Klanttransformaties in de gezondheidszorg

TelePresence-toepassingen in de gezondheidszorg

Naarmate de bevolking veroudert, neemt de druk op de gezondheidszorg aanzienlijk toe. Het vinden van innovatieve en efficiŽnte manieren om de oplopende kosten te beheren, leren in de praktijk te versnellen, zorg van een hoog niveau te kunnen bieden en het gebruik van vaardige resources te maximaliseren is met name belangrijk voor organisaties in de gezondheidszorg. Bovendien hebben organisaties die producten en diensten voor gezondheidszorg leveren te maken met steeds complexere toeleveringsketens, kostenstructuren, activiteiten en wettelijke vereisten. Cisco TelePresence-oplossingen verbinden iedereen, overal, om organisaties in de gezondheidszorg in staat te stellen de zakelijke en klinische werkstromen te verbeteren die zijn gebaseerd op mensen, expertise en informatie. Met het gecombineerde vermogen van TelePresence- en samenwerkingstoepassingen die communiceren via het Cisco-netwerk kunnen gezondheidszorgverleners patiŽntenzorg en klinische resultaten verbeteren, de beste artsen aantrekken en behouden en het beheer stroomlijnen – en dat alles tegen lagere kosten.

Behandelde casestudy: Molina Healthcare

Behandelde casestudy: Molina Healthcare

Molina Healthcare zocht naar manieren om de ziektekostenverzekering efficiŽnter uit te voeren en tegelijk de kosten te verlagen en de ervaring van leden en leveranciers te verbeteren. Door Cisco TelePresence- en Unified Communications-oplossingen te implementeren, konden ze de reiskosten met 10 procent verlagen en de gebruikelijke vergadertijd terugdringen met 50 procent.

Meer TelePresence-casestudy's voor gezondheidszorg

Toepassingen in de gezondheidszorg:

 • Teleberoerte: Cisco TelePresence-technologie krijgt neurologen en andere specialisten die kritische zorg bieden binnen 15 minuten aan het bed van de patiŽnt, zodat patiŽnten met een beroerte snel kunnen worden beoordeeld en behandeld.
 • Geestelijke gezondheid: Cisco TelePresence-technologie breidt het bereik van artsen uit en verbetert de kwaliteit van patiŽntenzorg met telepsychiatrie. Deze toepassing geeft toegang tot gekwalificeerde geestelijke gezondheidszorgverleners, zodat lange wachttijden worden verminderd en beoordeling en behandeling wordt versneld.
 • Radiologie/pathologie: Cisco TelePresence op de radiologische en pathologische afdelingen maakt een snellere samenwerking mogelijk tussen afdelingen en andere ziekenhuizen, zodat diagnoses sneller en effectiever kunnen worden gesteld.
 • Dermatologie: Cisco TelePresence helpt dermatologische specialisten patiŽnten ontmoeten en patiŽnten op afstand te diagnosticeren vanuit een centrale locatie, voor een grotere efficiŽntie en snellere behandeling.
 • Cardiologie: met Cisco TelePresence kunnen cardiologen overleggen met patiŽnten, huisartsen en andere specialisten om de patiŽntstatus te beoordelen en snel en efficiŽnt de behandeling en gang van zaken te bepalen.
 • Tandheelkunde: Cisco TelePresence stelt tandartsen, paradontologen en kaakchirurgen in staat te overleggen over patiŽnten, behandelingen te beoordelen en de gang van zaken te bepalen.
 • Epidemiologie: Cisco TelePresence stroomlijnt het proces van bestuderen, gegevens verzamelen, statistische analyse, documentatie, identificatie van risicofactoren voor ziekte en het bepalen van de optimale benadering van behandeling voor de klinische praktijk en voor preventieve medicatie.
 • Triage op afstand: noodhulpverleners kunnen de patiŽntenstatus visueel communiceren met de spoedeisende hulp, via externe tactische TelePresence-eenheden, zodat de SEH kan worden voorbereid en de hulpverleners feedback en aanwijzingen kunnen krijgen van artsen op de SEH.
 • Chirurgische toepassingen: met Cisco TelePresence kunnen chirurgen elke operatie transformeren tot een interactieve leermogelijkheid voor studenten, assistenten en andere artsen.
 • Receptvoorlichting: Cisco TelePresence brengt artsen, apothekers en patiŽnten met elkaar in contact, zodat de medicatie en voortgang kan worden beoordeeld en de handelswijzen kunnen worden veranderd.
 • Gezondheid op school/thuis: Cisco TelePresence verbindt patiŽnten met artsen van thuis of van schoolziekenzalen, zodat beoordelingen kunnen worden gemaakt en behandelingen kunnen worden bepaald.