Guest

A Cisco Magyarország Kft, a T-Systems Magyarország Kft., az IT Services Hungary Kft., a Microsoft Magyarország Kft,. a Profession.hu és a HTTP Alapítvány közös sajtóközleménye

WorldSkills 2013: az Európabajnok csapat tagja kvalifikálta magát a szakmák olimpiájára

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Idén is a HTTP Alapítvány - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal - rendezte meg a WorldSkills nemzetközi szakmai világverseny magyarországi válogatóját 18-22 éves diákok és fiatal hálózati informatikus szakemberek számára. A „szakmák olimpiájának” is nevezett WorldSkills verseny hazai győztese képviselheti Magyarországot Lipcsében, az immár 42. alkalommal megrendezendő nemzetközi döntőben, az informatikai hálózati rendszergazda szakmában. Az izgalmas verseny végül papírforma eredményt hozott, hizsen a győztes versenyző már tagja volt a tavalyi EuroSkills versenyen aranyérmes magyar csapatnak. A verseny fő támogatói a Cisco Magyarország, a T-Systems Magyarország, az IT Services Hungary, a Microsoft Magyarország és a Profession.hu voltak.

A WorldSkills-ről

A WorldSkills (www.worldskills.org) a világ legnagyobb szakmai versenye, így sokszor emlegetik a szakmák olimpiájaként is. A kétévenként megrendezett megmérettetésen a világ legjobb fiatal szakemberei vetélkednek közel 50 szakmai területen. Az eseményt idén több mint 50 ország ezernél is több versenyzőjének részvételével Lipcsében rendezik meg, július 2-7. között (www.worldskillsleipzig2013.com).

Kiváló magyar eredmények az eddigi versenyeken

A 2011-es londoni WorldSkills versenyen Szabó Gábor képviselte hazánkat, és végül a nagyon előkelő 7. helyezést szerezte meg, és ezzel egyúttal a legjobb magyar eredményt érte el. A belgiumi Forma 1-es pályán tavaly megrendezett EuroSkills versenyen még előrébb léptek a magyar fiatalok, hiszen csapatunk mindenkit maga mögé utasítva aranyaérmet szerzett.

A nagyszerű eredményekre már kormányzati szinten is felfigyeltek. A győztes csapatnak személyes fogadás keretében gratultált Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor minszterelnök is.

Út Lipcsébe

A mostani válogatóra, melynek fővédnöke Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár volt, több mint kétszáz fiatal jelentkezett, ami jelzi, hogy a szakmai vetélkedésnek ez a formája egyre népszerűbb itthon is. Az első fordulóra 2012. december 13-án került sor, ahol a versenyzőknek online teszteket és szimulált hálózati feladatokat kellett megoldaniuk. Ebből a fordulóból a tíz legeredményesebb fiatal jutott tovább.

A kétnapos döntőt egy nagyszabású informatikai konferenciával összekapcsolva rendezték meg 2013. január 25-26-án a Larus Rendezvényközpontban, így a konferencia résztvevőinek is lehetősége volt betekintést nyerni a versenybe. A finálé keretében – a lipcsei versenyhez hasonlóan – egy képzeletbeli cég hálózatának megtervezése, megépítése, valamint a mindennapi működésében felmerülő valós informatikai problémák megoldása volt a feladat.

A válogató verseny győztese Csőke János lett, aki már tagja volt a EuroSkills-en aranyérmet nyert csapatnak is. János a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola diákjaként ismerkedett meg a hálózati informatikával, jelenleg a Budapesti Múszaki Egyetem hallgatója. Számára most egy öthónapos intenzív felkészülés következik, majd július elején Lipcsében a világ 30 legjobb fiatal szakemberével kell öszemérnie tudását.

A T-Systems Magyarország Zrt-ről

A T-Systems Magyarország a Magyar Telekom 100%-os tulajdonú leányvállalataként nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatási szférának és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Az egyesült vállalat 1800 munkatársával, cégkompetenciái összehangolásával és rugalmas megoldásaival szakértő partnerséget és biztonságos infokommunikációs hátországot kínál ügyfelei, munkavállalói és partnerei részére.
http://www.t-systems.hu

Az IT Services Hungary Kft. bemutatása
Az IT Services Hungary Kft. a T-Systems International leányvállalata, nemzetközi hálózatának fontos szereplője. Magyarország legdinamikusabban fejlődő informatikai szolgáltató központja és egyben legnagyobb ICT munkaadója, mely 2008-ban elnyerte az “Év befektetője” díjat. Az informatikai és telekommunikációs tanácsadási szolgáltatások széles köréből a vállalat az informatikai megoldások kiszervezésére és menedzsmentjére, valamint fejlesztésre és rendszerintegrációra összpontosít. A vállalat folyamatosan fejleszti budapesti, debreceni és pécsi telephelyét, valamint várja tapasztalt informatikusok jelentkezését.
http://www.it-services.hu

A Microsoftról

A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja a 80 000 főt.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 150 főt. A Microsoft Magyarország 2003-ban és 2006-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet, 2012-ben pedig a legjobb IT-szektorban működő munkahely elismerést is.

A Microsoft Magyarország hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordított a gyermekek és fiatalok oktatására, képzésére annak érdekében, hogy felnőve nagyobb eséllyel indulhassanak el az életben. Ennek egyik pillére a YouthSpark kezdeményezés, amelynek célja a fiatalok körében a digitális írástudatlanság felszámolása. Másik pillére pedig a Partners in Learning (PiL), azaz „Társ a Tanulásban” program, amelynek fő feladata a közoktatásban tevékenykedő tanárok és diákok fejlődéséhez szükséges eszközök és tananyagok biztosítása, az informatika által támogatott oktatás elterjesztése.
http://www.microsoft.hu/oktatas/pil.mspx

A Profession.hu-ról

A Profession.hu Magyarország piacvezető állásportálja, 2005 óta meghatározó szereplője a magyar álláskeresői piacnak. Éves szinten több mint 5000 vállalkozás választja, a mikrovállalkozásoktól a legnagyobb hazai cégekig. Oldalára évente több mint 50 ezer állásajánlat kerül ki, 2012-ben több mint 2,3 millió jelentkezés futott át a Profession rendszerén.
A partneroldalainak köszönhetően országos és szakma-specifikus – kiemelten IT – elérést tud biztosítani. A Profession.hu tagja a „The Network”-nek, a világ piacvezető állásportáljait tömörítő nemzetközi szervezetnek.
http://www.profession.hu

A HTTP Alapítványról

A HTTP Alapítvány (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) non-profit közhasznú alapítvány. Fo célja az informatikai iparág szakember - utánpótlásának biztosítása, valamint informatikai hálózati képzések megvalósítása. Együttmuködik a Cisco Hálózati Akadémia Programban és a Microsoft IT Akadémia Programban résztvevo oktatási intézményekkel, és kapcsolatban áll a programot támogató más, hasonló profilú hazai és nemzetközi cégekkel ill. civil szervezetekkel. Az Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetu felnottek munkaeropiaci elhelyezkedésének elosegítésére.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információk:

Sisák Zoltán
HTTP Alapítvány
e-mail: zoltan.sisak@http-alapitvany.hu
www.http-alapitvany.hu

Kérdése van? Válaszolunk!