Hebt u een account?

 •   Gepersonaliseerde content
 •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Intend-Based Networking

Het netwerkplatform voor IT en bedrijfsinnovatie

In de hedendaagse wereld verbindt het netwerk alles en iedereen. Met het netwerk kan er doorlopend worden aangepast, beschermd en informatie worden geboden aan alle IT- en bedrijfsprocessen. Maar hoe?

Alleen met een intent-based netwerk. Door de zakelijke intent vast te leggen, en dit netwerkbreed te activeren en te garanderen, kunt u de kloof overbruggen tussen wat uw bedrijf nodig heeft en wat uw netwerk biedt. Maar dat is alleen mogelijk als uw netwerk is gebaseerd op een open platform.

Wat Intend-Based Networking voor u kan doen

Vereenvoudigde bedrijfsprocessen

Centraliseer netwerkbeleidsbeheer, automatiseer beheer en integreer IT-workflows.

Proactief beheer

Maak gebruik van netwerkbewaking en -analyses om kwesties te lokaliseren, te melden en op te lossen voordat deze uitgroeien tot problemen.

Beveiliging in het gehele netwerk

Detecteer bedreigingen en perk deze overal in real-time in. Laat netwerkintelligentie de druk op beveiligingsactiviteiten verminderen.

Investering voor innovatie

Lever nu en in de toekomst IT- en bedrijfsinnovatie op basis van een open, intent-based netwerkplatform.

Zie wat experts zeggen

Intend-Based Networking vereist een open platform

Leer hoe Intend-Based Networking een aanjager van innovatie en brandpunt van integratie wordt binnen de organisatie.

Gartner’s analyse van Intend-Based Networking

Zie hoe deze oplossingen de levertijd van de netwerkinfrastructuur kunnen verkorten en uitval met ten minste 50% kunnen verminderen.

De brug tussen bedrijf en IT slaan

Verkrijg een technisch beeld van Cisco’s visie en de architectuur en voordelen van een intent-based netwerk.

Nieuwe innovaties op het gebied van Intend-Based Networking

Volledige uitbreidbaarheid voor bedrijfsnetwerken

Stroomlijn IT-workflows en maak nieuwe IT- en bedrijfsflexibiliteit mogelijk. Transformeer uw netwerk in een open platform waarvan de kernmogelijkheden van automatisering en assurance buiten de traditionele grenzen ervan worden uitgebreid en worden geïntegreerd.

Doorlopende verificatie voor datacenternetwerken

Valideer zakelijke doelstellingen met always-on assurance. Voorspel de impact van configuratiewijzigingen, verifieer netwerkgedrag proactief en garandeer handhaving en naleving van netwerkbeleid.

Uw vertrouwde adviseur voor netwerk-assurance

Verlicht IT-activiteiten, voorspel netwerkuitval, verhoog productiviteit en verminder risico’s. Maak gebruik van unieke expertise, praktisch bruikbare inzichten, innovatieve tools en beste praktijken van Cisco-services.

Sla een brug tussen bedrijf en IT

Leer hoe IT-leiders met Intend-Based Networking besluitvorming kunnen versnellen, toenemende beveiligingsbedreigingen kunnen beperken en nog meer verbonden apparaten kunnen beheren.

Lees wat klanten zeggen

Met Cisco DNA Center kan ik problemen proactief achterhalen voordat klanten contact opnemen. Met een vrijwel draadloos netwerk kan ik apparaten op het gehele netwerk vinden en snel problemen oplossen op basis van analyses.

Manuel Ortiz III, Senior Wireless Engineer, Houston Methodist Hospital

Met Cisco Network Assurance Engine (NAE) kunnen we het risico van productie-uitval aanzienlijk verkleinen, levertijden verkorten en hoogwaardige toepassingsmigraties uitvoeren.

Jan Holzmann, Team Lead Data Center Operations, Bosch

Nieuws en evenementen

Intent-based netwerk bouwen met DevNet

Programmeer met open API’s op Cisco DNA Center Platform. Bouw apps die IT en bedrijfsinnovatie stimuleren.

De naald in de hooiberg vinden

Dankzij nieuwe mogelijkheden op het gebied van netwerk-assurance kunt u problemen sneller lokaliseren en oplossen.

Datacenter – Intent-based networking

Roland Acra bespreekt Cisco’s strategie voor Intent-based networking en welke rol netwerk-assurance daarbij speelt.

SDN en Intent-based networking

John Apostolopoulos bespreekt waarom Intent-based networking goed nieuws zijn voor door software gedefinieerde netwerken.

Wat is Intent-based networking?

Een intent-based netwerk slaat een brug tussen bedrijf en IT. Het legt zakelijke doelstellingen vast en stemt het end-to-end netwerk doorlopend af op die doelstellingen. De doelstellingen kunnen van toepassing zijn op toepassingsserviceniveaus, beveiligingsbeleidsregels, naleving, operationele processen en andere bedrijfsbehoeften.

Waarom is Intent-based networking van belang?

Organisaties moeten sneller en vol vertrouwen reageren. Veel netwerken kunnen geen gelijke tred houden met de schaal, complexiteit en bedreigingen van de hedendaagse bedrijfsomgeving. De zakelijke voordelen van Intent-based networking komen op drie hoofdgebieden duidelijk naar voren:

 • Snelheid en flexibiliteit. Het netwerk kan snel reageren op de behoeften van een organisatie met minimale handmatige interventie.
 • Bedrijfswaarde. De verminderde tijd en moeite die hoeven te worden besteed aan netwerkonderhoud resulteert in meer tijd voor IT-innovaties die het bedrijf echte meerwaarde bieden.
 • Verminderd risico. Verbeterde zichtbaarheid van het netwerk, analyses en automatisering resulteren in snellere bedreigingsdetectie en -inperking, doorlopende naleving en verminderde uitvaltijd.

Hoe werkt Intent-based networking?

Intent-based networking legt de zakelijke doelstellingen vast en zorgt dat deze op het gehele netwerk worden toegepast. Het netwerk bewaakt de voortgang voortdurend en past zaken waar nodig aan om afstemming te garanderen. Dit wordt bewerkstelligd via een gesloten systeem dat de volgende zaken omvat:

 • Vertaling: vastleggen en vertalen van zakelijke doelstellingen.
 • Activering: geautomatiseerde beleidsactivering op het gehele netwerk.
 • Assurance: doorlopende bewaking en verificatie.

Om Intent-based networking optimaal te laten functioneren, worden al deze functies gebaseerd op een programmeerbare netwerkinfrastructuur.


Hoe kunt u beginnen?

 • Begin met begrip te krijgen van de fundamentele business case en technologievereisten van een intent-based netwerk.
 • Identificeer een domein (zoals een datacenter, campus of WAN) dat het meeste voordeel zou hebben van de overstap.
 • Bepaal welke elementen van de bestaande netwerkinfrastructuur een intent-based architectuur ondersteunen en welke een upgrade vereisen.
 • Kies een technologiepartner die u kan helpen bij het opzetten en implementeren van de roadmap van uw intent-based netwerk.

Leer hoe Cisco u kan helpen

Datacenters:

Ondernemingsnetwerken: