Guest

Bővült a Cisco és a NetApp FlexPod portfóliója

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Új FlexPod Select család E sorozatú tárolókkal a Big Data kezelésére
A frissített FlexPod Datacenter már a Cisco Nexus 7000 kapcsolókat is tartalmazza

A Cisco és a NetApp új megoldásokkal bővítette a FlexPod® termékportfóliót, amelynek legújabb tagja az adatintenzív terheléshez tervezett FlexPod Select. A FlexPod portfólióban megtalálható a vállalati adatközpontok és szolgáltatók számára készült FlexPod Datacenter (korábban FlexPod), a középvállalatok és fiókirodák számára ideális FlexPod Express (korábban ExpressPod™) és a most bemutatott FlexPod Select. A Cisco és a NetApp portfólió-bővítésének célja az adatközponti infrastruktúrák fejlesztése, az alkalmazások dinamikusan változó igényeinek kiszolgálása érdekében.

A FlexPod a tárolómegoldások, a hálózatok, az alkalmazások és a Big Data esetében használt analitika egyesítésével egy hatékonyabb, költségkímélőbb és rugalmasabb rendszert alkot. Az új megoldások a Cisco és a NetApp által közösen kialakított jövőképen és stratégián alapulnak.

FlexPod Select

A FlexPod Select az első termékcsalád a FlexPod portfólióban, amely a nagy teljesítményű, nagy számításigényű alkalmazások kezelésére készült. A most megjelenő FlexPod Select termékcsalád első generációja ideális a Hadoop-alapú, nagy adattömegek feldolgozására szolgáló alkalmazások számára a pénzügyi és kormányzati szektorban, a kiskereskedelemben, valamint gyártási és egyéb területeken. A szervezetek könnyedén rendszerbe állíthatják, és zökkenőmentesen bővíthetik a FlexPod Select megoldásokat, ahogy az alkalmazásaik igényei növekednek.

A megoldás legfontosabb jellemzői

  • A FlexPod Select termékcsalád a NetApp® E sorozatú és FAS tárolórendszereinek, illetve a Cisco UCS® C sorozatú kiszolgálóinak, a Cisco Nexus® kapcsolóeszközeinek és a Cisco felügyeleti szoftvereinek egyesítésével olyan architektúrát hoz létre, amely gyorsítja az üzleti folyamatokat, valamint kiváló teljesítményt, adatsűrűséget és rugalmasságot biztosít szinte bármilyen adatintenzív terheléshez.
  • A portfólió első generációja a FlexPod Select with Hadoop, amely két validált konfigurációt tartalmaz: a Cloudera és Hortonworks analitikai platformok integrációjával. A két, Cisco és NetApp általt tesztelt konfiguráció és azok dokumentációja minimálisra csökkenti a Hadoop telepítésének kockázatát.

Frissített megoldások a FlexPod portfólióban

A FlexPod Datacenter megoldás már a Cisco Nexus 7000 sorozatú kapcsolóeszközöket is tartalmazza. A FlexPod platform az ágazat legnagyobb sűrűségű, 10 gigabites Ethernet-kapcsolattal felszerelt rendszere, amely az akár 768 darab 10 gigabites Ethernet-port támogatásával egyedülállóan jól méretezhető. A Cisco Nexus 7000 alapú FlexPod konfiguráció a végpontok között FCoE-kapcsolatot biztosít, egységessé teszi az Ethernet-hálózatot, és lehetőséget nyújt az adatközpontok összekapcsolására.

A két vállalat által bemutatott másik újdonság, a FlexPod Datacenter with SnapProtect®, amely az adatok lemezről lemezre, majd lemezről szalagra (disk-to-disk-to-tape, D2D2T) történő biztonsági mentésére és visszaállítására szolgál. A megoldás egyedi implementációs útmutatást nyújt olyan népszerű megoldásoknak, mint a VMware, NAS és a Microsoft Exchange-levelezőkiszolgálók.

„A Cisco és a NetApp egyesített erővel törekszik a közös FlexPod platform folyamatos megújítására. A portfólió bővítésével még nagyobb rugalmasságot biztosítunk az egységes adatközpontok számára, hiszen egy nyitott, méretezhető, több felhőből álló infrastruktúra kialakításával már a világ legnagyobb adatkészleteinek feldolgozását is támogatjuk. Segítséget nyújthatunk ügyfeleinknek abban, hogy egyszerűsítsék adatközpontjuk infrastruktúráját, és költséghatékonyan alakítsák át informatikai rendszerüket” – mondta Jim McHugh, alelnök, a Cisco Unified Computing marketingvezetője.

„A NetApp és a Cisco még fejlettebb FlexPod megoldásai a platformot napjaink adatintenzív környezeteihez igazítják. Mivel egyre több szervezet igényli az olyan hatékony adatkezelő eszközöket, mint a Hadoop, a felhasználóknak olyan megoldásokra lesz szükségük, amelyek megkönnyítik az infrastruktúra rendszerbe állítását és felügyeletét, kímélik a költségvetést, csökkentik a kockázatokat, és fokozzák az informatikai rendszerek rugalmasságát” – monda Brendon Howe, a NetApp termékek és szolgáltatások marketingjéért felelős alelnöke.

Az egységes adatközpontot előrevetítő, közös jövőképnek köszönhetően a NetApp és a Cisco FlexPod megoldásai a 2010-es bevezetés óta már több mint 2 400 ügyfélnél üzemelnek, és 900 értékesítési partner kínálatában találhatóak meg több mint 35 országban.

A portfólió további fejlesztéseiről többet tudhat meg a NetApp 360 oldalán vagy a hivatalos Cisco blogon.

Kapcsolódó hivatkozások

Kövessen bennünket az interneten

Elérhetőség

A Cisco ISR 4451-AX már kapható, az ASR 1000-AX és a 4500E Supervisor Engine 8E júliusban kerül kereskedelmi forgalomba, a Catalyst 6800 sorozatú kapcsolók pedig 2013 novemberétől lesznek megvásárolhatók.


NetApp

A NetApp (NASDAQ: NTAP) innovatív tárolási és adatkezelési megoldások létrehozásával kiváló költséghatékonyságot ér el és felgyorsítja az üzleti transzformációt. Alapértékeink megvalósítása és a világszerte kiváló munkahelyként való elismerés rendkívül fontos számunkra, hiszen mindez nélkülözhetetlen hosszú távú növekedésünkhöz és sikerünkhöz, valamint partnereink és ügyfeleink sikeréhez egyaránt. További információk arról, miként segíti a NetApp világszerte a vállalatokat abban, hogy gyorsabban érjék el céljaikat: http://www.netapp.com.

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!