Imate li račun?

 •   Personalizirani sadržaj
 •   Proizvodi i podrška

Treba vam račun?

Kreiraj račun

Online Izjava o privatnosti kompanije Cisco

Centar za povjerenje i transparentnost

Kompanija Cisco je posvećena održavanju jake zaštite za naše klijente, proizvode i kompaniju. Vjerujemo u izgradnju i održavanje povjerenja, smanjenje rizika i jednostavno ispravno postupanje.

Kompanija Cisco Systems, Inc. i njene podružnice (zajednički „Cisco“) posvećene su zaštiti vaše privatnosti i osiguravanju vašeg pozitivnog iskustva na našim internetskim stranicama te prilikom korištenja naših proizvoda i usluga („rješenje“ ili „rješenja“).

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na internetske stranice i rješenja kompanije Cisco koja imaju poveznicu ili upućuju na ovu Izjavu i opisuje kako postupamo s ličnim podacima i koje mogućnosti su vam na raspolaganju u vezi sa sakupljanjem, korištenjem i pristupom vašim ličnim podacima te kako se ti podaci mogu ažurirati i ispraviti. Dodatne informacije o našim postupcima s ličnim podacima mogu biti navedene u opisima ponuda, dodatnim izjavama o privatnosti ili obavijestima danim prije ili u vrijeme sakupljanja podataka. Određene internetske stranice kompanije Cisco imaju vlastite izjave o privatnosti koje opisuju na koji način upravljamo ličnim podacima samo na tim internetskim stranicama. U slučaju da se obavijest navedena u vrijeme sakupljanja ili izjava o privatnosti specifična za pojedinu internetsku stranicu ili rješenje nalazi u sukobu s ovom Izjavom o privatnosti, takva specifična obavijest ili dodatna izjava o privatnosti će imati prednost.

Sakupljanje vaših ličnih podataka

Možemo sakupljati podatke, uključujući lične podatke o vama, dok koristite naše internetske stranice i rješenja tokom vaših interakcija s nama. „Lični podaci“ su sve informacije koje se mogu upotrijebiti da bi vas se identificiralo kao pojedinca te mogu uključivati ime i prezime, adresu, adresu e-pošte, broj telefona, podatke za prijavu (broj računa, lozinka), marketinške preferencije, informacije o računu na društvenim mrežama ili broj platne kartice. Ako druge podatke povežemo s vašim ličnim podacima, te ćemo povezane podatke tretirati kao lične podatke. Također sakupljamo lične podatke od pouzdanih izvora treće strane i angažiramo pomoć trećih strana za sakupljanje ličnih podataka.

Lične podatke sakupljamo radi različitih razloga, kao što su:

 • obrada vaše narudžbe, uključujući platne transakcije.
 • dostavljanje letka na koji ste se pretplatili.
 • slanje marketinških obavijesti.
 • kreiranje računa.
 • omogućavanje upotrebe određenih svojstava naših rješenja.
 • personalizacija iskustva.
 • pružanje službe za klijente.
 • upravljanje prijavom za posao.
 • sakupljanje informacija tokom procesa testiranja pristupa kada vam se dostavlja test certifikacije na temelju računara.

Mi i treće strane koje angažiramo možemo kombinirati informacije koje sakupimo od vas tokom vremena i širom naših internetskih stranica i rješenja s informacijama pribavljenim iz drugih izvora. To nam pomaže da poboljšamo ukupnu tačnost i potpunost informacija te da bolje uskladimo našu interakciju s vama.

Ako kompaniji Cisco pružite lične podatke o trećoj strani (kao što su ime i prezime, e-pošta i broj telefona), potvrđujete da za to imate dopuštenje treće strane. Primjeri uključuju prosljeđivanje referentnog ili marketinškog materijala prijatelju ili upućivanje na oglas za posao. Treće strane mogu otkazati svu buduću komunikaciju pomoću veze u originalnoj poruci ili tako što će pisati na adresu privacy@cisco.com. U nekim slučajevima, kompanija Cisco i treće strane koje angažiramo mogu automatski sakupljati podatke putem kolačića, prijavljivanja na internet, internetskih pratilica i drugih sličnih aplikacija. Ove informacije se koriste da bismo bolje razumjeli i poboljšali upotrebu, izvedbu i efikasnost internetske stranice te kao pomoć u usklađivanju sadržaja i ponuda za vas. Više informacija potražite u odjeljku „Kolačići i druge internetske tehnologije“ u nastavku.

Upotrebe vaših ličnih podataka

Vaše lične podatke možemo koristiti za svrhe provođenja naše poslovne djelatnosti, dostave, poboljšanja i prilagođavanja naših internetskih stranica i rješenja, slanja marketinških i drugih obavijesti povezanih s našom poslovnom djelatnosti te za druge zakonite svrhe koju su dopuštene primjenjivim zakonom. Neki od načina na koje možemo koristiti vaše lične podatke uključuju:

 • dostavu rješenja koje ste zatražili.
 • analiziranje, podržavanje i poboljšavanje naših rješenja i vašeg online iskustva.
 • personalizaciju internetskih stranica, letaka i drugih obavijesti.
 • primjenu i obradu vaših testiranja certifikacije.
 • slanje obavijesti vama, uključujući za marketinške i svrhe zadovoljavanja potreba klijenata, bilo direktno od kompanije Cisco ili naših partnera.

U svako vrijeme možete urediti svoje preferencije o obavijestima. Pogledajte odjeljke Vaši odabiri i Odabir preferencija o obavijestima u nastavku.

Pristup vašim ličnim podacima i njihova tačnost

Trebamo vašu pomoć da bismo vaše lične podatke održali tačnima i ažuriranima. Pružamo niz opcija za pristup, ispravljanje, ograničavanje prikaza ili brisanje vaših ličnih podataka.

 • Svoje lične podatke i postavke na internetskoj stranici Cisco.com možete pregledati i urediti na internetu putem Alata za upravljanje Cisco profilom.
 • Neka pravna lica kompanije Cisco mogu djelovati kao „kontrolori podataka” ili se smatrati njima. Kada subjekt tvrtke Cisco djeluje kao kontrola podataka, možete koristiti svoja prava na pristup i zatražiti ispravke, ograničavanje prikaza, ili deaktivaciju prema važećim zakonima o zaštiti podataka direktno od tog subjekta kompanije Cisco, kao što je opisano u dokumentaciju o specifičnom rješenju.
 • Ako trebate dodatnu pomoć ili pomoć s pristupom, ispravljanjem, ograničavanjem prikaza ili brisanjem svojih ličnih podataka, slobodno nas direktno kontaktirajte. U dobroj vjeri se trudimo ispoštovati razumne zahtjeve za pristup, brisanje, ažuriranje, ograničavanje prikaza ili ispravljanje vaših podataka. Na vaš zahtjev ćemo odgovoriti u roku od 30 dana. Ako ne možemo udovoljiti vašem zahtjevu, pružit ćemo vam objašnjenje.

Vaši odabiri i Odabir preferencija o obavijestima

Imate mogućnost da primate razne informacije vezane za naša rješenja. Svoje preferencije o obavijestima možete urediti putem sljedećih metoda:

 • slijedeći uputstva uključena u promotivnu e-poštu koju vam šaljemo da biste otkazali pretplatu na te obavijesti.
 • slanjem poruke putem e-pošte ili pošte na adresu: Cisco Systems, Inc., Privacy Legal Department, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA. Obavezno navedite svoje ime i prezime, adresu e-pošte i specifične relevantne informacije o materijalu koji više ne želite primati.
 • Za usluge slanja kratkih poruka („SMS usluge“), odgovarajući sa „STOP“, „END“, ili „QUIT“ na SMS poruku koju ste primili.

Ove mogućnosti se ne odnose na obavijesti o usluzi ili druge potrebne obavijesti koje se smatraju dijelom određenih rješenja, a koje možete primati periodično, osim ako prestanete koristiti ili otkažete rješenje u skladu s odredbama i uvjetima tog rješenja. Uz vašu dozvolu, vaše lične podatke možemo podijeliti s poslovnim partnerima ili dobavljačima kompanije Cisco da bi vam mogli slati informacije o proizvodima ili uslugama koji vas mogu interesirati. Kliknite ovdje da biste otkazali ovo dijeljenje s trećim stranama u njihove marketinške svrhe.

Time što koristite naše internetske stranice i rješenja ili nam na neki drugi način pružate lične podatke, dajete saglasnost da s vama možemo elektronski komunicirati u pogledu sigurnosti, privatnosti i administrativnih pitanja koja se odnose na vaše korištenje. Naprimjer, ako saznamo za kršenje sistema sigurnosti, možemo pokušati da vas obavijestimo elektronskim putem tako da postavimo obavijest na naše internetske stranice, da vam pošaljemo e-poštu ili vas na neki drugi način kontaktiramo.

Dijeljenje vaših ličnih podataka

Vaše lične podatke možemo dijeliti s trećim stranama za svrhe provođenja naše poslovne djelatnosti, dostave, poboljšanja i prilagođavanja naših rješenja, slanja marketinških i drugih obavijesti povezanih s našom poslovnom djelatnosti te za druge zakonite svrhe koju su dozvoljene važećim zakonom, ili na neki drugi način uz vaš pristanak.

Vaše lične podatke možemo dijeliti na sljedeće načine:

 • Unutar kompanije Cisco i s bilo kojom podružnicom širom svijeta za svrhe obrade podataka ili pohrane.
 • S poslovnim partnerima ili dobavljačima kompanije Cisco da bi oni mogli dijeliti informacije o svojim proizvodima ili uslugama s vama. kliknite ovdje da biste otkazali saglasnost da kompanija Cisco dijeli vaše podatke s trećim stranama u njihove marketinške svrhe.
 • S poslovnim partnerima, dobavljačima usluga, ovlaštenim zastupnicima treće strane ili ugovornim stranama da bi pružili zatraženo rješenje, uslugu ili transakciju. Primjeri uključuju, ali nisu ograničeni na: obradu narudžbi i transakcija kreditnim karticama, pružanje usluga internetske stranice, pružanje usluga za registraciju seminara, pomoć pri naporima povezanim uz prodaju ili postprodajnu podršku te pružanje pomoći klijentima.
 • U vezi sa ili tokom pregovora o spajanju, prodaji imovine kompanije, konsolidaciji ili restrukturiranju, finansiranju ili akviziciji cijelog ili dijela naše poslovne djelatnosti od strane druge kompanije.
 • Kao odgovor na zahtjev za podacima od strane nadležnog tijela, ako vjerujemo da je otkrivanje u skladu s primjenjivim zakonom, odredbom ili pravnim procesom ili se na drugi način njima zahtijeva.
 • S tijelima za provođenje zakona, državnim tijelima ili trećim stranama, ako je to neophodno za usklađivanje s pravnim postupkom ili ispunjavanje zahtjeva nacionalne sigurnosti, zaštitu prava, vlasništva ili sigurnosti kompanije Cisco, njenih poslovnih partnera, vas ili drugih; ili ako se to na drugi način zahtijeva važećim zakonima.
 • U objedinjenom, anonimnom i/ili deidentificiranom obliku koji se realno ne može koristiti da bi vas se identificiralo.
 • Ako vas na drugi način obavijestimo i vi pristanete na dijeljenje.

Sigurnost vaših ličnih podataka

Imamo namjeru zaštititi lične podatke koje ste nam povjerili te njima upravljati na siguran način u skladu s ovom Izjavom o privatnosti. Cisco primjenjuje fizičke, administrativne i tehničke mjere sigurnosti namijenjene zaštiti vaših ličnih podataka od neovlaštenog pristupa, korištenja ili otkrivanja. Od svojih dobavljača također putem ugovora zahtijevamo da takve informacije štite od neovlaštenog pristupa, korištenja i otkrivanja. Međutim, ne možemo garantirati da je internet 100% siguran i ne možemo osigurati ili garantirati sigurnost nikakvih ličnih podataka koje nam omogućite.

Zadržavanje ličnih podataka

Vaše lične podatke ćemo zadržati ako je potrebno radi izvršavanja svrhe za koju su sakupljeni. Vaše lične podatke ćemo zadržati i koristiti ako je to neophodno da bismo izvršili naše poslovne obaveze, ispunili pravne zahtjeve, riješili sporove, zaštitili našu imovinu i proveli naše ugovore.

Upotreba kolačića i druge internetske tehnologije

Kao i mnoge druge internetske stranice, Cisco koristi alate za automatsko sakupljanje podataka, kao što su kolačići, ugrađene internetske poveznice i internetske pratilice. Ovi alati prikupljaju određene standardne informacije koje vaš pretraživač šalje našoj internetskoj stranici. U te informacije spadaju vrsta pretraživača i adresa internetske stranice s koje ste dospjeli na našu stranicu.

Također mogu sakupiti informacije o:

 • Vaša IP adresa (Internet Protocol). To je broj koji se automatski dodjeljuje vašem računaru ili uređaju svaki put kada se povežete s internetom. Radi se o jedinstvenoj adresi koju dodjeljuje vaš Davalac internetskih usluga ili IT odjel na TCP/IP mreži. IP adresa, između ostalog, dozvoljava internetskim serverima da lociraju i identificiraju vaš uređaj.
 • podacima o klikovima. U ove informacije spadaju internetske stranice koje pregledavate i veze na koje klikate. Ovi alati također olakšavaju vašu posjetu našoj stranici te je čine efikasnijom i vrednijom pružajući vam prilagođeno iskustvo i prepoznavajući vas kada se vratite. Potražite više informacija o tome kako koristimo alate za automatsko prikupljanje podataka, kao što su kolačići i widgeti.

Saznajte kako možete ažurirati svoje postavke za ove alate.

Naša internetska stranica sadrži widgete. Widgeti su mali interaktivni programi koji se pokreću na našoj internetskoj stranici i za cilj imaju pružanje određenih usluga drugih kompanija. U primjere spadaju prikaz vijesti, mišljenja, video zapisa i više. Lični podaci, kao što je adresa e-pošte, mogu se prikupljati putem takvih widgeta. Widgeti također mogu postaviti kolačiće da bi mogli ispravno funkcionirati. Informacije koje prikupe widgeti podliježu politici privatnosti kompanije koja ih je stvorila.

Neki internetski pretraživači vam mogu dati mogućnost da omogućite svojstvo „nemoj pratiti“ koje na internetske stranice koje posjetite šalje signale koji ukazuju da ne želite da se vaše online aktivnosti prate. To se razlikuje od blokiranja i brisanja kolačića jer pretraživači u kojima je omogućeno svojstvo „nemoj pratiti” mogu i dalje prihvatati kolačiće.

Trenutno ne postoje industrijski standardi o načinu na koji kompanije trebaju odgovoriti na signale „nemoj pratiti” iako bi se takvi standardi ubuduće mogli razviti. Internetske stranice kompanije Cisco trenutno ne prepoznaju i ne odgovaraju na signale „nemoj pratiti”. Ako ubuduće budemo reagirali na te signale, u ovoj Izjavi o privatnosti opisat ćemo na koji način to činimo. Saznajte više o svojstvu „nemoj pratiti”.

U sklopu naših partnerstava s trećim stranama te strane prikazuju reklame na našoj internetskoj stranici ili upravljaju našim reklamama na drugim internetskim stranicama. Naši partneri treće strane mogu koristiti kolačiće ili slične tehnologije da bi vam pružili reklame na osnovu vaših pretraživačkih aktivnosti i interesa. Možete otkazati ovo oglašavanje.

Kako otkazati oglašavanje temeljeno na interesu:

Napomena: i dalje će se prikazivati općeniti, nepersonalizirani oglasi.

Povezane internetske stranice

Možemo omogućiti poveznice za internetske stranice treće strane i usluge koje su izvan naše kontrole i koje nisu obuhvaćene ovom Izjavom o privatnosti. Preporučujemo vam da pregledate izjave o privatnosti koje su postavljene na te internetske stranice (i sve internetske stranice) koje posjetite.

Forumi i sobe za razgovore

Ako učestvujete u raspravama na forumima, lokalnim zajednicama ili sobama za razgovore na internetskoj stranici kompanije Cisco, trebate biti svjesni da će informacije koje tu pružite (tj. vaš javni profil) biti dostupne širokoj javnosti te se mogu koristiti za kontaktiranje s vama, za slanje neželjenih poruka ili za svrhe koje ni Cisco ni vi ne možete kontrolirati. Također, imajte na umu da individualni forumi i sobe za razgovor mogu imati dodatna pravile i odredbe. Cisco nije odgovoran za lične podatke ili bilo kakve druge informacije koje iznesete na ovim forumima. Za uklanjanje ličnih podataka s našeg bloga ili foruma u zajednici, obratite nam se na adresu privacy@cisco.com. U nekim slučajevima možda nećemo moći ukloniti vaše lične podatke, ali tada ćemo vas obavijestiti o tome i objasniti razlog.

Privatnost djece

Cisco preporučuje roditeljima i skrbnicima da aktivno sudjeluju u online aktivnostima svoje djece. Cisco ne sakuplja svjesno lične podatke od djece bez odgovarajuće saglasnosti roditelja ili skrbnika. Ako vjerujete da smo sakupili lične podatke od nekoga ko nije primjerene dobi da bi mogao dati dopuštenje za to bez odgovarajuće saglasnosti prema zakonima vaše zemlje, obavijestite nas o tome putem metoda opisanih u odjeljku Kontaktirajte nas i mi ćemo poduzeti primjerene mjere da hitno istražimo i riješimo to pitanje.

Saglasnost za prenos, obradu i pohranu ličnih podataka

Budući da je Cisco globalna organizacija, možemo prenijeti vaše lične podatke u kompaniju Cisco u Sjedinjenim Američkim Državama, u bilo koju podružnicu kompanije Cisco na svijetu ili trećim stranama i poslovnim partnerima, kako je gore opisano, koji se nalaze u raznim državama širom svijeta. Korištenjem naše internetske stranice i rješenja ili pružanjem bilo kojih ličnih podataka nama, ako važeći zakon dozvoljava, dajete saglasnost za prenos, obradu i pohranu takvih podataka izvan države vašeg prebivališta, gdje se standardi zaštite podataka mogu razlikovati.

Cisco osigurava i omogućava globalni prenos ličnih podataka na nekoliko načina:

 • APEC-ova certifikacija privatnosti

  Američki APEC-ov posrednik za odgovornost potvrdio je da je program globalne zaštite privatnosti kompanije Cisco usaglašen sa sistemom Prekograničnih pravila o privatnosti (CBPR-ovi) organizacije Azijsko-pacifička ekonomska saradnja (AEPC). CBPR-ovi daju organizacijama okvirne smjernice za osiguravanje zaštite ličnih podataka koji se prenose između ekonomija članica APEC-a. Više informacija o APEC-ovim Okvirnim smjernicama za privatnost i o CBPR-ovima možete pronaći ovdje. Naš certifikat se odnosi na naše poslovne procese širom naših globalnih operacija koje obrađuju i prenose lične podatke našim podružnicama i iz njih u cijelom svijetu. Da biste pogledali naš certifikat, posjetite stranicu za ovjeru tako što ćete kliknuti na žig TRUSTe.TRUSTe

   

 • Programi Štit za privatnost između EU i SAD-a i Švicarske i SAD-a
 • Kompanija Cisco sudjeluje u Okvirnim smjernicama programa Štit za privatnost i Principima prikupljanja, korištenja i zadržavanja ličnih podataka koji se prenose iz Evropske unije (EU) odnosno Švicarske koji su sklopljeni između EU i SAD-a i Švicarske i SAD-a i koje je utvrdilo Ministarstvo trgovine SAD-a. Cisco dosljedno podvrgava sve lične podatke koje primi od država članica Evropske unije i Švicarske primjenjivim Principima Okvirnih smjernica programa Štit za privatnost koji su dogovoreni između EU i SAD-a i Švicarske i SAD-a. U slučaju konflikta između odredbi ove Izjave o privatnosti i Principa programa Štit za privatnost prevladat će Prinicipi programa Štit za privatnost. Za više informacija o Okvirnim smjernicama programa Štit za privatnost posjetite internetsku stranicu Štita za privatnost Ministarstva trgovine. Kompanija Cisco je prema tim Okvirnim smjernicama programa Štit za privatnost odgovorna za obradu ličnih podataka koje prima, kao i za naknadne prenose tih podataka trećim stranama koje djeluju kao njeni posrednici. Cisco se pridržava Principa programa Štit za privatnost pri svim naknadnim prenosima ličnih podataka koji se primaju iz EU-a i Švicarske, uključujući odredbe o odgovornosti za naknadni prenos. U određenim situacijama, od kompanije Cisco može se zatražiti da otkrije lične podatke na zahtjev tijela javne vlasti, uključujući ispunjavanje zahtjeva nacionalne sigurnosti ili provođenja zakona. U pogledu ličnih podataka koji su primljeni ili preneseni temeljem Okvirnih smjernica štita za privatnost, Cisco podliježe ovlastima za provođenje zakona Američke savezne komisije za trgovinu.TRUSTe

 • EU obavezujuća poslovna pravila – kontrolor

  Globalni program i pravila zaštite privatnosti kompanije Cisco odobrila su holandska, poljska, španska i druga relevantna evropska regulacijska tijela jer pružaju odgovarajuće mjere zaštite privatnosti, temeljnih prava i sloboda pojedinaca za prijenos ličnih podataka pod zaštitom zakona Evropske unije. Cisco obavezujuća poslovna pravila – kontrolor (BCR-C) omogućuju da prijenos ličnih podataka koje kompanija Cisco napravi širom svijeta bude odgovarajuće zaštićen.

  Kopiju dokumenta BCR-C možete pronaći ovdje. Više informacija o obavezujućim poslovnim pravilima možete naći ovdje.

Ako imate nekih neriješenih pitanja vezanih za lične podatke koje Cisco obrađuje ili prenosi na temelju CBPR-ova i/ili programa Štit za privatnost koja kompanija Cisco nije riješila u zadovoljavajućoj mjeri, (besplatno) kontaktirajte našeg davaoca usluga treće strane za rješavanje sporova koji ima sjedište u SAD-u tako što ćete kliknuti ovdje. Pod određenim uvjetima koji su detaljnije opisani na internetskoj stranici Štit za privatnost možete imati pravo da zatražite obavezujuću arbitražu kada se druge procedure za rješavanje sporova iscrpe.

Vaša prava na privatnost u Kaliforniji

Stanovnici Države Kalifornije, prema građanskom zakoniku države Kalifornija (California Civil Code § 1798.83), imaju pravo da zatraže od kompanije koja poslovno djeluje u Kaliforniji popis svih trećih strana kojima je kompanija otkrila lične podatke tokom prethodne godine radi direktnih marketinških svrha. Alternativno, zakon određuje da ako kompanija ima politiku privatnosti prema kojoj je moguće dati ili povući saglasnost za upotrebu ličnih podataka od treće strane (kao što su oglašivači) za marketinške svrhe, kompanija vam može umjesto toga pružiti informacije o tome kako da iskoristite svoje opcije odabira u pogledu otkrivanja.

Cisco je kvalificiran za alternativnu opciju. Imamo iscrpnu izjavu o privatnosti i pružamo vam detalje o tome kako da date ili povučete saglasnost za upotrebu vaših ličnih podataka od treće strane radi direktnih marketinških svrha. Stoga se od nas ne zahtijeva da održavamo ili otkrivamo popis trećih strana koje su primile vaše lične podatke radi marketinških svrha tokom prethodne godine.

Ako ste stanovnik Kalifornije i potrebne su vam informacije o tome kako da iskoristite svoje mogućnosti u pogledu otkrivanja podataka trećoj strani, pošaljite nam svoj zahtjev e-poštom.

Kako da nas kontaktirate

Cijenimo vaša mišljenja. Ako imate pitanja ili komentare u vezi s ovom Izjavom o privatnosti, pošaljite poruku e-pošte našem timu za privatnost na adresu privacy@cisco.com.

Ažuriranja Izjave o privatnosti kompanije Cisco

S vremena na vrijeme, možemo ažurirati ovu Izjavu o privatnosti. Ako izmijenimo našu Izjavu o privatnosti, ovdje ćemo objaviti revidiranu verziju s ažuriranim datumom revizije. Saglasni ste da ćete periodično posjećivati ove stranice da biste bili upoznati i da biste pregledali bilo kakve revizije. Ako napravimo materijalne promjene Izjave o privatnosti, također vas možemo obavijestiti drugim putevima prije nego te promjene stupe na snagu, kao što je postavljanje obavijesti na naše stranice ili slanje obavijesti. Daljnjim korištenjem naše stranice nakon što takve revizije stupe na snagu prihvatate i pristajete na revizije i saglasni ste da ćete ih se pridržavati.

Izjava o privatnosti kompanije Cisco revidirana je i objavljena 4. maj 2018.

Kliknite ovdje za prethodnu verziju izjave o privatnosti.

Izjava o privatnosti

SažetakKako da nas kontaktirate

E-pošta: privacy@cisco.com

Poštanska adresa: Cisco Systems, Inc.
Odjel za pravne poslove
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 SAD