Guest

Békéscsabai informatikus indulhat a jövő évi szakmai világbajnokságon

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A soron következő szakmák világbajnokságát jövő év augusztusában rendezik a brazíliai São Paulo-ban. 60 ország több mint ezer versenyzője fogja összemérni szaktudását, közel 50 különböző szakmában. A magyar csapat kiutazói között biztosan ott lesz egy fiatal békéscsabai informatikus, Csongrádi Dávid is, aki a HTTP Alapítvány által szervezett hazai válogatóversenyen az informatikai hálózati rendszergazda kategória győztese lett.

Március 5-én zajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az I. SkillsHungary Nemzeti Válogatóverseny a HungExpo F pavilonjában. A rendezvényen 12 különböző szakmában választották ki azokat a versenyzőket, akik Magyarországot képviselik majd a soron következő szakmai világversenyeken. A WorldSkills 2015 világbajnokságot a brazíliai São Paulo-ban rendezik jövőre.
Az informatikai hálózati rendszeradminisztrátor szakma hazai felelőse már sok éve a HTTP Alapítvány, a mostani válogatóverseny fő támogatói az IT Services Hungary, a Cisco Magyarország, a Lufthansa Systems Hungária, a Microsoft Magyarország, a Profession.hu, az SRV Monitoring és a T-Systems Magyarország voltak.
A januári első fordulóban több mint 150 fiatal informatikus közül a legjobb 10 kvalifikálta magát a döntőbe. A fináléban a versenyzőknek olyan változatos és összetett munkakörnyezetben kellett helyt állniuk, ahol Cisco hálózati eszközök, valamint Microsoft és Linux-alapú rendszerek egyaránt megtalálhatók.
Az összesített eredmény alapján egy 20 éves békéscsabai fiatalember, Csongrádi Dávid bizonyult a legjobbnak, aki jelenleg a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégiumban diákja, illetve az intézményben működő Cisco Akadémia hallgatója. Dávidra másfél éves nagyon komoly felkészülés vár, mielőtt Brazíliában összeméri majd tudását a világ legjobbjaival.

A verseny honlapja: http://ws2015.netskills.hu
A SkillsHungary honlapja: http://www.skillshungary.hu

A HTTP Alapítványról

A HTTP Alapítvány (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) non-profit közhasznú alapítvány. Fő célja az informatikai iparág szakember utánpótlásának biztosítása, valamint informatikai hálózati képzések megvalósítása. Együttműködik a Cisco Hálózati Akadémia Programban és a Microsoft IT Akadémia Programban résztvevő oktatási intézményekkel, és kapcsolatban áll a programot támogató más, hasonló profilú hazai és nemzetközi cégekkel, illetve civil szervezetekkel. Az Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű felnőttek munkaerőpiaci elhelyezkedésének elősegítésére.

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sisák Zoltán,
HTTP Alapítvány (1123 Budapest, Csörsz u. 45.)
www.http-alapitvany.hu
zoltan.sisak@http-alapitvany.hu
+36 30 2934494

Kérdése van? Válaszolunk!