Wat is het verschil tussen een switch en een router?

Leer hoe routers uw kleine bedrijf beveiligd verbinden met de rest van de wereld, en uw apparaten (inclusief laptops en printers) met elkaar.

Bij het opzetten van een MKB-netwerk vormen switches en routers de twee belangrijkste apparaten die u nodig heeft. Hoewel ze op elkaar lijken, voeren deze twee apparaten verschillende functies uit binnen een netwerk.

Wat is een switch?

Switches maken het mogelijk bronnen te delen door alle apparaten, inclusief computers, printers en servers, met elkaar te verbinden in een MKB-netwerk. Dankzij de switch kunnen deze verbonden apparaten informatie delen en met elkaar communiceren, ongeacht waar deze zich in een gebouw of op een campus bevinden. Het opzetten van een MKB-netwerk is alleen mogelijk met switches die apparaten met elkaar verbinden.

Wat is een router?

Net zoals een switch meerdere apparaten met elkaar verbindt om een netwerk te vormen, verbindt een router meerdere switches – en de bijbehorende netwerken – om een groter netwerk te vormen. Deze netwerken kunnen zich op één of meerdere locaties bevinden. Bij het opzetten van een MKB-netwerk heeft u een of meer routers nodig. De router verbindt niet alleen meerdere netwerken met elkaar, maar zorgt ook dat netwerkapparaten en meerdere gebruikers internettoegang krijgen.

Een router werkt als een verzender die het verkeer regelt en de efficiëntste route voor informatie – in de vorm van datapakketten – via een netwerk kiest. Routers verbinden uw bedrijf met de wereld, beschermen informatie tegen security bedreigingen en bepalen zelfs welke apparaten prioriteit krijgen over andere.

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Tools en tips

Krijg stappenplannen, controlelijsten en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.