Guest

Korszakváltás a szerverek és adatközpontok területén


LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco virtualizációra tervezett UCS rendszere gazdaságilag és technológiailag előnyös platformot kínál a szerverváltásra készülő vállalatok számára

Közel 100 nap múlva, 2015. július 15-én a Microsoft megszünteti a Windows Server 2003 támogatását, így sok vállalatnál előtérbe kerülnek majd a szerverek és az adatközpontok modernizálásával kapcsolatos igények. A legtöbb szervezetnél várhatóan a Microsoft Windows 2012 R2 szoftverére való frissítés mellett döntenek majd. Az optimális teljesítmény eléréséhez olyan virtuális környezetre lesz szükség, amely biztosítja a megfelelő kapacitást, a hálózati sávszélességet és a vállalatok számára szükséges menedzselhetőséget. A Cisco Unified Computing System™ (UCS) portfóliója a Microsoft megoldásainak (Microsoft Windows Server 2012 R2, Microsoft System Center, Microsoft Hyper-V és Microsoft PowerShell) integrálásával hatékony és gazdaságos lehetőséget kínál.

A Cisco egy nemrégiben kiadott tanulmánya a váltás gazdasági előnyeire is rámutat. A kutatás keretében a Forrester Consulting munkatársai olyan vállalatokat kérdeztek meg, akik már elegendő tapasztalattal rendelkeznek a Cisco UCS használatával kapcsolatban. Az UCS platformra való átállás előtt a vállalatok többsége az adatmennyiség és a szerverek méretének növekedéséből adódó nehézségekkel küzdött. A Cisco UCS rendszer bevezetésétől a beruházási és üzemeltetési költségek csökkenése mellett az üzletmenetnek jobban megfelelő skálázhatóságot vártak. A felmérés tanulságai szerint az UCS bevezetését követően az informatikai apparátus hatékonysága legalább 30%-al nőtt, és komoly megtakarításokat értek el a hardverek, adatközpontok és a helyreállítási költségek területén. A megoldás átlagos megtérülési ideje egy év.

A tanulmány rávilágít az UCS rendszerre való átállás számos gazdasági előnyére. Ezek között szerepel a folyamatos felügyeletre fordított erőforrások drasztikus csökkenése, a frissítési költségek megtakarítása, az energia és hűtési költségek, valamint a leállási idő és a helyreállítási költségek csökkenése. Az egyszerűsített UCS infrastruktúra használatával a vállalatok komoly megtakarításokat értek el a hálózati portok és kapcsolók költségeinek területén, valamint a helymegtakarítás révén: az adatközpontokban elfoglalt kevesebb terület is költségcsökkentést eredményezett.

A Cisco UCS rendszerét a Fortune 500 cégeinek 75 százaléka használja, azonban a megoldás nem csak a nagyvállalatok számára érhető el. A Cisco UCS Mini rendszerét olyan vállalakozásoknak tervezték, amelyeknek kevesebb szerver erőforrásra van szükségük, ugyanakkor ki szeretnék használni az UCS Manager által nyújtott előnyöket. Ez a megoldás szervereket, tároló kapacitást és hálózati erőforrásokat kínál egy kisebb vállalkozások számára is elérhető kompakt rendszerben.

A kedvező gazdasági hatások mellett a Cisco szakemberei egy elemzés keretében a Microsoft Windows Server 2012 R2-re és az UCS platformra való váltás technológiai előnyeit is összegezték. A 2003-as szerver program támogatásának megszűnése elsősorban növekvő biztonsági kockázatokat jelent majd a vállalatok számára, mivel a Microsoft nem fog többé javításokat kiadni a rendszer biztonsági réseinek befoltozására. Ha nem lesznek biztonsági javítások, akkor a vállalatok nem fognak tudni megfelelni az aktuális szabályozási követelményeknek sem (mint például a Health Insurance Portability and Accountability Act – HIPAA vagy Payment Card Industry Data Security Standard – PCI DSS).

„További komoly érv a modernizálás mellett, hogy a Windows Server 2003 nem tudja kihasználni a virtualizáció, a hálózatok és a tárolási technológia területén jelentkező előnyöket. Ennek következménye egy elavult és rugalmatlan IT infrastruktúra lesz, amely nem tud megfelelni a jelenkor üzleti elvárásainak. Ha egy vállalkozás nem vált időben, akkor az infrastruktúra kezelése egyre időigényesebbé és költségesebbé válik, így kárba veszhetnek a fejlődéshez szükséges technológiai és anyagi lehetőségek.” – mondta Strausz János, a Cisco adatközponti technológiákért felelős üzletfejlesztési vezetője.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!