Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη Cisco σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και η προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στο Κέντρο η Cisco με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, των συνεργατών της, της ακαδημαϊκής κοινότητας και start-ups, θα δημιουργεί ομάδες που θα αναλύουν, σχεδιάζουν και προτείνουν λύσεις που απασχολούν οποιοδήποτε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Παράλληλα, στο Κέντρο θα λειτουργεί και τμήμα εκπαίδευσης - Cisco Networking Academy (www.netacad.com) - καθώς και τμήματα STEM και Ρομποτικής, τα οποία στοχεύουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες, μαθητών, φοιτητών, αλλά και επαγγελματιών που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης, που πλέον απαιτούνται από την αγορά εργασίας σήμερα.  

Χώρος

Παλιά Δημοτικά Σφαγεία Θεσσαλονίκης

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στεγάζεται στο κτίριο των Παλιών Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα

Η απόφαση της Cisco Hellas, για τη δημιουργία του Κέντρου, εντάσσεται στην στρατηγική της Cisco για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα, μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας για την ενίσχυση της οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη. Το κέντρο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που θα αναπτύσσει η Cisco με το οικοσύστημα των συνεργατών της, με νεοφυείς επιχειρήσεις και με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, σε τομείς όπως, ποιότητας ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), υγείας, αγροτικής ανάπτυξης, τουρισμού, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας και πολλούς άλλους, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία έχει δεσμευθεί πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση και θα είναι πάντα αρωγός σε προσπάθειες που έχουν ως στόχο την τεχνολογική πρόοδο και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας.

Κέντρα καινοτομίας ανά τον κόσμο

Η Cisco διαθέτει ένα δίκτυο από κέντρα καινοτομίας  στα οποία με την βοήθεια συνεργατών, startups και του ακαδημαϊκού τομέα, αναλύουν και προτείνουν λύσεις που απασχολούν οποιοδήποτε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Τεχνολογικές Λύσεις

Παρακάτω οι λύσεις που θα είναι άμεσα διαθέσιμες προς λειτουργία και επίδειξη στους επισκέπτες του Κέντρου. Επίσης το κέντρο σε συνεργασία με τοπικούς συνεργάτες θα αναπτύξει λύσεις σε θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό Δημόσιο Τομέα και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για αυτό το σκοπό θα φιλοξενεί στο χώρο του νέες startup επιχειρήσεις και θα συνεργαστεί με τοπικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της περιοχής.

Φιλοξενία εταιρειών και εκδηλώσεων

Στο Κέντρο θα φιλοξενηθούν startups, με τις οποίες θα μελετηθούν και θα αναπτυχθούν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις σε υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα. Επίσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο θα διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις εικαστικών και τεχνολογίας, με ζωντανή μετάδοση μέσω του διαδικτύου. 

Νέα

Δημοσιεύματα

Δηλώσεις κατά τη διάρκεια υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας

Συνεργάτες

Οι εταιρείες από το οικοσύστημα Συνεργατών της Cisco που συνεργάζονται και φιλοξενούνται στο Κέντρο, έχουν ως στόχο τη μελέτη και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, όπως και την παρουσίαση των λύσεων αυτών στους επισκέπτες του Κέντρου.

Gold Partners

Cosmote Logicom_solutions Space

Ecosystem Partners

Iotech OTS Data Ways MTIS

Supporter

Lever GlobiLED AEH AgroApps Lenovo Samsung

Distributor Partners

Info Quest Logicom

Digital Skills Partners

Interlei City Lab SCG     

Πρόγραμμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Στο Κέντρο θα λειτουργεί και τμήμα εκπαίδευσης Networking Academy καθώς και τμήματα STEM και Ρομποτικής, τα οποία στοχεύουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες, μαθητών, φοιτητών, αλλά και επαγγελματιών, που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης, που πλέον απαιτούνται από την αγορά εργασίας σήμερα. 

Επικοινωνία

Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, βρίσκεται στα παλιά Σφαγεία στη δυτική πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης, κοντά στο κτήριο που θα φιλοξενήσει τις νέες εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας.

Υπεύθυνος Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων 

Αγαθοκλής Βατζιάς

+30 6980279787

info@dts-center.com
booking@dts-center.com

Επισκεφθείτε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Για την επίσκεψή σας στο Κέντρο ή και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση εκδήλωσης, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης.

Λόγω της πανδημίας COVID-19, το Κέντρο λειτουργεί με την πλήρη τήρηση των κανόνων που έχει θεσπίσει η πολιτεία μέσω του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ). Περισσότερες πληροφορίες από τη γραμματεία του Κέντρου και την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ.

Που να μείνετε

Porto Palace Hotel - www.portopalace.gr

TheMET - www.themethotel.gr

Ειδικές τιμές για τους επισκέπτες του Κέντρου