Guest

Új gerinchálózati megoldások a Cisco-tól a "Minden a hálón" ("Internet of Everything") támogatására

Akár 128 Terabites hálózati teljesítmény, 45%-kal alacsonyabb működtetési költség és 60%-kal alacsonyabb energiafelhasználás mellett

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco új csúcskategóriás gerinchálózati router családot mutatott be, amelynek segítségével a távközlési szolgáltatók olcsóbban és hatékonyabban biztosíthatják az internetes eszközök folyamatosan növekvő adatforgalmát. A Cisco Network Convergence System (hálózati konvergencia-rendszer NCS), amelynek fejlesztése során több mint 100 szabadalmat jegyeztek be, az iparág első olyan nagy teljesítményű szolgáltatói rendszere, amely egyszerre virtualizálja a hálózati szolgáltatásokat és teszi egyszerűbbé a szolgáltatói infrastruktúra működtetését. Mindemellett a Cisco nPower™ X1 processzorra épülő NCS támogatja a hálózati virtualizációs funkciókat (Network Function Virtualization – NFV), valamint összetett, rugalmas szerkezete révén a hálózatok és alkalmazások átfogó szabályozását. Segíti a szolgáltatókat abban, hogy lépést tartsanak a video-, felhő- és mobilforgalom által generált óriási forgalomnövekedéssel, és kiszolgálják az internetre kapcsolódó, programozható eszközök milliárdjait, amely jelenséget a „Minden a hálón” (Internet of Everything – IoE) koncepcióként ismerünk.

„A Cisco tervezői úgy alkották meg az NCS rendszert, hogy programozhatósága, intelligenciája és skálázhatósága a következő évtizedben és azon túl is megfeleljen a „Minden a hálón” trend követelményeinek. Az NCS rendszer olyan fejlett, programozható hálózatok kiépítésére alkalmas eszközcsalád, amellyel a szolgáltatók új bevételi forrásokra tehetnek szert és új üzleti modelleket építhetnek ki” – mondta Surya Panditi, a Cisco elnökhelyettese, a szolgáltatói üzletág ügyvezető igazgatója.

A Cisco Network Convergence System (NCS) iparágvezető képességei:

A hároméves fejlesztés során megalkotott NCS termékcsalád kivételes skálázhatósággal rendelkezik. Az iparág egyetlen olyan nagykapacitású rendszere, amely evolúciója során a jövőben el fogja érni a petabites kapacitásértékeket. Az NCS rendszer fejlett virtualizációs megoldásai a hálózatok méretezésével és a számítási erőforrások megfelelő elosztásával valós időben optimalizálják az alkalmazások, hálózatok és adatközpontok teljesítményét. Az SDN/NFV-t magába foglaló Cisco ONE szolgáltatói architektúra részeként telepítve a Cisco NCS család 45%-al csökkentheti a teljes életciklus költséget, miközben 60 százalékkal kevesebb energiát használ fel.

Az NCS rendszer újdonságai:

A Cisco NCS család tagjai az iparág legjobban méretezhető és programozható szilíciumlapkájára, a nemrégiben bejelentett Cisco nPower™ X1 integrált hálózati processzorokra épülnek. A CRS-X rendszerekben is alkalmazott 4 milliárd tranzisztort tartalmazó nPower X1 processzor segítségével elérhetővé váltak a 10 x 100GE interfész sűrűségű terabites hálózati kártyák.  A Cisco mérnökei kifejezetten a gépvezérelt eseményekhez és nagyfelbontású videó-alkalmazásokhoz tervezték a processzort.

Az NCS egyesíti az IP- és az optikai hálózatokat, és zökkenőmentesen összeköthető a Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®) adatközponti rendszerekkel, valamint a Dynamic Fabric Automation funkciókkal is. Ez a képesség alkalmassá teszi az NCS rendszert a programozható hálózatok rugalmas működtetésére, amely az adatközponti, mag-, perem- és optikai erőforrások spontán, valós idejű váltásával és átirányításával növeli a szolgáltatási sebességet, miközben csökkenti a rendszerek bonyolultságát és üzemeltetési költségeit.

Az NCS az alapszintű rendszer- és architektúra virtualizálási képességek egyesítésével alkalmas a különböző fizikai, virtuális és földrajzi komponensek közötti szolgáltatások és erőforrások egységes összehangolására, akár az egységes Cisco Prime megoldásokat használó hálózatmenedzsment és analitikai szoftverrendszer részeként is. A fejlett virtualizációs képességek lehetővé teszik a szolgáltatók számára a skálázható, egyetlen entitásként kezelhető több készülékházas konfigurációk használatát is, így az infrastruktúra gyors méretezésével és újratervezésével a szolgáltatók megfelelhetnek a dinamikus IoE szolgáltatások követelményeinek. A rendszer virtualizációjának köszönhetően az NCS kihasználja a Network Function Virtualization (NFV) és az UCS lehetőségeit, összehangolva az automatizált tartományokat és támogatva a szolgáltatások virtuális kihelyezését gyakorlatilag bárhol, ahol azokra szükség van.

 

A Cisco NCS termékcsalád három fő elemből áll, amelyek egyetlen integrált rendszerként is kezelhetők:

  • NCS 6000: magában foglalja az iparág első 1 Tbit/s full-duplex kapacitású vonalkártyáját, amely a jövőben modulonkénti 5 Tbit/s, rendszerenkénti 1,2 Pbit/s adatátviteli sebességével fogja hatékonyan támogatni az IP- és az optikai környezetek egyesítését.
  • NCS 4000: modulonként 400 Gbit/s, rendszerenként 6,4 terabites adatátviteli sebességet támogat. Különálló, összekötött (back-to-back) és többházas konfigurációban lesz elérhető. Emellett támogatja majd a kapcsolt optikai átviteli hálózati (OTN), a sűrű hullámhosszosztásos multiplexeléses (DWDM), a SONET- és az Ethernet-alkalmazásokat is. 2014 első felében jelenik meg a piacon.
  • NCS 2000: alkalmas DWDM átviteli hálózatok közötti 100 Gbit/s vagy annál gyorsabb kapcsolatok kialakítására, 96 csatornás, következő generációs intelligens ROADM képességeivel támogatja a dinamikus hálózatkonfigurálást.

Kapcsolódó háttéranyagok


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!