Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Wat is een access point?

Begrijp het belang van de manier waarop een draadloos access point uw netwerk verbetert en welke rol het speelt. Leer meer over de verschillende typen access point-configuraties.

Wat is een draadloos access point?

Een draadloos access point (WAP) is een netwerkapparaat dat ervoor zorgt dat draadloze apparaten verbinding kunnen maken met een bekabeld netwerk. Het is eenvoudiger om WAP’s te installeren voor het verbinden van alle computers of apparaten in uw netwerk dan om kabels te gebruiken.

Waarom zou u een WAP gebruiken voor het opzetten van een draadloos netwerk?

Met een WAP kunt u een draadloos netwerk opzetten binnen uw bestaande bekabelde netwerk, zodat het geschikt is voor draadloze apparaten.

U kunt ook een WAP of mesh-extenders gebruiken om het signaalbereik en de sterkte van uw draadloze netwerk uit te breiden om zo volledige draadloze dekking te bieden zonder ‘dode hoeken’, vooral in grotere kantoren of gebouwen. Daarnaast kunt u de instellingen van uw WAP’s met één enkel apparaat configureren.

Ga aan de slag met een gratis trial van Cisco Meraki-cloudnetworking

Mogelijk ook interessant:

Gangbare typen access point-configuraties

Root access point

In deze configuratie is een access point direct aangesloten op een bekabeld LAN en biedt het een verbindingspunt voor draadloze gebruikers. Wanneer er meer dan één access point met het LAN is verbonden, kunnen gebruikers van de ene naar de andere plek in een gebouw gaan zonder hun netwerkverbinding te verliezen.

Repeater access point

Een access point of mesh-extender kan als standalone repeater worden geconfigureerd om het bereik van uw infrastructuur uit te breiden of om langs een obstakel te komen dat de radiocommunicatie blokkeert.

De repeater verwerkt verkeer tussen draadloze gebruikers en het bekabelde netwerk door gegevens te verzenden naar een andere repeater of naar een access point dat op het draadloze netwerk is aangesloten. De gegevens worden verzonden via de route die de beste prestaties biedt voor de client.

Bruggen

Access points kunnen als root- of non-root-bruggen worden geconfigureerd om verbinding te maken met meerdere netwerken. Een access point met deze rol zal een draadloze link opzetten met een non-root-brug. Verkeer wordt dan via de draadloze link aan het bekabelde netwerk doorgegeven.

Werkgroepbridge

Access points in werkgroepbridge-modus kunnen zich als clients ‘koppelen’ aan andere access points en netwerkverbindingen bieden voor apparaten die zijn aangesloten op Ethernet-poorten.

Als uw bedrijf bijvoorbeeld draadloze connectiviteit nodig heeft voor een groep netwerkprinters, kunt u de printers aansluiten op een hub of switch, de hub of switch aansluiten op de Ethernet-poort van het access point en het access point configureren als een werkgroepbridge. De werkgroepbridge zal zich vervolgens ‘koppelen’ aan een access point op uw netwerk.

Centrale eenheid in een volledig draadloos netwerk

In een volledig draadloos netwerk functioneert een access point als een standalone root-eenheid. Het is niet verbonden met een bekabeld LAN. In plaats hiervan fungeert het access point als een hub die alle stations bij elkaar brengt. Het functioneert als de focus voor communicatie en vergroot het communicatiebereik van draadloze gebruikers.

Belangrijke voordelen van upgraden naar WAP’s

WAP’s zijn een handiger, veiliger en kostenefficiënter alternatief voor het gebruik van kabels om elke computer of elk apparaat in uw netwerk te verbinden. En het gebruik van WAP’s om een draadloos netwerk op te zetten kan veel voordelen opleveren voor uw MKB-bedrijf.

Zo is toegang tot een draadloos netwerk makkelijker. Nieuwe gebruikers toevoegen is ook veel minder ingewikkeld. En u kunt eenvoudig internettoegang bieden aan gastgebruikers, door hen een wachtwoord te geven voor beveiligde toegang tot uw draadloze netwerk.

U kunt ook gebruikers, inclusief gasten, eenvoudig segmenteren om uw netwerkresources en ‑middelen te beschermen.

Voorbereiding op de toekomst

Wanneer u investeert in WAP’s met toekomstbestendige modulariteit, bereidt u uw IT-infrastructuur voor op de ondersteuning van next-generation technologieën.

Zo kunt u met WAP’s die voldoen aan de nieuwe Wi-Fi 6 norm (802.11ax) een betrouwbaar, schaalbaar en beveiligd draadloos netwerk opzetten om het snel groeiende aantal IoT-apparaten (Internet of Things) te verwerken – en de data die deze apparaten produceren.

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Tools en tips

Krijg stappenplannen, controlelijsten en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.