Guest

Cisco újdonságok a vállalati kommunikációban

Költséghatékony videó alapú együttműködés a Cisco új szoftverével
Bemutatkozik a DX650, a Cisco új generációs, asztali HD videotelefonja

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Képek


A Cisco most bejelentett újításai a szoftveres megoldások és a hálózati intelligencia ötvözésével teszik hatékonyabbá és rugalmasabbá a videóalapú vállalati kommunikációt. A vállalat továbbá bemutatta DX650 típusú, Android alapú asztali készülékét, amely a hagyományos telefónia mellett 1080p felbontású videóképet és számos, ma még csak az okostelefonok világában ismert funkciót kínál.

 „Ügyfeleink visszajelzései szerint olyan technológiára van szükségük, amely alkalmazkodik a dolgozók egyedi igényeihez, munkastílusához, illetve egyaránt lehetővé teszi a vállalaton belüli és kívüli videókapcsolatot is. A DX650 például ideális megoldás lehet, ha valaki olyan HD videóképes asztali készüléket szeretne, amelyen látható a munkatársak elérhetősége az adott időpontban, illetve amely azonnali üzenetküldésre is alkalmas. Más felhasználók igényeinek inkább a személyes találkozás élményéhez közelebb álló Cisco EX60-as vagy EX 90-es videó végpontok felelnek meg. A választás az ügyfél kezében van, miközben piacvezető hardveres és szoftveres megoldásaink és az általunk kínált egységes, integrált környezet révén a felhasználók tovább bővíthetik hardveres végpontszolgáltatásaikat, és még több munkatárs számára biztosíthatják a videókapcsolatot.” – mondta Mihályfi Márton, a Cisco Magyarország rendszermérnöke.  

A Cisco DX650-ről

  • Nagyfelbontású (1080p) video: a Cisco DX600 sorozatának legújabb tagja nemcsak a nagyfelbontású videobeszélgetéseket teszi elérhetővé, de a felhasználók a készülékről közvetlenül betárcsázhatnak TelePresence megbeszélésekbe, vagy kapcsolatba léphetnek bármely más, szabványos video végponttal.
  • Okostelefon funkciók asztali telefonon: a készülék számos “okostelefon” funkcióval rendelkezik. A felhasználók a megszokott Android felülettel találkozhatnak, közvetlenül elérhetik a számukra fontos alkalmazásokat és számos egyéni felhasználói profilt is kialakíthatnak. A profilok mindegyike egyszerűen integrálható a felhasználó email fiókjával és naptárával, valamint címtárával és a gyorshívó funkciókkal. A készülék a Cisco Jabber, WebEx és AnyConnect alkalmazásokkal konfigurálva érkezik.
  • Felhőre készen: a DX650-ről a helyben telepített és a felhő-alapú alkalmazások egyaránt elérhetők. Lévén hogy teljes mértékben Android-kompatibilis eszközről van szó (Compatibility Test Suite certified), a felhasználók a DX650 beépített böngészőjéről elérhetik az olyan üzleti alkalmazásokat, mint például a vevőszolgálati vagy ügyfélkezelési (CRM) portálok.  A Cisco WebEx felhőalapú webkonferenciás megoldás, illetve annak tartalommegosztó és videokonferenciás funkciói előre telepítve, vagy a Google Play portálról is elérhetők a telefonon keresztül.
  • Távmunka: a DX650 készülék vezetéken és vezeték nélkül is kapcsolódhat az internetre. Beépített VPN kliense révén a felhasználók igény szerint távolról is elérhetik az üzleti alkalmazásokat.

Szoftveres újdonságok:

  • Költséghatékonyabb együttműködés: A Cisco új szoftverei felismerik és automatikusan szabályozzák a virtuális értekezletek lebonyolításához szükséges erőforrások (portok, sávszélesség és infrastruktúra) típusát és mennyiségét. Ennek segítségével az ügyfelek akár 70%-kal is növelhetik a meglévő együttműködési infrastruktúra kihasználtságát, így költségkímélő módon biztosíthatják a kiváló minőségű videóátvitelt, a felhasználói élmény befolyásolása nélkül.
  • A Cisco TelePresence® és a Cisco WebEx® megoldásokhoz kapcsolódó fejlesztések megkönnyítik a vállalatok együttműködését: az ügyfelek mostantól meghívhatnak szervezeten kívüli felhasználókat is a TelePresence®- és a WebEx®-értekezletekhez, böngészőjükön keresztül. Ezeken a kombinált WebEx- és TelePresence-konferenciákon az összes résztvevő videóképe látható, illetve a felhasználók tartalmakat is könnyedén megoszthatnak egymással függetlenül attól, hogy TelePresence-végpontról, számítógépről vagy mobil eszközről csatlakoznak az értekezlethez. A kombinált értekezletek szervezéséhez nincs másra szükség, mint a naptárban létrehozni egy meghívót, a szoftver pedig automatikusan lefoglalja a konferenciához szükséges erőforrásokat.
  • A hálózaton belül zajló videóforgalom teljesen átláthatóvá válik: A Cisco az új médiahálózati (médianet) fejlesztéseivel a vállalati hálózaton zajló videóforgalom teljes átláthatóságát kínálja az IT vezetők számára. A Cisco TelePresence-végpontok és a Cisco Jabber™ kliensek beágyazott médiahálózati szoftvert tartalmaznak, amely automatikusan szinkronizálja a végpontokat a hálózattal. Az új médiahálózati funkciók lehetővé teszik, hogy a hálózat folyamatosan figyelje a végpontok videóforgalmát, felismerje az esetleges minőségi vagy sávszélesség problémákat, és végrehajtsa a szükséges javításokat a videókonferenciák zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

Az informatikai vezetők és a szolgáltatók egyaránt a leghatékonyabb videóátviteli módszereket keresik saját hálózatuk számára, ez a bejelentés az ő igényeiket hivatott kiszolgálni. A Cisco legfrissebb Visual Networking Index előrejelzése szerint 2016-ra a vállalati videókonferenciák felhasználóinak száma világszerte megközelítheto a 219 milliót, szemben a 2011. évi 36,4 millióval. A Cisco új szoftverfejlesztéseinek segítségével a vállalatok egyszerűen és költséghatékonyan teremthetik meg a videóátvitel lehetőségét, a felhasználók pedig bármilyen eszköz és együttműködési alkalmazás – Jabber®, WebEx vagy TelePresence – használatával hatékonyan működhetnek együtt.

Kapcsolódó háttéranyagok:

Technorati címkék: Cisco, csoportmunka, médianet, TelePresence, WebEx, Jabber, mobilitás, videó, konferencia, HCS, felhő, AT&T, felhőalapú csoportmunka, infrastruktúra

A Cisco együttműködéses megoldásairól

A Cisco nyílt szabványokra épülő integrált hálózati kommunikációs megoldásai a vállalat díjnyertes IP-kommunikációs technológiáját ötvözik a mobilitás, az ügyfélszolgálat, a webkonferenciák, az üzenetkezelés, a vállalati közösségi szoftverek, valamint a telepresence rendszerek terén kínált lehetőségekkel. A helyszíni, felhőalapú vagy virtualizált platformokon, illetve a Cisco és partnerei által kínált szolgáltatások formájában is elérhető megoldásaink célja a vállalati együttműködés hatékonyabbá tétele révén az innováció ösztönzése, a teljesítmény javítása, a beruházások értékének megőrzése, valamint a személyek és információk egyszerűbb elérése.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!