Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Hoe werkt een switch?

Leer hoe switches een essentiële networking-bouwsteen vormen die uw apparaten met elkaar verbinden.

Switches vormen essentiële bouwstenen voor elk netwerk. Ze verbinden meerdere apparaten, zoals computers, draadloze access points, printers en servers, op hetzelfde netwerk binnen een gebouw of op een campus. Met een switch kunnen verbonden apparaten informatie delen en met elkaar communiceren.

Onbeheerde switches

Een onbeheerde netwerkswitch is zodanig ontworpen dat u deze alleen maar hoeft aan te sluiten. De switch is dan direct bruikbaar: er is geen configuratie nodig. Onbeheerde switches worden gebruikt voor basisconnectiviteit. Ze komen veel voor in thuisnetwerken of op locaties waar slechts enkele aanvullende poorten nodig zijn, zoals op uw bureau, in een laboratorium of in een vergaderruimte.

Beheerde switches

Beheerde switches bieden betere security en meer functies en flexibiliteit omdat u deze op maat kunt configureren voor uw netwerk. Hierdoor kunt u uw netwerk beter beschermen en de servicekwaliteit verhogen voor diegenen die toegang krijgen tot het netwerk.

Ga aan de slag met een gratis trial van Cisco Meraki-cloudnetworking

Netwerkhubs en switches

Een netwerkhub is een centraal verbindingspunt voor apparaten in een lokaal netwerk (een LAN). Maar de hoeveelheid bandbreedte die gebruikers kunnen delen op een hubgebaseerd netwerk is beperkt. Hoe meer apparaten aan de netwerkhub worden toegevoegd, hoe langer het duurt voordat data hun bestemming bereiken. Met een switch worden deze en andere beperkingen van netwerkhubs overkomen.

Een groot netwerk kan meerdere switches omvatten die verschillende groepen computersystemen met elkaar verbinden. Deze switches zijn doorgaans verbonden met een router die ervoor zorgt dat verbonden apparaten internettoegang krijgen.

Wat is een router en hoe werkt deze in een netwerk?

Switches zorgen dat verschillende apparaten op een netwerk met elkaar kunnen communiceren; routers zorgen dat verschillende netwerken met elkaar kunnen communiceren.

Een router is een netwerkapparaat dat datapakketten tussen computernetwerken routeert. Een router kan computers op het netwerk verbinden met het internet, zodat meerdere gebruikers een verbinding kunnen delen. Routers verbinden netwerken binnen een organisatie of de netwerken van meerdere nevenvestigingen. En een router fungeert als verzender. Routers regelen het dataverkeer en kiezen de beste route voor informatie via het netwerk zodat deze zo efficiënt mogelijk wordt verzonden.

Hoe combineer ik een netwerkswitch met een router?

Het kan zijn dat u het aantal poorten dat verbinding kan maken met uw router moet vergroten. In dat geval kunt u een netwerkswitch configureren voor verbinding met uw router. De netwerkswitch maakt verbinding met de router via een van de poorten op de router. Hierdoor wordt het aantal apparaten in uw kleine kantoornetwerk met een bekabelde internetverbinding uitgebreid, zoals desktops, printers en laptops.

Aan de slag met het juiste netwerkapparaat Neem contact op met een Cisco Sales-adviseur die uw specifieke vereisten begrijpt. U krijgt een beveiligd, betrouwbaar en betaalbaar netwerk dat wordt ondersteund door Cisco, dat is afgestemd op uw huidige behoeften en kan meegroeien met uw toekomstige vereisten.

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Tools en tips

Krijg stappenplannen, controlelijsten en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.