Имате сметка?
  •   Персонализирана содржина
  •   Вашите производи и поддршка
Најава

Потребна ви е сметка?

Направете сметка

Безбедноста како предност во работењето

Не дозволувајте хакерите да ве успорат.
Подгответе се да ги откриете и отстраните заканите.

Посетете ја страницата за проверка на упадите

Влијание на сајбер нападите нa работењето

Глобалниот пазар на сајбер-криминалот може да достигне илјада милијарди долари оваа година. Секој долар што ќе го заработат хакерите, нивните жртви го губат. Дознајте повеќе за претстојните закани и откријте ја моменталната состојба на безбедноста во разните индустрии.

* Загуба на компанијата како резултат на напад

Безбедноста му помага на мојот бизнис...

paollo-della-mea

...Се фокусираме на нашите производи и резултати и не губиме време како резултат на напад и загуба на податоци.

-Паоло Дела Меа, Задолжен за мрежа, General Electric

"стануваме постабилни, ефикасно се спротвставуваме на современите закани и го максимизираме нашиот профит."

Sergey Prishchepa, Мрежен администратор, МВЅ (Украина)

"иновирајте"

Kjartan Are Vivelid, Инженер за безжични мрежи, IKT Adger (Норевешка)
Ivan_Tushev

...изградувајте доверба во нашата мрежа.

- Ivan Tushev, Извршен директор за ИТ, UltraNET (Бугарија)

"...останите живи и оперативни"

Christian Meyer, Оговорен за мрежа и безбедност, UBP (Швајцарија)

"..во согласност со нашата регулатива и ги заштитува податоците на нашите клиенти."

Gareth Nicholson, Инженер за ИП телефонија, Capital One (UK)
The Rise of Ransomware

Подемот на Рансомверот

Рансомверот е најпрофитабилниот тип на сајбер напад до сега. Дознајте повеќе за заканите како  WannaCry и Nyetya/ Petya и како да се запрат пред да навлезат во Вашата мрежа.

Посетете ја страницата
Што се случува во безбедноста?

Што се случува во сајбер безбедноста?

Дознајте повеќе за заканите, регулативата и технолошките трендови кои влијаат на Вашето работење. Добијте совети како да ја подобрите безбедноста во рамките на Вашиот буџет. 

Погледнете го видеото

Дали сте подготвени за усогласување со GDPR?

GDPR_icon

Еве сè што треба да знаете за новата EU регулатива.

Регулативата за општа заштита на податоците (GDPR) стапува на сила во мај 2018 година и брзо станува приоритет број 1 за CISCO. Компаниите ќе мораат уште повеќе да се потрудат за да ги заштитат податоците на корисниците од ЕУ. Исто така, ќе мораат да ги обелоденат упадите во рок од 72 часа. Казните за непочитување се високи: до 4% од вкупниот промет на команијата. Дали сте подготвени за  GDPR? 

Заштитете ги сите делови од Вашата мрежа

Да се биде во чекор со растечките закани и новите регулативи како GDPR претставува само дел од предизвикот наречен безбедност на мрежа. Дигитализација донесува нови бизнис модели и технологијата се развива сѐ побрзо за да ја поддржи дигитализацијата. Мора инфраструктурата, во и надвор од Вашите простории, да ја направите безбедна, во рамките на и надвор од традиционалниот мрежен параметар. Затоа Ви се потребни безбедносни решенија кои можат да ви помогнат да го направите тоа поефикасно.

Едноставно

Имплементацијата, скалабилноста и управувањето со безбедноста треба да е едноставно. Треба лесно да се користи и да ви помогне да добиете пристап до информациите кои ви се потребни, на едно место

Отворено

Вашите безбедоносни решенија треба да работат како тим, без оглед кој е производителот. Алатките кои меѓусебно комуницираат ќе ви поногнат побрзо да ги детектирате заканите и да поставите одбрана било каде во мрежата.

Автоматизирано

Овозможете и на Вашата организација побрзо да ги детектира и одговара на заканите. Учењето на машините и автоматизација е паметен начин како да му олесните на Вашиот ИТ тим.

Детектирајте и заштитете - од дата центарот до крајната точка.

Нашите безбедоносни решенија се едноставни, отворени и автоматизирани и ви помагаат да го заштитите секој дел од Вашата мрежа: пред, за време на и после нападот.

Firewallovi од следната генерација

Нова генерација Firewall

Блокирање повеќе закани и брзо ублажување на последиците од можните упади.

Напредна заштита од малеверзации

Континуирано следење на злонамерното однесување и побрзо сопирање на заканите.

ETA_icon

Аналитика на енкриптиран сообраќај

Идентификација на сомнително однесување во рамките на енкриптираниот сообраќај без дешифрирање.

Понуди

Cisco Umbrella

Cisco Umbrella

Спречете ги Вашите корисници да пристапуваат кон лоши домени. Само насочете го Вашиот DNS сервер кон Cisco Umbrella. Комплетната имплементација трае само неколку минути.

Firepower 2100 серија

Firepower 2100 серија

Првиот потполно интегриран огнен ѕид од следната генерација кој обезбедува безбедност без успорување на процесите.

stealthwatch

Stealthwatch

Имајте увид во целата мрежа, дата центарот, филијалите и облакот. Откријте ги скриените напади користејќи напредна безбедносна аналитика.

Дознајте повеќе

  • Зборувајте со експерт
  • Приклучете се во форумот за корисници
  • Прочитај го нашиот blog за безбедност