Guest

A Cisco hálózat alapú analitikai szoftvert jelentett be

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco bejelentette új, átfogó adatfeldolgozási és analitikai stratégiáját és az ehhez kapcsolódó megoldásainak portfólióját. A Cisco által kifejezetten az Internet of Everything-hez fejlesztett analitikai portfólió egyszerűen telepíthető szoftvercsomagokat tartalmaz, amelyek a különféle forrásból származó, folyamatosan bővülő adatok elemzését teszik lehetővé.

A napjainkban alkalmazott analitikai megoldásokat úgy tervezték, hogy azok a vállalaton belül keletkező és jellemzően egy központi adattárolóban megtalálható adatok feldolgozását segítsék. Manapság azonban ennek az analitikai modellnek a használata számos nehézségbe ütközik. Az Internet of Everything (IoE) korában a különböző területekről érkező adatok mennyisége egyre nagyobb és áttekinthetetlenebb lesz.

A Cisco friss tanulmánya szerint a megkérdezett szakemberek 40 százaléka úgy vélekedik, hogy az adatokhoz való hozzáférés, illetve azok megfelelő elemzésének hiánya akadályozza leginkább az eszközök, adatok, folyamatok és emberek összekapcsolásával keletkező lehetőségek kiaknázását. A Cisco Consulting Services számításai szerint, az analitikai megoldások piaca az előttünk álló évtizedben az IoE-megoldások egyik fő mozgatórugója lesz, és várhatóan 7,3 billió dolláros értéket termel majd.

Cisco Connected Analytics

A Cisco úgy állította össze IoE-hez fejlesztett hálózati analitikai portfólióját (Connected Analytics for the Internet of Everything), hogy az eltérő iparágakban tevékenykedő cégek számára közel valósidejű információkkal, előrejelzésekkel és trendekkel szolgálhasson, amelyek azonnali hatással lehetnek az üzletmenetre. A portfólió legfontosabb elemei:

  • Cisco Connected Analytics for Events – rendezvényeket támogató elemzések: A wifi hozzáférési pontokból és mobileszközökből származó adatokat teszi láthatóvá. Az egyik lehetséges felhasználási terület például a sportrajongók viselkedésének vizsgálata. Ha egy létesítmény üzemeltetője tudja, hogy a szurkolók mit csinálnak, hol tartózkodnak egy rendezvény alatt, akkor a másodperc tört része alatt is hozhat olyan döntéseket, amelyek javítják a felhasználói élményt. A rendszer segítségével például látható, hol van szükség nagyobb létszámú személyzetre, vagy a létesítmény melyik pontján szükséges növelni, vagy éppen csökkenteni a biztonsági őrök számát.
  • Connected Analytics for Retail – a kiskereskedelmet támogató elemzések: A rendelkezésre álló forgalmi adatokat az üzleti kamerák képeivel és a Wi-Fi hálózatból származó adatokkal egészíti ki. Az egyik lehetséges alkalmazási terület a raktárkészlet menedzsment. A kereskedők nyomon követhetik a raktárkészlet változásainak mintáit és a meglévő videós technológia segítségével felmérhetik, hogy vásárlóik az üzlet melyik részein töltenek több, vagy kevesebb időt, illetve, hogy melyik polcokat kell újratölteni.
  • Connected Analytics for Service Providers – távközlési szolgáltatóknak fejlesztett megoldások: Információkat szolgáltat a hálózati-, működési- és ügyféladatokon alapuló mintákról. A hálózat végponttól végpontig való átláthatósága segíti a szolgáltatókat hálózataik optimalizálásában, tervezésében, valamint a jövőbeli infrastruktúrákkal kapcsolatos befektetéseik felmérésében, figyelembe véve az egyes szolgáltatások kihasználtságát, bővülését, illetve az ügyfelek és a konkurencia lépéseit. Ezek segítségével a szolgáltatók jobb és személyesebb élményt nyújthatnak ügyfeleik számára, például egy szolgáltatás használatával kapcsolatos figyelmeztető üzeneteket küldhetnek a számlázási ciklus lejárta előtt.
  • Connected Analytics for IT – az IT-t támogató elemzések: segítik az informatikai osztályokat abban, hogy az adatkezelést- és szabályozást az üzleti célok szolgálatába állítsák. Az analitika segítséget nyújthat például a változó adatbiztonsági igények valós idejű értelmezésében, amelynek segítségével a szervezetek felkészülhetnek a kiberbiztonsággal kapcsolatos kockázatok kivédésére.
  • Connected Analytics for Network Deployment – analitika hálózatok kiépítéséhez: Elemzi a hálózat működési hatékonyságát, a felmerülő problémák kezelését és átláthatóságát a hálózattelepítés során. Lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy még a bekövetkezésük előtt azonosítsák a problémákat és proaktív módon kezeljék azokat, illetve, a jövőbeli stratégiai döntések alapján maximálisan stabil, optimálisan működő hálózat épüljön fel, a lehető legalacsonyabb költségekkel.
  • Connected Analytics for Mobility – mobil szolgáltatásokat támogató analitika: Helymeghatározáson alapuló technológiák segítségével elemzi a vezeték nélküli hálózatokat, és áttekintést ad a Cisco Service Provider Wi-Fi megoldását használó ügyfelek számára. A Wi-Fi-használatban megfigyelhető minták segítségével a szolgáltatók proaktív módon tervezhetik meg erőforrásaikat, javíthatják az üzemeltetést és új lehetséges bevételi forrásokra tehetnek szert (például, hogy az árazás során hogyan vegyék figyelembe a felhasználói szokásokat).

A fenti csomagok a Cisco innovatív IOx platformjára épülnek, amely lehetővé teszi, hogy a különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek és szolgáltatók közvetlenül a Cisco® IoE felhasználásra kifejlesztett hálózati eszközein –útválasztók, kapcsolók és egyéb eszközök - fejlesszék, menedzseljék és futtassák a szoftveres alkalmazásokat.

Kapcsolódó háttéranyagok


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!