова генерација на Firewall

Дознајте како да спречите напади, имајте комплетна видливост која ви овозможува брзо откривање и пресретнување на заканите, автоматизирајте ги мрежните и безбедносни операции за да заштедите време и работите попаметно.

Гартнеровиот аналитичар Nat Smith и Cisco SVP Gee Rittenhouse разговараат за најновите трендови во firewall. 

Зошто Cisco firewall?

Автоматски спречете продори за да го одржите напредокот во работењето

Дали сте заштитени 24/7? Cisco Talos постојано ги анализира податоците од заканите и креира безбедностни заштити кои што најновата генерација на Cisco firewall ги користи за автоматско спречување на продори. Ние ги запираме нападите во нивното патување, така што вашето претпријатие нема да биде никогаш загрозено.

Дали ја гледате целата слика? Вие не можете да ги запрете заканите кои не ги гледате. Обезбедете најдлабока видливост на мрежата и безбедноста користејќи вградени напредни функции за безбедност, како што е NGIPS и напредна заштита од малициозни софтвери за брзо откривање и запирање на најнапредните закани.

Престанете да си играте со заканите. Дозволете најновата генерација Cisco firewall да ја заврши работата за вас. Автоматизираната примена и спроведувањето на политиките ви обезбедува време за да се фокусирате на најзначајните задачи. Cisco firewall работи со останатите интегрирани безбедносни алатки на Cisco за да можете брзо да ги видите и запрете заканите.

Firewall лидер

Откријте зошто Cisko е лидер во „Гартнеровиот магичен квадрант за Firewall во претпријатија“ за 2018 година.

Лидери на пазарот

Тимот на Cisco NGFW освои „Награда за лидер на глобалниот мрежен пазар“ за 2018 година од страна на Frost & Sullivan.

Избор на клиенти

Cisco е прогласен за „Гартнеров избор за Peer Insights за клиенти за Firewall вопретпријатија“.

Време на откривање

Дознајте како денес решенијата на Cisco предводат во индустријата откривање и одговор на закани.

 

Изберете ја најдобрата, најнова генерација на firewall за вас.

Firepower серија 1000

 • За мали до средни претпријатија, подружници
 • Firewall од 650 Mbps до 2.2 Gbps проток
 • Контрола на закани од 650 Mbps до 2.2 Gbps проток
 • Stateful Firewall, видливост и контрола на примена, NGIPS, напредна заштита од малициозен софтвер, URL филтрирање

Firepower серија 2100

 • За Интернет edge податочни центри
 • Firewall од 2.3 до 9 Gbps проток
 • Контрола на закани од 2.3 до 9 Gbps проток
 • Stateful Firewall, видливост и контрола на примена, NGIPS, напредна заштита од малициозен софтвер, URL филтрирање

Firepower серија 4100

 • За Интернет edge, опкружување на високи перформанци
 • Firewall од13 до 53 Gbps проток
 • Контрола на закани од 11 до 45 Gbps проток
 • Stateful Firewall, видливост и контрола на примена, NGIPS, напредна заштита од малициозен софтвер, URL филтрирање

Firepower серија 9000

 • За добавувачи на услуги, податочен центар
 • Firewall од 25 до 168 Gbps проток
 • Контрола на закани од 21 до 153 Gbps проток
 • Stateful Firewall, видливост и контрола на примена, NGIPS, напредна заштита од малициозен софтвер, URL филтрирање

Најнова генерација на Cisco Firewall Virtual (NGFWv)

 • Оптизимизирано за опкружување во кое има облак и податочен центар
 • VMware, KVM, Hypervisor поддршка
 • AWS, Azure, и Azure владин облак
 • 1.2 Gps проток преку firewall + AVC, 1.1 Gps protok AVC + IPS
 • Stateful Firewall, видливост и контрола на примена, NGIPS, напредна заштита од малициозен софтвер, URL филтрирање

Cisco Adaptive Security Virtual Appliance (ASAv)

 • Оптизимизирано за опкружување во кое има облак и податочен центар
 • VMware, KVM, Hypervisor поддршка
 • 1.2 Gps проток преку firewall + AVC, 1.1 Gps protok AVC + IPS
 • Firewall од 100 Mbps до 10 Gbps проток користејќи од 1 до16 GB меморија
 • ASA stateful firewall, VPN

ASA 5500-X sa FirePOWER услуги

 • За мали до средни претпријатија и подружници
 • Firewall од 256 до 1750 Mbps проток
 • Контрола на закни од 125 до 1250 Mbps
 • Stateful Firewall, видливост и контрола на примена, NGIPS, напредна заштита од малициозен софтвер, URL филтрирање

Meraki MX serija

 • UTM управуван со облак за дистрибуирани опкружувања
 • Проток преку firewall од 250 Mbps дo 6 Gbps
 • Вграден SD-WAN
 • Stateful Firewall, видливост и контрола на примена, NGIPS, напредна заштита од малициозен софтвер, URL филтрирање

Надградете се на новиот Cisco NGFW

Имате Cisco stateful firewall и сакате да се префрлите на најновата генерација на Cisco Firepower Firewall? Изберете ја вистинската генерација на NGFW за вас и мигрирајте ја вашата конфиргурација со нашите лесно употребливи алатки.

Софтвер

АМР за мрежи

Откривајте, следете, задржете и блокирајте мрежен малициозен софтвер, напади и закани

Нојнова генерација на сиситеми за спречување на упад

Обезбедете видливост, автоматизација, флексибилност и скалабилнност за да ги победите новите закани

Firepower управувачки центар

Обезбедува единствено управување со firewall, контрола на примена, спречува упади, филтрира URL и напредно штити од малициозен софтвер.

Cisco Defense Orchestrator

Управувајте со безбедносните полиси едноставно и доследно од облак.

Cisco NGFW, Cisco AnyConnect и Duo MFA

Подобрете ја вашата мрежна сигурност и продуктивност на вработените со едно едноставно решение

Сродни безбедносни решенија и производи

Cisco Secure Податочен центар

Заштитете го своето работење насекаде со севкупна безбедносна архитектура

SD-WAN безбедност

Обезбедете вграден firewall за претпријатија со кои управува Cisco SD-WAN.

АМР за крајни точки

Континуирана анализа на сите датотеки на крајните точки заради откривање и запирање на тајни закани.

Cisco одговор на закани

Ослободете ја целата моќ на Cisco Интегрираната безбедносна архитектура

Препуштете им на експертите да ја заштитат вашата мрежа со услугите на Cisco.

Cisco нуди широк спектар на совети, технички и услуги за имплементација, управување и оптимизација за да ви помогне да го заштитите вашето работење.

Успешни приказни на нашите клиенти

24/7 заштита за производителите на храна

Cisco безбедност му помага на  SugarCreek да го продолжи работењето во шест производствени објекти и во податочниот центар.

Борба против cyberfire со Cisco firewall.

Австриските пожарникари зависат од најновите генерации на Cisco Firepower за да ги заштитат своите податоци и брзо да ги запрат заканите.

Ги штити студентите со интегрирани безбедносни алатки

Независната училишна област на Lewisville ја користи најновата генерација на Cisco Firewall и други безбедностни алатки за да заштити 53.000 студенти и 6.000 вработени.

Обидете се да влијаете на приоритетите на Cisco, ѕиркајте и помогнете да креираме безбедносни искуства кои ќе ви се допаднат.

 

Флексибилниот нов Договор за безбедност за претпријатија обезбедува безбедност со повеќе едноставност, поголема вредност, побрз одговор и предвидлива наплата.

Ресурси

Видови на ресурси Опис
Накусо Краток преглед на најновата генерација на Cisco Firepower Firewall
Консолидирајте повеќе безбедносни слоеви во една платформа, со елиминирање на трошокот за набавка и управување со повеќе решенија. Овој интегриран пристап ја комбинира најдобрата безбедностан технологија со повеќеслојната заштита и ги интегрира во еден уред кој е попристапен од индивидуалните безбедносни решенија.
Студија на случај Успешни приказни на клиенти
Погледнете како новата генерација на Cisco Firewall им помага на претпријатијата подобро да ги заштитат своите клиенти, вработените и брендот.
Заедница Cisco Firewall заедница
Придружете им се на вашите колеги и експерти на Cisco во заедницата на Cisco firewall. Преземете вредни информации, поставувајте прашања и споделете го вашето знаење.
Податоци NGFW податоци
Cisco Firepower NGFW ви помага да спречите упади, да добиете видливост за брзо запирање на закани и да ги автоматизирате операциите за да заштедите време.
Интерактивна е-книга Нова генерација на Cisco firewall (NGFW)
Истражете ги трите главни состојки на Сisco NGFW и дознајте како да спречите упади, да добиете подобра видливост за брзо запирање на закани и да ги автоматизирате вашата мрежа и работење за да заштедите време и да работите поефикасно.
Преглед Што претставува новата генерација на Firewall?
Новата генерација на Firewall е мрежен безбедносен уред кој дава можности надвор од традиционалниот stateful firewall.
Поддршка Нова генерација на Firewall центар за ресурси
Пристапете до сите потребни информации за да започнете работа со новата генерација на Firewall
Преглед на решение Преглед на решението за новата генерација на Firewall
Спречете упади, обезбедете подобра видливост за брзо запирање на закани и автоматизирајте ги вашата мрежа и работење за да заштедите време и да работите поефикасно.
Извештаи Гартнер го прогласи Cisco за лидер
Cisco е прогласен за лидер во „Гартнеровиот магичен квадрант за firewall за претпријатија“ за 2018 година.
Алатки Cisco NGFW алатка за миграција
Поседувате Cisco ASA stateful firewall и сакате да се надоградите на Cisco Firepower, најновата генерација на firewall? Набавете ја нашата алатка за полесна миграција и видете како таа се користи.
Бела книга Техничко упатство
Добијте увид во најдобрите практики на Firepower NGFW од аспект на надзор на уредот, дизајн на јавните облаци, контрола на идентитетот и повеќестепенските перформанси.

Sorry, no results matched your search criteria(s). Please try again.

For partners

Are you a Cisco partner?  Log in to see additional resources.

Looking for a solution from a Cisco partner? Connect with our security technical alliance partners.