Guest

Jelentős újítások a Cisco Unified Computing System portfóliójában

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco Unified Computing System™ (UCS) megújult portfóliója  révén új felhasználói szegmenseket és új felhasználási területeket céloz meg. Az újdonságok közé tartoznak a felhőalapú megoldásokhoz fejlesztett Cisco UCS M-Series moduláris szerverek, valamint a kisméretű cégeknek és vállalati telephelyeknek szánt Cisco UCS Mini. Az UCS portfólió-bővítése során bemutatott negyedik generációs UCS Rack és Blade szerverek a teljesítmény és a skálázhatóság új szintjét jelentik az adatközpontok számára. Az új UCS Director megoldások pedig a Big Data infrastruktúrák kezelését könnyítik meg jelentősen.

„A Big Data, a minden a hálón (Internet of Everything – IoE), a mobilitás, a videó és a felhő óriási mennyiségű adatot generál, amik a vállalati alkalmazásokban jelennek meg, és egyre nagyobb követelményeket támasztanak az adatközpontok felé” – mondta Strausz János, a Cisco Magyarország adatközponti technológiákért felelős értékesítési vezetője. „A jelenlegi portfólió-bővítéssel a legnagyobb mértékű fejlesztést hajtottuk végre az UCS öt évvel ezelőtti bemutatása óta. Ezek a fejlesztések mind az adatközponti architektúrára, mind pedig a vezérlésre kiterjednek. Az UCS Minivel pedig lejjebb vittük a belépési szintet a blade szerverek területén.”

Felhőalapú megoldások

Az új Cisco UCS M-Series moduláris szerverekkel az egyre inkább a skálázható alkalmazás-architektúrák felé forduló felhőszolgáltatók és nagyvállalati felhasználók jelentősen növelhetik a működési hatékonyságot. Az egyedi Cisco System Link technológiával rendelkező, felesleges komponensektől mentes UCS M-Series a kisebb, de hatékonyabb felhőalapú rendszereket szolgálja ki. Ezzel az optimalizált működéssel a hagyományos felépítésű szerverekben található duplikált rendszerkomponensek 95%-a elhagyható, így az egyszerűen használható UCS Management együttes alkalmazásával jelentős üzemeltetési költség takarítható meg.

Az új Cisco UCS C3160 Rack szerver nagy helyi tárolókapacitásával ideális megoldás a megosztott adatelemzésre, objektumtárolásra, strukturálatlan adattárak számára, valamint alkalmas média streamingre és átkódolásra is.

Edge-Scale megoldások

A Cisco UCS Mini megjelenésével mostantól a kisebb ügyfelek számára, illetve nagyobb ügyfelek kisebb telephelyein is elérhetővé válnak az UCS blade szerverek előnyei: az integrált hálózat, a központosított menedzsment és a könnyű hibaelhárítás a szervíz profilok segítségével. Az UCS által biztosított automatizációval a felhasználók a hagyományos rack szerverekhez képest1 akár 36 százalékos megtakarítást is elérhetnek. A számos távoli telephelyet vagy fiókirodát üzemeltető ügyfelek számára az UCS rendszerfelügyeleti funkciója lehetővé teszi a megosztott rendszerek vezérlését is.  

Nagy adatmennyiséget kezelő megoldások és adatközponti alkalmazások

Az új, negyedik generációs UCS szerverek – köztük az Intel® Xeon® processor E5-2600 v3 termékcsaládjára épülő UCS B200 M4 Blade szerver, valamint a C220 M4 és C240 M4 Rack szerverek - teljesítménye és az UCS Director megoldások automatizálási képessége jelentősen gyorsítják az adatelemzés folyamatát és az alkalmazások működését.

Az UCS Director Express for Big Data könnyen kezelhető megoldást biztosít a Hadoop keretrendszer automatizált telepítéséhez, és lehetővé teszi a fizikai infrastruktúra és a Hadoop szoftver egyszerű kezelését. A legelterjedtebb nyílt forráskódú környezetek integrálása folyamatos és ismételhető Hadoop konfigurációra ad lehetőséget, megkímélve a felhasználókat a manuális beállításoktól.

Az IDC nemrégiben közzétett jelentése szerint piaci részesedését tekintve2a Cisco az amerikai piacon első helyen áll  az x86 Blade szerverek piacán. Az elemzés szerint a Cisco a 2014 első negyedévével véget érő négy negyedéves periódusban a globális szerverpiac legnagyobb növekedését produkálta 39%-os összesített bevételnövekedésével, miközben az öt legnagyobb szerverszállító változatlan, vagy csökkenő eredményről számolt be.

A Cisco UCS-ről

A Cisco UCS egyetlen, integrált rendszerben egyesíti a számítási, hálózati, alkalmazásgyorsítási technológiákat és a rendszerfelügyeletet. A 2014-es üzleti év végén a Cisco UCS® 36 000 ügyfelet szolgált ki, amely éves szinten 30%-os növekedésnek felel meg.

További információ

1 A Cisco becslése UCS Mini with 8 x B200 M3 Blade Server és 8 másik szabványos, Intel® Xeon® processzoros E5-2600 v2 1U rack szerver összehasonlítása alapján.

2 IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, 2014 Q1, May 2014, Vendor Revenue Share


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!