Ontdek Cisco
Kopen

Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco Networking vergelijken

Cisco Networking vergeleken met HPE en Huawei

Zie hoe de netwerkbewakingstools van Huawei en HPE presteren ten opzichte van Cisco Digital Network Architecture (Cisco DNA). Cisco DNA komt als winnaar uit de bus op de punten beveiliging, segmentering, programmeerbaarheid en andere behoeften op het gebied van netwerkbeheer. Onze netwerkarchitectuur biedt ongekend uitgebreide informatie zodat u sneller kunt innoveren, de kosten en complexiteit kun verlagen en profiteert van een duidelijk concurrentievoordeel.

Cisco

HPE

Huawei

Expand all

Beveiliging

Gebruikers en apparaten groeperen voor beleidsnalevingVia softwaregedefinieerde toegang (SD-Access) worden logische/virtuele groepen gemaakt die het mogelijk maken beveiligingsbeleid met de gebruiker mee te verplaatsen.Op VLAN gebaseerd.BeperktOp beveiligingsgroepen gebaseerd beleid via Free Mobility-functie van Agile Controller.
Via softwaregedefinieerde toegang (SD-Access) worden logische/virtuele groepen gemaakt die het mogelijk maken beveiligingsbeleid met de gebruiker mee te verplaatsen.Op VLAN gebaseerd.Op beveiligingsgroepen gebaseerd beleid via Free Mobility-functie van Agile Controller.
Segmentering van gebruiker en toepassingSoftwaregedefinieerde toegang maakt gebruik van softwaregebaseerde segmentering om verschillende verkeerstypen van elkaar te scheiden.Op uitzondering gebaseerd.
Softwaregedefinieerde toegang maakt gebruik van softwaregebaseerde segmentering om verschillende verkeerstypen van elkaar te scheiden.Op uitzondering gebaseerd.
Bedreigingsdetectie in versleuteld verkeerMet Cisco-infrastructuur en Stealthwatch kunnen organisaties metagegevens analyseren en AI toepassen om realtime beveiligingsinzichten voor versleuteld verkeer te bieden met een nauwkeurigheid van 99,993%.
Met Cisco-infrastructuur en Stealthwatch kunnen organisaties metagegevens analyseren en AI toepassen om realtime beveiligingsinzichten voor versleuteld verkeer te bieden met een nauwkeurigheid van 99,993%.
Bedreigings- en malwaredetectie in versleuteld verkeerCisco security oplossingen – waaronder Stealthwatch, TrustSec, Identity Services Engine en Rapid Threat Containment – verwijderen bedreigingen in het gehele netwerk.BeperktHPE vereist netwerk-offloading.
Cisco security oplossingen – waaronder Stealthwatch, TrustSec, Identity Services Engine en Rapid Threat Containment – verwijderen bedreigingen in het gehele netwerk.HPE vereist netwerk-offloading.
Draadloze interferentie of bedreigingen identificerenCisco Aironet access points gebruiken CleanAir, Hyperlocation Module en Flexible Radio Assignment om beveiligingsbedreigingen en RF-interferentie te lokaliseren en elimineren.De softwaregebaseerde oplossing van HPE scant niet doorlopend alle kanalen.De softwaregebaseerde oplossing van Huawei heeft onvoldoende gedetailleerdheid voor het detecteren en beperken van draadloze interferentie.
Cisco Aironet access points gebruiken CleanAir, Hyperlocation Module en Flexible Radio Assignment om beveiligingsbedreigingen en RF-interferentie te lokaliseren en elimineren.De softwaregebaseerde oplossing van HPE scant niet doorlopend alle kanalen.De softwaregebaseerde oplossing van Huawei heeft onvoldoende gedetailleerdheid voor het detecteren en beperken van draadloze interferentie.
Actief lerende beveiligingInformatiefeeds van Talos versterken de netwerkbeveiliging tegen bekende en opkomende bedreigingen.Via de acquisitie van Niara en integratie in ClearPass kan HPE machine learning voor beveiligingsproblemen bieden.
Informatiefeeds van Talos versterken de netwerkbeveiliging tegen bekende en opkomende bedreigingen.Via de acquisitie van Niara en integratie in ClearPass kan HPE machine learning voor beveiligingsproblemen bieden.
Trustworthy SystemsDe Secure Development Lifecycle wordt gepubliceerd en is controleerbaar. Producten zijn voorzien van vertrouwensankers, kunnen beveiligd opstarten en hebben opties om de uitvoering van bestanden te voorkomen. Software wordt digitaal ondertekend. BeperktBesturingsplane is standaard niet-versleuteld. Access points hebben geen unieke certificaten voor het versleutelen van de besturingsplane.
De Secure Development Lifecycle wordt gepubliceerd en is controleerbaar. Producten zijn voorzien van vertrouwensankers, kunnen beveiligd opstarten en hebben opties om de uitvoering van bestanden te voorkomen. Software wordt digitaal ondertekend. Besturingsplane is standaard niet-versleuteld. Access points hebben geen unieke certificaten voor het versleutelen van de besturingsplane.
{sub-section name=”Gedistribueerde detectie van beveiligingsabnormaliteiten"}
Optimalisatie van workflow bij respons op incidenten

Innovaties

Operationele inzichtenCisco biedt nu een tweede release aan van Cisco DNA Center, voor een betere netwerk-assurance, verbeterde machine learning-mogelijkheden en meer dan 100 praktisch bruikbare tips om klanten te helpen bij het snel en eenvoudig oplossen van netwerkproblemen.NetInsight van HPE is nog niet aantoonbaar succesvol ingezet door klanten. CampusInsight van Huawei heeft nog geen succesverhalen wat betreft de implementatie bij klanten.
Cisco biedt nu een tweede release aan van Cisco DNA Center, voor een betere netwerk-assurance, verbeterde machine learning-mogelijkheden en meer dan 100 praktisch bruikbare tips om klanten te helpen bij het snel en eenvoudig oplossen van netwerkproblemen.NetInsight van HPE is nog niet aantoonbaar succesvol ingezet door klanten. CampusInsight van Huawei heeft nog geen succesverhalen wat betreft de implementatie bij klanten.
Locatie van gebruiker volgen via BLE of Wi-FiCisco DNA Spaces, met Virtual BLE Beacon en Hyperlocation, ondersteunt het volgen van BLE- en Wi-Fi-apparaten met een nauwkeurigheid tot 1 à 2 meter.BeperktHPE biedt beperkte ondersteuning met Bluetooth in de access points, maar geen exacte tracering op locatie via Wi‑Fi.BeperktHuawei eSight functioneert als een locatieserver, maar is zeer beperkt en biedt op RSSI-gebaseerde locaties met een geringe nauwkeurigheid van 3 tot 5 meter, volgens een whitepaper van Huawei over WLAN-locaties.
Cisco DNA Spaces, met Virtual BLE Beacon en Hyperlocation, ondersteunt het volgen van BLE- en Wi-Fi-apparaten met een nauwkeurigheid tot 1 à 2 meter.HPE biedt beperkte ondersteuning met Bluetooth in de access points, maar geen exacte tracering op locatie via Wi‑Fi.Huawei eSight functioneert als een locatieserver, maar is zeer beperkt en biedt op RSSI-gebaseerde locaties met een geringe nauwkeurigheid van 3 tot 5 meter, volgens een whitepaper van Huawei over WLAN-locaties.
Contact zoeken met klanten op locatieDe Cisco DNA Spaces-oplossing biedt beter inzicht in de manier waarop gebruikers met de omgeving omgaan, zodat bedrijven betere beslissingen kunnen nemen. HPE biedt tracering op locatie via BLE in de access points, tags en Meridian-toepassingen voor bewegwijzering en klantbetrokkenheid.
De Cisco DNA Spaces-oplossing biedt beter inzicht in de manier waarop gebruikers met de omgeving omgaan, zodat bedrijven betere beslissingen kunnen nemen. HPE biedt tracering op locatie via BLE in de access points, tags en Meridian-toepassingen voor bewegwijzering en klantbetrokkenheid.
Controleren op type endpointCisco kan analyses gebruiken om gedrag te bewaken met Stealthwatch en Flexible NetFlow, en kan verkeer aan de edge of binnen het netwerk classificeren met TrustSec.BeperktAruba-switches ondersteunen sFlow-technologie maar hebben vaker te maken met loos alarm, onduidelijke analyses en gemiste pakketten.​BeperktiPCA wordt als optie aangeboden, maar biedt beperkte platformondersteuning en zichtbaarheid. Huawei eSight NTA Monitor access-layer routers en switches ondersteunen standaardprotocollen voor verkeersbeheer (NetStream, NetFlow, sFlow).
Cisco kan analyses gebruiken om gedrag te bewaken met Stealthwatch en Flexible NetFlow, en kan verkeer aan de edge of binnen het netwerk classificeren met TrustSec.Aruba-switches ondersteunen sFlow-technologie maar hebben vaker te maken met loos alarm, onduidelijke analyses en gemiste pakketten.​iPCA wordt als optie aangeboden, maar biedt beperkte platformondersteuning en zichtbaarheid. Huawei eSight NTA Monitor access-layer routers en switches ondersteunen standaardprotocollen voor verkeersbeheer (NetStream, NetFlow, sFlow).
Nieuwe mogelijkheden ondersteunen zonder grote upgradesCisco biedt ondersteuning voor nieuwe innovaties via de integratie van aangepaste ASIC’s, UADP en modulariteit van access points.BeperktGeen ondersteuning voor modulaire access points. Switchingplatforms gebruiken een aangepaste ASIC met beperkte uitbreidbaarheid.Momenteel geen ondersteuning voor modulaire access points of switches.
Cisco biedt ondersteuning voor nieuwe innovaties via de integratie van aangepaste ASIC’s, UADP en modulariteit van access points.Geen ondersteuning voor modulaire access points. Switchingplatforms gebruiken een aangepaste ASIC met beperkte uitbreidbaarheid.Momenteel geen ondersteuning voor modulaire access points of switches.

Flexibiliteit van netwerk en infrastructuur

Assurance en analysesCisco biedt nu een tweede release aan van Cisco DNA Center, voor een betere netwerk-assurance en verbeterde machine learning-mogelijkheden, om klanten te helpen netwerkproblemen snel en eenvoudig op te lossen.NetInsight van HPE is een geheel nieuw product (aangekondigd in november 2017) dat nog niet aantoonbaar succesvol is ingezet door klanten.BeperktDe netwerkbeheeroplossingen van Huawei bieden een beperkte netwerk-assurance en ondersteuning van analyses. CampusInsight 2.0 van Huawei heeft nog geen succesverhalen wat betreft de implementatie bij klanten.
Cisco biedt nu een tweede release aan van Cisco DNA Center, voor een betere netwerk-assurance en verbeterde machine learning-mogelijkheden, om klanten te helpen netwerkproblemen snel en eenvoudig op te lossen.NetInsight van HPE is een geheel nieuw product (aangekondigd in november 2017) dat nog niet aantoonbaar succesvol is ingezet door klanten.De netwerkbeheeroplossingen van Huawei bieden een beperkte netwerk-assurance en ondersteuning van analyses. CampusInsight 2.0 van Huawei heeft nog geen succesverhalen wat betreft de implementatie bij klanten.
Implementatie van geïntegreerd beleidTussen bekabeld, draadloos en WAN.HPE heeft een andere interface voor beheer.Beperkt
Tussen bekabeld, draadloos en WAN.HPE heeft een andere interface voor beheer.
Beleidsgedefinieerde segmenteringBeperkt
Multi-domein netwerksegmenteringDrie netwerkdomeinen (SD-Access-netwerk voor campussen en vestigingen, Cisco ACI voor datacenter en cloud, en Cisco SD-WAN) wisselen netwerksegmenteringsinformatie uit waardoor verkeer kan worden gescheiden en de beveiliging wordt verbeterd.
Drie netwerkdomeinen (SD-Access-netwerk voor campussen en vestigingen, Cisco ACI voor datacenter en cloud, en Cisco SD-WAN) wisselen netwerksegmenteringsinformatie uit waardoor verkeer kan worden gescheiden en de beveiliging wordt verbeterd.
Multi-domein toepassingservaringDrie netwerkdomeinen (SD-Access-netwerk voor campussen en vestigingen, Cisco ACI voor datacenter en cloud, en Cisco SD-WAN) synchroniseren SLA’s voor verkeer tussen gebruikers en toepassingen voor een superieure gebruikerservaring.
Drie netwerkdomeinen (SD-Access-netwerk voor campussen en vestigingen, Cisco ACI voor datacenter en cloud, en Cisco SD-WAN) synchroniseren SLA’s voor verkeer tussen gebruikers en toepassingen voor een superieure gebruikerservaring.
Multi-domein beveiligingDrie netwerkdomeinen (SD-Access-netwerk voor campussen en vestigingen, Cisco ACI voor datacenter en cloud, en Cisco SD‑WAN) bieden een consistente set beveiligingsmaatregelen ter bescherming van zowel gebruikers als data.
Drie netwerkdomeinen (SD-Access-netwerk voor campussen en vestigingen, Cisco ACI voor datacenter en cloud, en Cisco SD‑WAN) bieden een consistente set beveiligingsmaatregelen ter bescherming van zowel gebruikers als data.
Praktisch bruikbare gegevensTussen bekabeld, draadloos en WAN.BeperktHPE NetInsight biedt praktisch bruikbare gegevens alleen voor draadloze netwerken. Huawei heeft geen praktisch bruikbare tips voor het oplossen van gedetecteerde problemen.
Tussen bekabeld, draadloos en WAN.HPE NetInsight biedt praktisch bruikbare gegevens alleen voor draadloze netwerken. Huawei heeft geen praktisch bruikbare tips voor het oplossen van gedetecteerde problemen.
Betere ervaring voor Apple-gebruikersApple en Cisco hebben hun krachten gebundeld om een betere gebruikerservaring te bieden voor gebruikers van Apple-apparaten die zijn verbonden met een Cisco-netwerk.BeperktFunctionaliteit kan alleen worden ondersteund via handmatige QoS-prioritering (Quality of Service) en Wi-Fi-normen. BeperktFunctionaliteit kan alleen worden ondersteund via handmatige QoS-prioritering.
Apple en Cisco hebben hun krachten gebundeld om een betere gebruikerservaring te bieden voor gebruikers van Apple-apparaten die zijn verbonden met een Cisco-netwerk.Functionaliteit kan alleen worden ondersteund via handmatige QoS-prioritering (Quality of Service) en Wi-Fi-normen. Functionaliteit kan alleen worden ondersteund via handmatige QoS-prioritering.
Draadloos netwerk optimaliseren tijdens piekgebruikFlexible Radio Assignment optimaliseert het netwerk automatisch en verbetert de gebruikerservaring tijdens onverwachte tijden van hoge dichtheid.BeperktAruba AP345 ondersteunt dual 5 GHz. Het wordt echter pas sinds kort aangeboden op de markt en er zijn nog geen succesverhalen van klanten. Daarnaast is de implementatie van Aruba gebaseerd op het vastzetten van de radio’s op een bepaalde set kanalen (band) in dual 5-modus. BeperktHuawei ondersteunt softwaregebaseerde radioconfiguratie in de AP8030, maar biedt geen ondersteuning voor dubbele 5 GHz-radio’s in zijn access points.
Flexible Radio Assignment optimaliseert het netwerk automatisch en verbetert de gebruikerservaring tijdens onverwachte tijden van hoge dichtheid.Aruba AP345 ondersteunt dual 5 GHz. Het wordt echter pas sinds kort aangeboden op de markt en er zijn nog geen succesverhalen van klanten. Daarnaast is de implementatie van Aruba gebaseerd op het vastzetten van de radio’s op een bepaalde set kanalen (band) in dual 5-modus. Huawei ondersteunt softwaregebaseerde radioconfiguratie in de AP8030, maar biedt geen ondersteuning voor dubbele 5 GHz-radio’s in zijn access points.
Consistente app-prestaties in het gehele netwerkDe toepassing EasyQoS biedt een vereenvoudigde manier om end-to-end servicekwaliteit te bieden.
De toepassing EasyQoS biedt een vereenvoudigde manier om end-to-end servicekwaliteit te bieden.
Functies detecteren en instellen op nieuw apparatenCisco Auto Smartports detecteert apparaten dynamisch en configureert poorten op basis van apparaattype.BeperktHPE kan eigenschappen detecteren en instellen op een access point dat verbinding maakt met een HPE-switch, maar kan andere typen apparaten niet detecteren.
Cisco Auto Smartports detecteert apparaten dynamisch en configureert poorten op basis van apparaattype.HPE kan eigenschappen detecteren en instellen op een access point dat verbinding maakt met een HPE-switch, maar kan andere typen apparaten niet detecteren.
Veerkracht in voeding voor infrastructuurCisco biedt Persistent PoE en Fast PoE en Universal PoE en levert redundantie op meerdere niveaus via StackWise.HPE biedt basisondersteuning voor PoE/PoE+ (30 W). Een beperkt aantal switches ondersteunt dubbele voedingen voor 1:1 voedingsredundantie.Huawei ondersteunt PoE en PoE+, PoE++ en Power over HDMI (PoH; 95 W) op een enkel S5700-platform. Voedingsredundantie is 1:1 PoH (95 W) op een enkel S5700-platform.
Cisco biedt Persistent PoE en Fast PoE en Universal PoE en levert redundantie op meerdere niveaus via StackWise.HPE biedt basisondersteuning voor PoE/PoE+ (30 W). Een beperkt aantal switches ondersteunt dubbele voedingen voor 1:1 voedingsredundantie.Huawei ondersteunt PoE en PoE+, PoE++ en Power over HDMI (PoH; 95 W) op een enkel S5700-platform. Voedingsredundantie is 1:1 PoH (95 W) op een enkel S5700-platform.
Automatisering voor WAN, WLAN en bekabeldCisco DNA Center ondersteunt bekabelde en draadloze toegang en kan selectie van het WAN-pad centraal provisioneren met IWAN. Kies voor automatisering, orkestratie, beveiliging, encryptie, toepassingszichtbaarheid en controle met Cisco DNA Center en TrustSec.BeperktAirWave van HPE/Aruba biedt eenvoudige, rudimentaire ondersteuning van automatisering voor hun producten. HPE gebruikt SDN-controllers en AirWave voor geautomatiseerde implementatie van switches en AP’s. WAN-apparaten kunnen niet in AirWave worden beheerd. Beperkt eSight-automatisering wordt enkel ondersteund via entiteiten van derden, die niet in de eSight-oplossing zelf zijn geïntegreerd.
Cisco DNA Center ondersteunt bekabelde en draadloze toegang en kan selectie van het WAN-pad centraal provisioneren met IWAN. Kies voor automatisering, orkestratie, beveiliging, encryptie, toepassingszichtbaarheid en controle met Cisco DNA Center en TrustSec.AirWave van HPE/Aruba biedt eenvoudige, rudimentaire ondersteuning van automatisering voor hun producten. HPE gebruikt SDN-controllers en AirWave voor geautomatiseerde implementatie van switches en AP’s. WAN-apparaten kunnen niet in AirWave worden beheerd. eSight-automatisering wordt enkel ondersteund via entiteiten van derden, die niet in de eSight-oplossing zelf zijn geïntegreerd.
Power over EthernetBeperktHPE heeft enkele UPOE-switches maar ondersteunt niet tegelijkertijd geavanceerde PoE-mogelijkheden. UPOE, Perpetual PoE en Fast PoE moeten in afzonderlijke instanties worden beheerd. BeperktHuawei heeft enkele UPOE-switches maar ondersteunt niet tegelijkertijd geavanceerde PoE-mogelijkheden. UPOE, Perpetual PoE en Fast PoE moeten in afzonderlijke instanties worden beheerd.
HPE heeft enkele UPOE-switches maar ondersteunt niet tegelijkertijd geavanceerde PoE-mogelijkheden. UPOE, Perpetual PoE en Fast PoE moeten in afzonderlijke instanties worden beheerd. Huawei heeft enkele UPOE-switches maar ondersteunt niet tegelijkertijd geavanceerde PoE-mogelijkheden. UPOE, Perpetual PoE en Fast PoE moeten in afzonderlijke instanties worden beheerd.
Apparaatprofilering voor gedetailleerd beleid
Softwaregebaseerde patching
Multigigabit via 48 poorten
Audio Video Bridging

Programmeerbaarheid

On-box analysesBeperktDe nieuwe OS-CX van Aruba beschikt over een analyse-engine, die alleen wordt ondersteund door de platforms met dit OS (tot nog toe alleen 8400 en 8320).
De nieuwe OS-CX van Aruba beschikt over een analyse-engine, die alleen wordt ondersteund door de platforms met dit OS (tot nog toe alleen 8400 en 8320).
Door ASIC’s ondersteunde programmeerbare pipelineBeperktENP2 van Huawei is opgenomen in beperkte delen van de portfolio en heeft niet bewezen functionaliteit te bieden.
ENP2 van Huawei is opgenomen in beperkte delen van de portfolio en heeft niet bewezen functionaliteit te bieden.
Op open standaarden en modellen gebaseerde programmeermogelijkhedenHPE/Aruba ondersteunt geen programmeerbare modellen gebaseerd op open standaarden.BeperktHuawei NetConf-ondersteuning werkt alleen via een speciale Agile Controller-oplossing.
HPE/Aruba ondersteunt geen programmeerbare modellen gebaseerd op open standaarden.Huawei NetConf-ondersteuning werkt alleen via een speciale Agile Controller-oplossing.

Bijgewerkt per januari 2019, gebaseerd op openbare informatie.

Andere netwerktechnologieën vergelijken