Imate račun?

  •   Vsebina po meri
  •   Vaši izdelki in podpora

Potrebujete račun?

Ustvarite račun

Ransomware Defense
for Dummies

Prenesite e-knjigo in ugotovite, kaj je Ransomware
in kako se zaščititi.

Prenesite e-knjigo

Izsiljevalska programska oprema je zlonamerna programska oprema, ki zašifrira podatke v posamezni napravi ali kar celotnem omrežju. S tem onemogoči uporabo teh datotek, dokler uporabnik ne plača določenega zneska, tj. odkupnine, da lahko odklene datoteke in ponovno pridobi dostop do njih. Včasih se zgodi, da dostop do datotek ostane onemogočen tudi po plačilu odkupnine.

Izsiljevalska programska oprema je hitro postala najdonosnejša oblika zlonamerne programske opreme. Kibernetski kriminalci služijo več milijard na leto, grožnja pa eksponentno narašča.

Prenesi infografiko

Ransomware Nyetya

Bodite na tekočem glede najnovejšega ransomware napada

Ste pripravljeni?

Ste pripravljeni?

Ali se lahko vaša organizacija izogne napadu z izsiljevalsko programsko opremo? Da se zavarujete pred izsiljevalsko programsko opremo in drugimi grožnjami, ne potrebujete le varnostnih rešitev. Potrebujete močne procese, kot so varnostno kopiranje podatkov, redni popravki in segmentacija omrežja.Ste pripravljeni?

Ta kontrolni seznam vam bo pomagal, da določite naslednje korake pri vzpostavitvi robustne obrambe.

Sovražniki izkoriščajo vaše ranljive točke

 

Zlonamerno oglaševanje

Zlonamerni oglasi, ki samodejno prenesejo zlonamerno programsko opremo ali preusmerijo uporabnike do izkoriščevalskih orodij med njihovim obiskom okuženega spletnega mesta.

Izkoriščevalska orodja

Programska orodja, ki prepoznajo ranljive točke, da lahko naložijo in zaženejo zlonamerno kodo, kot je izsiljevalska programska oprema.

Izkoriščevalski programi v elektronski pošti

Povezave ali priponke v neželeni elektronski pošti ali elektronski pošti, poslani zaradi ribarjenja, ki je okužena z izsiljevalsko programsko opremo.

Slabo varovano omrežje

Izsiljevalska programska oprema lahko napade celotna omrežja, da zada čim večji udarec in s tem naredi napad čim donosnejši.

Vse, kar morate vedeti

Poiščite informacije o tem, kako se izsiljevalska programska oprema pritihotapi in kako zavarovati svoje podjetje.

 

Prenesi dokument

2018 Annual Cybersecurity Report

Varnost kot poslovna prednost. Ne pustite, da vas hekerji upočasnijo. Pripravite se na odkrivanje in odpravljanje groženj.

Ciscova obramba pred izsiljevalsko programsko opremo

Izsiljevalska programska oprema se lahko v napravo oziroma omrežje pritihotapi na več načinov. Da zmanjšajo tveganje za okužbe, organizacije potrebujejo večplastno obrambo. Naša rešitev za obrambo pred izsiljevalsko programsko opremo vas varuje od plasti sistema domenskih imen (DNS) do elektronske pošte in končne točke, temelji pa na raziskavah groženj, ki jih izvaja skupina Talos in je na tem področju vodilna v panogi.

Prva obrambna linija

Ciscov požarni zid naslednje generacije preprečuje vzpostavljanje sumljivih povezav, Ciscova napredna zaščita pred zlonamerno programsko opremo (Advanced Malware Protection – AMP) pa onemogoči delovanje zlonamerne programske opreme in jo odstrani. Ciscova zaščita elektronske pošte (Email Security) preprečuje ribarjenje in druge grožnje, povezane z elektronsko pošto, ki se uporabljajo za podtikanje izsiljevalske programske opreme.

Blokada škodljivih spletnih mest

Platforma Umbrella blokira zahtevke za dostop do sumljivih domen, s čimer uporabnikom prepreči obisk spletnih mest, okuženih z zlonamernimi oglasi in drugimi grožnjami.

Retrospektivna zaščita

Zlonamerna programska oprema včasih zakrije svoje zlonamerno delovanje, da prelisiči prvi pregled. AMP za končne točke ustavi delovanje datoteke, ko ta pokaže svojo resnično naravo.

Preprečitev šifriranja

Platforma Umbrella preprečuje preneseni datoteki izsiljevalske programske opreme, da zahteva dostop do infrastrukture šifrirnih ključev.

 
        Poiščite več informacij o tem, kako vam naša večplastna obramba pred izsiljevalsko programsko opremo lahko pomaga varovati organizacijo.

Brezplačen preskus platforme Cisco Umbrella

Odkrijte, kako lahko ustavite grožnje na njihovi poti, preden se vaši uporabniki sploh povežejo z zlonamernim spletnim mestom.

Na voljo le v angleščini