Guest

Új hálózati adattárolási megoldások a Ciscotól

Az új Cisco MDS hálózati adattárolási megoldásai jobb teljesítménnyel, egyszerű bővíthetőséggel és nagyobb megbízhatósággal segítik az egyre növekvő tárolási igények kiszolgálását

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco most bejelentett új tárolóhálózati (SAN) megoldásai a versenytársak rendszereinél nagyobb teljesítményt kínálnak, ugyanakkor könnyebben bővíthetők és megbízhatóbbak. Az új eszközök egyike, a Cisco® MDS 9710 Multilayer Director sávszélessége háromszor akkora, mint jelenleg bármely tárolásirányítóé az ágazatban. A Cisco emellett bemutatta a Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric Switch kapcsolóeszközt is, amely a SAN-háló kulcsfontosságú tárolóhálózati szolgáltatásainak biztosításával gondoskodik a rendszer hatékonyabb működéséről.

A felhőalapú számítástechnika, a nagy adattömegek, valamint az internetre kapcsolódó eszközök egyre nagyobb száma miatt a szervezeteknek és felhasználóknak rohamosan növekvő adatmennyiséget kell kezelniük és tárolniuk. Az informatikai részlegeknek egyre hatékonyabb adattároló rendszerekre van szükségük, hogy lépést tudjanak tartani ezekkel a trendekkel.

Az IDC 2012-es becslései szerint az adattárolási igények éves szinten összesen 61,4 százalékkal növekednek majd 2015-ig. A tárolórendszerek bővülésével arra is egyre nagyobb szükség van, hogy ezek a rendszerek jobban integrálhatók legyenek más, kulcsfontosságú adatközponti infrastruktúrákba, így például a hálózati és feldolgozó rendszerekbe. A Cisco ezt a szoros integrációt a Unified Data Center stratégiával valósítja meg.

A Cisco tárolási kapcsolóeszközei elengedhetetlen részét képezik az ágazat legfejlettebb és legátfogóbb, végponttól végpontig terjedő adatközpont hálózati portfóliójának, amely tárolásirányítókat, kapcsolóeszközöket, kiszolgálókat, központi felügyeleti megoldásokat, valamint a vállalat közös operációs rendszerét, az NX-OS-t foglalja magában. Ez a sokoldalú portfólió számtalan ágazatban bizonyulhat hasznosnak, például a hatékonyabb döntéshozatal érdekében is.

Az új Cisco MDS 9710 Multilayer Director

A Cisco® MDS 9710 Multilayer Director új mércét állít fel a teljesítményben: teljes kapcsolókapacitása 24 Tbit/s, vagyis csaknem háromszor meghaladja az ágazat bármely jelenlegi tárolásirányítójának kapacitását.

  • A nagy sűrűségű Fibre Channel és Fibre Channel over Ethernet protokollt egyaránt támogatja, így konzisztens SAN és LAN hálózati műveletek végrehajtását teszi lehetővé.
  • Tárolóeszköz-kapcsolatot nyújt az üzletmenet szempontjából kulcsfontosságú alkalmazásokhoz, az adattömegekhez, a szilárdtest-meghajtókhoz (SSD) és a felhőalapú környezetekhez anélkül, hogy ezzel negatívan befolyásolná a már zajló informatikai tevékenységeket.
  • A kialakításának köszönhetően a bővítéshez nincs szükség a teljes eddigi tárolómegoldás lecserélésére, a Fibre Channel protokollal elérhető 24 Tbit/s kapcsolókapacitás pedig a szervezet zökkenőmentes növekedését támogatja, a vállalat jelenlegi igényein felül.
  • Konzisztens működést biztosít a teljes adatközpontban, így az ügyfelek a személyzet tudásának és a meglévő eljárásoknak a felhasználásával minimálisra csökkenthetik a változáskezelést az új platformra való váltáskor.

Az új Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric Switch

A Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric Switch a kulcsfontosságú tárolóhálózati szolgáltatások központi biztosításával gondoskodik a SAN hatékonyabb működéséről. Ennek az architektúrának köszönhetően kevesebb időre és erőforrásra van szükség a közös tárolókezelési funkciók végrehajtásához, valamint felgyorsítja az adatvédelmi előírásoknak való megfelelést is.

  • A SAN Extension (tárolóhálózati kiegészítés) leegyszerűsíti az adatvédelmi és üzletfolytonossági stratégiákat azzal, hogy a nyílt szabványokon alapuló FCIP csatorna kiépítésével lehetővé teszi a WAN hálózaton keresztül végzett biztonsági mentést, távoli replikálást és más vészhelyzeti helyreállítási szolgáltatás használatát.
  • A Cisco I/O Accelerator (IOA) gyorsabbá teszi a MAN/WAN-alkalmazásokat, és gondoskodik a biztonsági mentési és replikálási műveletek vezetékes titkosításáról, így jelentősen megkönnyíti a vészhelyreállítást és az előírások betartását.
  • A Cisco Data Mobility Manager használatával az adatok könnyedén, gyorsan és az adatelérés megszakadása nélkül migrálhatók a logikai egységek (LUN-ok), illetve a tömbök között.

„A bemutatott megoldások és a Cisco teljes integrált LAN/SAN infrastrúktúra portfoliója (Nexus termékcsalád) megszilárdítják a Cisco technológiai vezető szerepét a tárolásirányítók piacán. Az adattárolás hazai ügyfeleinknél is kulcsfontosságú kérdés, ahol jelentős referenciával rendelkezünk legyen szó pénzintézetekről, kereskedelmi, gyártóvállalatokról, vagy akár államigazgatási és erőművi rendszerekről” – mondta Zeisel Tamás, a Cisco Magyarország mérnök tanácsadója.

A Cisco MDS 9216 Multilayer Director már elérhető, a Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric Switch pedig várhatóan 2013 harmadik negyedévétől lesz megvásárolható. A Cisco MDS hálózati adattárolási termékcsaládjával kapcsolatos támogatási és viszonteladói tevékenységeket az erre jogosult adattároló-gyártók végzik.

Kapcsolódó háttéranyagok


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com