Guest

Cisco-IDC tanulmány: egyre többen térnek át a felhőre, mégis kevesen használják ki az előnyeit

Hierarchical Navigation

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A felhő alapú megoldások bevezetését és optimalizálását támogató új felhőszolgáltatásokat mutatott be a Cisco

A Cisco támogatásával készült globális kutatás szerint egyre több szervezet tér át a felhő alapú megoldásokra, azonban még mindig kevesen használják ki a platform kínálta üzleti előnyöket. A 31 országban, több mint 6100 informatikai döntéshozó részvételével készült IDC InfoBrief kutatásban olyan szervezeteket kérdeztek meg felhőhasználati szokásaikról, amelyek sikeresen implementáltak privát, nyilvános és hibrid felhőmegoldásokat.

A tanulmány szerint a válaszadók közel 68 százaléka azért vezette be a felhőt, hogy elősegítse üzleti eredményeinek javulását, ami 61 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A felhő terjedését ösztönzik a növekvő biztonsági elvárások és a felhőbe kapcsolódó IoT megoldások is. A legtöbb szervezet (69 százalék) azonban nem rendelkezik megfelelő felhőstratégiával, és mindössze a vállalatok 3 százalékánál alkalmaznak olyan optimalizált stratégiát, amely valóban kiemelkedő üzleti hasznot eredményez.

A legsikeresebb szervezetek évente 3 millió dolláros többletbevétellel és 1 millió dolláros költségmegtakarítással számolnak minden felhő alapú alkalmazás után. A növekvő bevételek elsősorban az új termékek és szolgáltatások eladásából, az ügyfélkör gyorsabb bővítéséből, illetve abból származnak, hogy ezek a szervezetek sokkal gyorsabban képesek belépni új piacokra.
A tanulmány kimutatta, hogy az optimalizált felhőstratégiával rendelkező vállalatok 95 százaléka olyan hibrid informatikai környezetet épített ki, amely több privát és nyilvános felhőmegoldást alkalmaz egyszerre.

A kutatás azt is vizsgálta, hogy milyen akadályokkal szembesülnek a cégek vagy szervezetek a felhő alapú megoldásokra való átállás során. Ezek között említhető a szakértelem-, illetve a szakemberhiány, de sok esetben pontosan definiált stratégia és ütemterv híján akadnak el a projektek. Gondot okoznak továbbá az elavult infrastruktúrák, valamint az informatikai és az üzleti osztályok nehézkes együttműködése.

Hibrid felhő adaptáció

A hibrid felhő, azaz a privát és a nyilvános felhő szolgáltatások egyidejű alkalmazása országonként különbözik. A lista élén Korea és Japán áll, míg Ausztráliában alkalmaznak a legkevesebben hibrid felhő megoldásokat a vizsgált országok közül.
Európában Németországban a legelterjedtebb a hibrid felhő (a szervezetek 51 százalékánál), az Egyesült Királyságban (46 százalék), illetve Franciaországban és Hollandiában ennél alacsonyabb (egyaránt 42 százalék) az arány.

Cisco Business Cloud Advisor Adoption Report

A Cisco segíti ügyfeleit abban, hogy a tanulmány módszertanát személyre szóló elemzésbe és útmutatásba ültethessék át. A Cisco Business Cloud Advisor Adoption Report egy rövid kérdőív kitöltése után lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy vállalatukon belül meghatározzák a felhőszolgáltatások implementálásának szintjét, valamint a kapcsolódó üzleti előnyöket a versenytársakkal szemben az iparág, a vállalat mérete és a földrajzi elhelyezkedés alapján. A kérdőív és további információ a www.cisco.com/go/bca oldalon található.

Új felhőszolgáltatások

Ezen túlmenően a Cisco új felhő megoldásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is kínál a vállalatok számára, amelyek lehetővé teszik a felhasznált különböző felhő alapú megoldások optimalizálását.

A már elérhető Cisco® Professional Services az alábbi megoldásokat foglalja magában:

  • Új, több felhős környezet irányítására és összehangolására képes szolgáltatás a Cisco Cloud Center felhasználók számára.
  • Új felhőgyorsítási szolgáltatások, amelyek csökkentik az olyan privát felhő és felhő alapú megoldások tervezésének és telepítésének idejét, mint az OpenStack, vagy a PaaS.
  • Továbbfejlesztett alkalmazás és felhő migrációt támogató szolgáltatások, amelynek segítségével automatizálható és biztonságossá tehető az alkalmazások és munkafolyamatok felhőbe való mozgatása telepítése.
  • Informatikai átalakulást segítő szolgáltatások, amelyek a fejlesztés és az üzemeltetés együttműködésével kapcsolatos (DevOps) folyamatokat támogatják.

Ezek az új szolgáltatások a Cisco partnereinek is lehetőséget adnak arra, hogy a hagyományos viszonteladói működés mellett, saját szolgáltatásaikkal összehangolva, és a Ciscóval együttműködve kínáljanak átfogó megoldásokat ügyfeleiknek.  

Kapcsolódó háttéranyagok:


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Twitter: @sinkoj
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!