SD-WAN en SASE:
het nieuwe networking
landschap

Bescherm de gebruikerstoegang tot toepassingen overal en altijd.

Nu er wereldwijd snel een cloud-first strategie wordt geadopteerd, is het IT-landschap aanzienlijk veranderd. Veilige toegang tot toepassingen voor gebruikers, waar die zich ook bevinden, heeft een hoge prioriteit. De multi-cloud omgeving biedt snelheid en flexibiliteit, maar creëert ook uitdagingen, zoals een groter aanvalsgebied en minder controle over de gebruikerservaring. Cisco SD‑WAN helpt u deze problemen aan te pakken.

Dankzij de kracht van multi-cloud toegang en geïntegreerde security kunnen bedrijven de prestaties verbeteren, kosten verlagen en kritische middelen beschermen. Cisco SD‑WAN is een cloud-native WAN-overlay die een goede application performance garandeert en zich aanpast aan veranderende omstandigheden – met minimale handmatige interventie. Cisco SD‑WAN vormt de basis voor een SASE-architectuur (Secure Access Service Edge) en biedt de mogelijkheid om de zichtbaarheid voor IT uit te breiden van het bedrijfsnetwerk tot in de cloud.

92% van de ondernemingen heeft een multi-cloud strategie geadopteerd.1

Benut de kracht van de cloud.

Netwerken moeten nu harder werken dan ooit om via de cloud de gewenste gebruikerservaring te bieden. Met Cisco SD‑WAN Cloud OnRamp kunt u binnen enkele minuten op elk platform toepassingen uitvoeren met consistente en voorspelbare prestaties. Software-defined WAN (SD‑WAN) helpt u bij het optimaliseren van uw wide area network, waardoor u klanten en medewerkers een betere ervaring kunt bieden.

Cloud OnRamp voor software-as-a-service (SaaS) zet gebruikers met behulp van realtime analyses op het beste pad naar optimale application performance voor toepassingen zoals Microsoft 365, Salesforce en andere cloudgebaseerde apps. Profiteer van 40% snellere prestaties van Office 365 met Cisco SD‑WAN.2

Cloud OnRamp voor infrastructure-as-a-service (IaaS) verzorgt naadloze, automated connectiviteit met de openbare cloud. De cloud networking oplossing vereenvoudigt workflows voor Amazon Web Services (AWS), Azure en Google Cloud. Dit omvat toepassingsbewust beleid dat realtime beleidshandhaving van oplossingen in de cloud en op kantoor mogelijk maakt. De verwachting is dat investeringen in IaaS met een CAGR van 24% zullen groeien tot $ 74 miljard in 2022.3

Daarnaast automatiseert Cloud OnRamp on-demand connectiviteit met meerdere locaties en met de belangrijkste cloudproviders, via SDCI-aanbieders (software-defined cloud interconnect) zoals Equinix en Megaport.

58% van de besluitvormers op het gebied van security meldt dat hun bedrijf in de afgelopen 12 maanden minstens één datalek heeft gehad.4

SD-WAN en cloud security leggen de basis voor een SASE-transformatie.

Nu organisaties en gebruikers zich meer verspreiden, heeft de vraag naar altijd en overal toegang tot apps geleid tot een transformatie in netwerken om ononderbroken connectiviteit te kunnen leveren en tegelijkertijd de security te handhaven. Organisaties moeten security dichter bij de gebruiker en de edge brengen om netwerkflexibiliteit te ondersteunen, netwerklatentie te minimaliseren en altijd en overal toegang te beschermen.

Cisco SD‑WAN biedt full-stack meerlaagse security mogelijkheden voor op kantoor en in de cloud. Dankzij de consistente handhaving van security beleid dat vanaf elke locatie kan worden geïmplementeerd en beheerd, zorgt het voor continuïteit tussen de huidige security implementaties van organisaties en de implementatie van SASE.

We hebben nog nooit zulke goede toepassingszichtbaarheid gehad. Deze extra security beschermt ons personeel tegen de altijd aanwezige bedreigingen op het internet.

Joel Marquez, IT Director, Tamimi Markets

De kosten van een datalek zijn gestegen van $ 3,86 miljoen tot $ 4,24 miljoen, het hoogste gemiddelde in de geschiedenis van meldingen van datalekken.

1 op de 3 ondernemingen stapt over op in de cloud gehoste toepassingen.6

Krijg toegang tot analyses en meer inzicht.

Toepassingen en gebruikers zijn meer verspreid dan ooit tevoren, en het internet is het nieuwe ondernemings-WAN geworden. Aangezien organisaties het internet, de cloud en SaaS blijven omarmen, worden netwerk- en IT-teams uitgedaagd om betrouwbare connectiviteit, application performance en security te bieden voor services en netwerken waar ze geen directe controle over hebben.

Netwerkteams dragen vaak de verantwoordelijkheid om te bewijzen dat het niet de schuld is van het netwerk als er iets fout gaat. Problemen met toepassingen kunnen zich voordoen als problemen met het netwerk. Serviceonderbrekingen kunnen leiden tot wederzijds vingerwijzen. Herhaalde pogingen om de precieze oorzaak van problemen te achterhalen kunnen leiden tot langdurige storingen die uiteindelijk de inkomsten en reputatie van het bedrijf schaden.

De integratie van Cisco SD-WAN en ThousandEyes breidt de zichtbaarheid uit tot het internet, de cloud en SaaS-toepassingen. Zo krijgt u praktisch bruikbare inzichten buiten het traditionele bedrijfsnetwerk. ThousandEyes helpt bij de zakelijke besluitvorming door echte data te gebruiken, of het nu gaat om overgaan op de cloud of overstappen van verouderde infrastructuren op SD‑WAN. Ondernemingen kunnen de implementatie van ThousandEyes-agents versnellen met vManage-integratie om snel de bron van de problemen te achterhalen, deze sneller op te lossen en de prestaties van belangrijke componenten te beheren. vAnalytics vertaalt realtime data in visuele overzichten door het toepassingsgedrag en de ervaringskwaliteit (QoE) te correleren met het onderliggende SD‑WAN netwerk.

37% van de ondernemingsarchitecten vindt de complexiteit van WAN hun grootste uitdaging.7

Schaal met eenvoud.

Het beheren van nevenvestigingen is altijd al een grote uitdaging geweest binnen de traditionele WAN-netwerken, en het implementeren van security op locaties wereldwijd maakt dit nog ingewikkelder. Dat maakt dat het doel van consistente beleidshandhaving nog ver weg is en nagenoeg onhaalbaar wordt wanneer een beleidsverandering op alle locaties moet worden ingevoerd. SD-WAN maakt consistent beleid niet alleen mogelijk maar ook naadloos, met geautomatiseerde integratie met Cisco Umbrella.

Het maakt niet uit of u tientallen of duizenden locaties beheert, SD‑WAN maakt netwerkbeheer makkelijker. Met één WAN-fabric kan al het beleid en elke configuratie centraal worden beheerd, ook in multi-cloud omgevingen. Cloud security kan binnen enkele minuten op duizenden locaties worden ingeschakeld. Het resultaat is echte eenvoud op ondernemingsniveau.

Daarnaast maakt het gebruik van het internet voor zakelijke cloudtoegang op wereldwijd niveau alles nog ingewikkelder. De verbindingskwaliteit en het zakelijk gemak van internetproviders kunnen van gebied tot gebied verschillen. Gelukkig kan Cisco SD‑WAN uw bedrijfsvoering schalen dankzij de ondersteuning van multigigabit wireless verbindingen. Hiervoor biedt de Cisco Catalyst 8000 Edge Platforms Family multigigabit Ethernet-interfaces. Via deze hoogwaardige poorten kunnen klanten Cisco Catalyst mobiele gateways aansluiten voor sub-6 GHz 5G wireless connectiviteit en snelheden van 3,3 Gbps of hoger met de aankomende mmWave-modellen. Krijg snelle, flexibele cloudconnectiviteit die op afstand kan worden geactiveerd en beheerd via het Cisco SD‑WAN dashboard. Met de dubbele 5G SIM voor failover en IP-doorvoer kan multigigabit 5G voor SD‑WAN breedband-internetverbindingen aanvullen of helemaal vervangen.

Cisco SD-WAN security biedt eenvoud en automation, waardoor we de juiste security mechanismen kunnen toepassen, waar en wanneer deze nodig zijn. We zijn erg enthousiast dat we deze oplossing nu kunnen versterken met de Catalyst 8000 Edge Platforms Family.

Director of Product Management, Riedel Networks

De Cisco Catalyst 8000 Edge Platforms Family biedt klanten de flexibiliteit om geheugen, capaciteit en prestaties te vergroten. De portfolio biedt investeringsbescherming met 5G-technologie. Cisco biedt de best presterende SD‑WAN edge-platforms in de branche, met end-to-end zichtbaarheid dankzij analyses voor optimalisatie van cloudtoepassingen en edge-computingbronnen.

95% van ondernemingen gebruikt SD-WAN of verwacht binnen 24 maanden SD-WAN te gaan gebruiken.7

Implementeer zonder drempels.

SD-WAN biedt veel voordelen op het gebied van kosten, security en eenvoud. Maar voor een geslaagde SD‑WAN transformatie is het essentieel om u eerst te richten op de initiële installatie en de overgang van de eerste 5 tot 10 locaties. Daarna kunt u SD‑WAN snel uitrollen in de rest van de onderneming. Dit is waar de services van Cisco Customer Experience de grootste waarde kunnen bieden. Het Cisco Customer Experience-team put uit de best practices van succesvolle implementaties in talrijke ondernemingen, van eenvoudige tot complexe, en focust op een soepele transformatie en het vermijden van grote obstakels. Een soepele en succesvolle implementatie wordt bereikt met het categoriseren van de diverse locaties, het opzetten van sjablonen, het definiëren van wereldwijd beleid en het mogelijk maken van de juiste security architectuur. Een IDC-onderzoek toont aan dat bij klanten met Cisco SD‑WAN de totale operationele kosten over een periode van 5 jaar met gemiddeld 38% zijn afgenomen.8

Implementeer met vertrouwen op platforms die flexibiliteit, security en zichtbaarheid vergroten voor connectiviteit met de cloud.

De omzetgroei van SD-WAN infrastructuur zal versnellen tot respectievelijk 26,5% en 29,8% in 2021 en 2022, en zal in 2025 $ 7,08 miljard bedragen.9

Bekijk SD-WAN use case scenario’s die u kunnen helpen om bij te blijven

Veilige, automated SD‑WAN

Bied uitgebreide security op kantoor en in de cloud, waardoor ondernemingen op elk gewenst moment en op een veilige en flexibele manier kunnen overstappen naar een SASE-architectuur.

Security voor vestigingen

Bied WAN-toegang en zorg dat ondernemingen voldoen aan de compliance-vereisten op locatie en bescherm voortdurend tegen alle cyberdreigingen in vestigingen en multi-cloud SaaS-omgevingen.

Optimalisatie van application performance

Ontwerp een wereldwijd netwerk waarin kritische ondernemingstoepassingen altijd voldoen aan de strengste serviceovereenkomsten (SLA’s) en optimale prestaties leveren, ook bij netwerkproblemen.

Multi-cloud toegang

Verbind vestigingen en medewerkers op afstand naadloos dankzij multi-cloud toepassingen met unified zichtbaarheid en beheer.

Veilige directe internettoegang (DIA)

Optimaliseer de workloads van vestigingen en verbeter de security en application performance. Het resultaat is efficiënte, kosteneffectieve en veilige toegang tot het netwerk.

Dankzij Cisco SD-WAN is onze netwerktopologie nu geoptimaliseerd en gecentraliseerd voor al onze activiteiten en IT-kantoren. Dit maakt het eenvoudiger om data te beheren en incrementeel op kosten te besparen.

Head of IT Enterprise, Vistara

Waarom Cisco SD-WAN?

Cisco is marktleider en met Cisco SD-WAN kunnen organisaties veilig elke gebruiker via elke verbinding met elke toepassing verbinden, en tegelijk een voorspelbare gebruikerservaring garanderen. Het biedt geïntegreerde mogelijkheden voor multicloud, security, unified communications en toepassingsoptimalisatie – allemaal op een architectuur met SASE.

Aanvullende bronnen

Bronnen:

  1. 2021 State of the Cloud Report, Flexera, 2021.
  2. Cisco SD-WAN – Oplossingsoverzicht, Cisco, 2020.
  3. Gartner Forecasts Worldwide Public Cloud Revenue to Grow 17% in 2020, Gartner, 2020.
  4. Forrester Analytics Business Technographics® Security Survey, 2020.
  5. IBM Study Shows Data Breach Costs on the Rise; Financial Impact Felt for Years, IBM, 2019.
  6. Enterprise Networking: Emergence of the New Normal Survey, IDC, 2020.
  7. Application performance becoming a key concern, influenced by increasing SD-WAN complexity, Helpnetsecurity, 2020, https://www.helpnetsecurity.com/2020/04/23/sd-wan-complexity/.
  8. Business Value of Cisco SD-WAN Solutions: Studying the Results of Deployed Organizations, IDC, april 2019.
  9. Worldwide SD-WAN Infrastructure Market Forecast, 2021-2025, IDC, juli 2021.