Guest

Сиско България

Сиско БългарияCisco Systems, Inc е световният лидер в областта на мрежовите и комуникационните решения. Компанията е носител на редица престижни международни награди, сред които „№ 1 в иновациите в областта на информационните технологии" и „No 1 в ИТ индустрията" от класацията "Компании, от които обществото се възхищава" на сп. Fortune.

Cisco е основана през 1984 г. от двама учени от университета в Станфорд, Калифорния - Сенди Лернер и Лен Босак. В началото на новото хилядолетие Cisco се насочва към пазара на Интернет видео, пуска първите IP телефонни централи и представя концепцията за Интернет мобилен офис. Седалището на Сиско е в столицата на Силиконовата долина Сан Хосе.

Cisco притежава световен рекорд, вписан в Книгата с рекордите на Гинес за маршрутизатор с най-висок капацитет в света за Cisco Carrier Routing System (CRS-1). Сиско Системс най-голямата компания в света, произвеждаща телекомуникационно и мрежово оборудване.

Сиско България

През 1999 г. Сиско Системс откри свой офис в България. Компанията работи през български партньори, които подлежат на строга сертификационна програма. Чрез интелигентните си мрежови решения, консултации и маркетинг компанията съдейства за утвърждаването на нов тип комуникация и за изграждане на интегрирано общество.

Основните дейности на компанията са: развитие и подкрепа на партньорската мрежа в България, координиране и управление на маркетинговата политика на компанията, консултиране и предлагане на различните услуги и решения на Сиско на български клиенти.

Вече повече от 10 години Сиско България развива своя образователна програма, наречена „Сиско Академии”. Тя включва присъствено и електронно обучение в областта на мрежовите технологии с разнообразни курсове и програми, които водят до придобиване на международен сертификат. В България има 56 академии, които ежегодно обучават около 3000 курсисти.

Продукти и решения на Cisco

Продуктите, услугите и решенията на Сиско са разработени с цел да помогнат на компаниите и институциите да работят по-ефективно и с по-голяма възвръщаемост от технологичните инвестиции. Продуктовата гама включва решения за:

  • Обединени комуникации (VoIP)
  • Мрежова инфраструктура (LAN и WAN)
  • Безжична свързаност (WiFi, Wimax)
  • Центрове за обслужване на клиенти (Call Center)
  • Защитени комуникационни инфраструктури
  • Видео наблюдение и контрол на достъпа по мрежата
  • Мрежово видео (цифров плакат, IPTV, видео конференции)

За контакти

Сиско Системс България

София 1766
Бизнес Парк София
сграда 11Б, ет. 4

Тел.:  (+359 2) 937 59 11
Факс: (+359 2) 937 59 59
E-mail: bulgaria@cisco.com
           consulting_bg@cisco.com