Guest

A televíziózás jövője: a Cisco és az NDS nyílt rendszere, a Videoscape Unity platform bárhol, bármikor, bármilyen képernyőn használható

Az okostelefonok az asztali számítógépeknél kétszer népszerűbbek a 18-30 évesek körében – derül ki a Cisco kutatásából

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco a januári Consumer Electronics Show-n mutatta be a Videoscape Unity szoftver platformot, amelynek segítségével a szolgáltatók többképernyős videószolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek. A rendszer használata minden eszközön egységes videó-élményt eredményez.

A felhő alapú platform révén bármikor, bárhonnan, bármilyen képernyőn – egyidőben akár több képernyőn is – elérhetőek vagy újranézhetőek a filmek, műsorok és lejátszhatók a felvett tartalmak. A Videoscape Unity egy moduláris, nyílt rendszer, amely akár harmadik fél által készített komponensekkel is tovább fejleszthető. Állandó frissítéséhez nincs szükség folyamatos szakértői segítségre, így az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenhetnek.

A Videoscape Unity platformról

A Cisco a 2011-es Consumer Electronics Show-n mutatta be első TV-szolgáltatási platformját, a Videoscape-et, majd a Cisco Videoscape és az NDS portfóliójának egyesítésével jött létre a Videoscape Unity platform. Az NDS a Cisco által 2012-ben felvásárolt videoszoftver és tartalombiztonsági szolgáltató.

A Videoscape Unity az alábbi, integrált szolgáltatásokat nyújtja:

  • Többképernyős, felhőalapú digitális videó felvevő (DVR): a felvétel és a tárolás is a felhőben történik, így a felhasználók bárhonnan, bármilyen képernyőről (laptop, tablet, okostelefon, stb.) megnézhetnek valós idejű, vagy akár korábbi, a DVR-rel rögzített tartalmakat.
  • A TV/Video Everywhere szolgáltatás bárhonnan elérhetővé teszi e tartalmakat, továbbá egységes keresőfunkciót is kínál.
  • A Cisco Connected Video Gateway eszköz segítségével a videó és egyéb tartalmak egyszerűen megoszthatók otthoni, IP-hálózathoz csatlakozó eszközökkel.
  • IP Video kábelen: a videók és más tartalmak a szolgáltató által támogatott eszközökön gyorsabban elérhetőek, de az otthoni hálózatokhoz egyéb, nem támogatott eszközök is hozzáadhatók.

„A következő generációs videó-funkciók kiépítéséhez a médiatársaságok eddig egyénileg fejlesztett, vagy szabványos megoldások közül választhattak. Az előbbi csak egyedi, de behatárolt igényekre nyújtott megoldást, míg az utóbbi korlátozott lehetőséget kínált a testreszabásra. A Videoscape Unity a két megközelítés előnyeit ötvözi, a szabványos felhőt és a különféle képernyőkhöz igazítható felhasználói élményt együttesen kínálja."mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország szolgáltatói piacért felelős vezetője.

A Cisco Videoscape Unity a legtöbb szolgáltató hálózatával kompatibilis, a platform számos, előre tesztelt konfigurációban elérhető és hozzáigazítható a szolgáltatók igényeihez.

További információ

Kövesse a Cisco szolgáltatói híreket és aktivitásokat a CES-en: Twitter #VideoscapeUnity, #PersonalTV

 


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Deák Anikó
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: 06-1-225-4784
e-mail: andeak@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!