Imate račun?

 •   Prilagođeni sadržaj
 •   Vaši proizvodi i podrška

Trebate račun?

Stvori račun

Alati za automatsko prikupljanje podataka (kolačići itd.)

Upotreba kolačića i ostalih tehnologija praćenja u tvrtki Cisco

Naše usluge (uključujući naše web-mjesto, mobilne aplikacije i poruke primljene i poslane e-poštom, zajedno „Usluge”) upotrebljavaju kolačiće i ostale identifikacijske tehnologije („kolačići”) za pružanje naših Usluga, razumijevanje njihove upotrebe te u svrhu oglašavanja. Više o vrsti kolačića koje upotrebljavamo, zašto ih upotrebljavamo i kako možete primijeniti vlastite odabire kolačića pročitajte u nastavku.

Naše web-mjesto sadrži miniaplikacije, interaktivne miniprograme koji rade na web-mjestu kako bi osigurali određene usluge drugih tvrtki (primjerice, prikaz vijesti, mišljenja, glazbe i ostalo). Putem miniaplikacije moguće je prikupljanje osobnih podataka, primjerice vaše adrese e-pošte. Miniaplikacije također, da bi ispravno radile, mogu postaviti kolačiće. Podacima koje prikuplja miniaplikacija upravlja se sukladno pravilima privatnosti tvrtke koja je miniaplikaciju stvorila. Naša miniaplikacija može sadržavati značajku uvoza kontakata kako biste lakše slali poruke e-pošte svojim kontaktima. Na vaš zahtjev pretražujemo vaš adresar e-pošte kako bismo vam pomogli da svoje kontakte uvezete na naše web-mjesto.

Što su to kolačići?

Termin kolačići upotrebljavamo za sve tehnologije koje pohranjuju informacije i pristupaju im na uređaju koji upotrebljavate za pristup našim Uslugama, primjerice na vašem računalu, tabletu ili mobilnom telefonu. Primjerice, upotrebljavamo HTTP kolačiće, malene podatkovne datoteke (obično sastavljene od brojki i slova) koje se preuzimaju dok pristupate našim Uslugama i omogućuju nam prepoznavanje vašeg uređaja. Upotrebljavamo i tehnologije kao što su pikselne oznake i softverski paketi ugrađeni u naše aplikacije (dodatne informacije).

Postoje različite vrste kolačića, primjerice:

 • kolačići koje izravno sprema tvrtka Cisco („kolačići prve strane”) i kolačići koje u naše ime spremaju, primjerice, oglašivači i tvrtke za analizu podataka („kolačići treće strane”)
 • kolačići s različitim razdobljem trajanja, uključujući one koji traju samo dok je vaš preglednik otvoren (obično se nazivaju „kolačići sesije”). Oni se brišu automatski nakon zatvaranja preglednika. Ostali su kolačići „trajni kolačići”, što znači da se ne brišu nakon zatvaranja preglednika. Oni, primjerice, prepoznaju vaše računalo prilikom sljedećeg otvaranja preglednika i ponovnog surfanja internetom.

Koje kolačiće upotrebljavamo i zašto

U tablici u nastavku nalaze se različite kategorija kolačića koje naše Usluge upotrebljavaju i razlozi njihove upotrebe.

Vrsta kolačića Zašto upotrebljavamo ove kolačiće Tko ih sprema i gdje možete pronaći dodatne informacije
Kolačići za provjeru autentičnosti

Ovi kolačići (uključujući funkciju lokalne pohrane i slične tehnologije) kazuju nam kada ste se prijavili kako bismo vam mogli omogućiti odgovarajuće iskustvo upotrebe i značajke kao što su informacije o vašem računu i pregled putovanja te uređivanje postavki računa.

Cisco
Kolačići za sigurnost i integritet web-mjesta

Ove kolačiće upotrebljavamo kao podršku ili za omogućavanje sigurnosnih značajki koje Cisco čine sigurnim i zaštićenim. Primjerice, omogućuju nam da upamtimo kada ste se prijavili na sigurno područje Usluga i pomažu nam da zaštitimo vaš račun od svakog neovlaštenog pristupa.

Cisco
Oglašavanje

Stvari poput kolačića i piksela upotrebljavaju se za shvaćanje i prikazivanje oglasa, njihovu prilagodbu vama te praćenje učinkovitosti kampanja oglašavanja za mobilne aplikacije.

Primjerice, neki kolačić možemo pročitati kako bismo vam prikazivali reklame koje bi vas mogle zanimati i na drugim web-mjestima. Te informacije upotrebljavamo i za privlačenje novih korisnika odgovarajućim reklamama. Na sličan način i naši partneri mogu upotrebljavati kolačiće, usluge atribucije ili drugu sličnu tehnologiju kako bi utvrdili jesmo li prikazali reklamu, kako je ista prihvaćena ili kako bi nam dali informacije o tome kako vi komunicirate s njima. To može uključivati pohranu kolačića na lokalnom uređaju.

Cisco [uključujući treće strane]

 • Adelphic
 • Adjust
 • AdRoll (Facebook)
 • AdSage
 • AOL
 • CareerCo
 • Digilant
 • Drawbridge
 • Facebook
 • Google
 • HasOffers (Tune)
 • Indeed
 • Kenshoo
 • Microsoft
 • Mixpanel
 • Quantcast
 • Recruitics
 • RocketFuel
 • Simplyhired
 • Twitter
 • Yahoo
 • YieldMo
 • Ziprecruiter

Za dodatne informacije o oglasima koji bi vas mogli zanimati, ili ako želite zabraniti upotrebu informacija o vašem pregledavanju weba u svrhe bihevioralnog oglašavanja, posjetite www.aboutads.info/choices ako se nalazite u Sjedinjenim Američkim Državama ili http://youronlinechoices.eu/ ako se nalazite izvan Sjedinjenih Američkih Država.

Lokalizacija

Oni tvrtki Cisco pomažu pri osiguranju lokaliziranog iskustva. Primjerice, možemo pohraniti informacije u kolačić postavljen u vaš preglednik ili uređaj kako bi se podaci web-mjesta prikazivali na vašem jeziku.

Cisco
Usluge i značajke web-mjesta

Oni omogućuju funkcije koje nam pomažu pri isporuci proizvoda i Usluga.

Primjerice, kolačići vam pomažu prilikom prijave tako što unaprijed ispune određena polja. Isto tako, kolačiće i slične tehnologije možemo upotrebljavati kako bi nam pomogli da vama i drugima osiguramo dodatke za društvene mreže i ostali prilagođeni sadržaj i iskustva, primjerice davanjem određenih prijedloga.

Cisco [uključujući treće strane]

 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
Analitika i pretraživanje

Oni se upotrebljavaju za razumijevanje, poboljšanje i istraživanje proizvoda i Usluga, uključujući situacije kada web-mjestu Cisco i povezanim web-mjestima i aplikacijama pristupate s računala ili mobilnog uređaja.

Primjerice, kolačiće možemo upotrijebiti kako bismo saznali kako upotrebljavate značajke web-mjesta i pri segmentaciji publike prikladne za ispitivanje značajki. Naši partneri i mi sami te tehnologije i primljene informacije možemo upotrijebiti kako bismo doznali na koji način upotrebljavate web-mjesta, aplikacije, proizvode, usluge i oglase te kako bismo poboljšali vaše iskustvo pri tome. Informacije dobivene tom analizom možemo podijeliti s partnerima.

Cisco [uključujući treće strane]

 • Google
 • MixPanel
 • Optimizely

Sorry, no results matched your search criteria(s). Please try again.

 

Kako možete iskoristiti svoje pravo odabira kolačića

Imate pravo odabrati hoćete li prihvatiti upotrebu kolačića ili ne. Međutim, oni su važan dio onoga što nam omogućuje pružanje usluga pa biste trebali znati da, ako odaberete odbijanje ili uklanjanje kolačića, to može utjecati na dostupnost i funkcionalnost usluga koje nudimo na web-mjestima.

Većina je web-preglednika postavljena da prema zadanim postavkama prihvaća kolačiće. Ako to želite, obično možete odabrati mogućnost da vaš preglednik automatski uklanja ili odbija kolačiće. Da biste to učinili, slijedite upute iz preglednika. Upute se obično nalaze unutar izbornika „Pomoć”, „Alati” ili „Uredi”.

Neke pak treće strane omogućuju odbijanje njihovih kolačića izravno klikom na poveznicu za zabranu. Ili njihove oglase možete zabraniti proaktivno.

Kako zabraniti oglase utemeljene na vašim iskazanim interesima:

Uklanjanje ili odbijanje kolačića preglednika ne znači nužno odbijanje flash kolačića trećih strana koji se upotrebljavaju u vezi s našim Uslugama. Saznajte više informacija i tome kako izbrisati ili onemogućiti flash kolačiće.

Možete i promijeniti postavke za upotrebu kolačića na dotičnom web-mjestu.

Podrobnije informacije

Dodatne informacije o kolačićima i o tome koji su kolačići postavljeni na vaš uređaj te kako njima možete upravljati i kako ih možete brisati potražite na stranicama AllAboutCookies.org i Your Online Choices (za osobe sa stalnim prebivalištem u Europskoj uniji).

Funkcija „Ne prati”

U nekim web-preglednicima dostupna vam je mogućnost omogućavanja značajke „ne prati” koja odašilje signale web-mjestima koja posjećujete s naznakom da ne želite da se prate vaše aktivnosti na mreži. Ta se značajka razlikuje od blokiranja ili brisanja kolačića jer preglednici s omogućenom značajkom „ne prati” i dalje mogu prihvaćati kolačiće. Trenutačno ne postoji industrijski standard za način na koji bi tvrtke trebale odgovarati na signale „ne prati”, ali u budućnosti bi se mogao razviti. Mi trenutačno ne odgovaramo na signale „ne prati”. Ako se to u budućnosti promijeni, u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti opisat ćemo kako se to čini. Saznajte više informacija o značajci „ne prati”.

Obratite nam se

Ako imate pitanja o tome kako upotrebljavamo kolačiće, obratite nam se na adresu: privacy@cisco.com.

Izjava o zaštiti privatnosti