Guest

A Cisco a nagy kiterjedésű és a helyi hálózatokra is kiterjeszti alkalmazásközpontú infrastruktúra megoldásait

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) az adatközpontok és a nagyvállalati hálózatok szintjén is egységesíti a hálózat-automatizációt és menedzsmentet

Az informatikai szakemberek számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy kiszolgálják a nagyteljesítményű alkalmazások és a „Minden a hálón” (Internet of Everything – IoE) trend hálózati igényeit. A most bemutatott Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) Enterprise Modul az alkalmazásközpontú infrastruktúra (Application Centric Infrastructure – ACI) megoldást az adatközpontokon túl a nagy kiterjedésű hálózatokra (Wide Area Network – WAN) és a helyi hozzáférési hálózatokra (Local Access Network – LAN) is kiterjeszti.

A Cisco folyamatosan fejleszti, nyitottá és programozhatóvá teszi adatközponti és hálózati portfólióját. Az APIC kiterjesztéssel a Software Defined Networking (SDN) funkciók is elérhetővé válnak, amelyek segítségével a hálózatok jobban alkalmazkodhatnak az alkalmazások és a felhasználók változó igényeihez.

Ezzel egyidőben a Cisco bemutatta a hibrid felhők létesítését megkönnyítő Cisco InterCloud szoftvert. Ennek segítségével a vállalatok, intézmények és a felhőszolgáltatók igény szerint – a hálózati és biztonsági beállítások és szabályok megtartása mellett – könnyen és biztonságosan összekapcsolhatják és mozgathatják adataikat és alkalmazásaikat a különböző nyilvános és privát felhőkön keresztül.

Cisco APIC
A Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) Enterprise Modulja segítségével a szervezetek teljeskörű áttekintést kaphatnak hálózatukról és a WAN, valamint a LAN hálózatokon futó alkalmazások igényeihez igazodva automatizálhatják hálózati és szabályozási beállításaikat.
A megoldás legfontosabb jellemzői

  • A Cisco APIC Enterprise Moduljával az egyes hálózati elemek helyett a teljes hálózat – egységes egészként – áttekinthető. Ez egyszerűbb hálózati struktúrát és gyorsabb alkalmazástelepítést jelent a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokon, illetve hatékonyabb hálózatkezelést és hibaelhárítást biztosít.
  • A Cisco APIC időt takarít meg az IT-osztályok számára, mivel az egyes hálózati komponensek automatikusan konfigurálhatóak, és nincs szükség az eszközök egyenkénti, manuális beállítására, a szabályozások pedig automatikusan alkalmazkodnak a hálózati változásokhoz. Ezek beállítása egyébként időigényes és bonyolult feladat lenne.
  • A Cisco APIC az alkalmazásprogramozási felületek (Application Programming Interfaces – API) – például az OpenFlow, a Cisco onePK és a parancssoros felhasználói felület (Command Line Interface (CLI) – támogatásával mind a meglévő, mind az új hálózati infrastruktúrákkal együttműködik. A megoldás az új SDN-képes eszközöket és a régebbi Cisco hálózati eszközöket is támogatja, és ugyanazokat az IT automatizálási lehetőséget nyújtja a meglévő infrastruktúrán, mint a Cisco ACI. Így az új funkciók kihasználásához nincs szükség a hálózati eszközök cseréjére.
  • A Cisco APIC Enterprise Modul három eleme a konszolidált hálózati információs adatbázis, a szabályozási infrastruktúra és az automatizáció. Ezek együttes használata jelentősen megnöveli a hálózat alkalmazkodóképességét, valamint 36 százalékkal csökkenti az üzemeltetésre fordított időt.
  • A hálózatok biztonságának növekedéséhez a Cisco APIC – a Cisco Sourcefire biztonsági megoldásának integrálásával – automatizálja a hálózati szintű fenyegetések felderítését és elhárítását.
  • A Cisco APIC emellett hálózati szintű szolgáltatásminőséget (Quality of Service – QoS) nyújt, és gyorsítja az Intelligens WAN (IWAN) telepítését. A végpontok közötti WAN menedzsment külső beszállítóktól származó megoldásokkal is megvalósítható.

Elérhetőség

A Cisco APIC Enterpise Modul már 2014 első felében elérhető lesz. A megoldás a meglévő és új Cisco SMARTnet ügyfelek számára nem jelent további költségeket.

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!