Imate račun?

 •   Prilagođeni sadržaj
 •   Vaši proizvodi i podrška

Trebate račun?

Stvori račun

Izjava o zaštiti privatnosti na mreži tvrtke Cisco – na čekanju

Sljedeća Izjava o zaštiti privatnosti tvrtke Cisco bit će objavljena 18. Lipanj 2016.:

Tvrtka Cisco Systems, Inc. i njezine podružnice (zajedno "Cisco") predano rade na zaštiti vaše privatnosti i osiguranju pozitivnog iskustva pri posjeti naših web-mjesta i tijekom upotrebe naših proizvoda i usluga ("Rješenje" ili "Rješenja"). Ova se Izjava o zaštiti privatnosti odnosi na web-mjesta tvrtke Cisco koja sadrže poveznicu na ovu Izjavu i u njoj je opisan način na koji rukujemo osobnim podacima. Dodatne informacije o našem postupanju s osobnim podacima dostupne su u dodacima s desne strane ili obavijestima koje dajemo u trenutku prikupljanja podataka. Neka web-mjesta tvrtke Cisco imaju vlastite izjave o zaštiti privatnosti u kojima je opisano kako rukujemo osobnim podacima za ta web-mjesta. U slučaju nepodudarnosti obavijesti koju dajemo u trenutku prikupljanja podataka ili izjave o zaštiti privatnosti za određeno web-mjesto s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti, prednost ima obavijest koju dajemo i dotična izjava o zaštiti privatnosti.

Prikupljanje vaših osobnih podataka

Dok upotrebljavate naša web-mjesta i tijekom naše interakcije, možemo prikupljati podatke o vama, uključujući i vaše osobne podatke. "Osobni podaci" su svi podaci koji se mogu upotrijebiti za identifikaciju nekog pojedinca, a mogu uključivati ime, adresu, adresu e-pošte, broj telefona, podatke o računu za društvene mreže ili broj kartice za plaćanje. Ako neke druge podatke povežemo s vašim osobnim podacima, isti se također smatraju osobnim podacima. Osobne podatke prikupljamo i iz povjerljivih izvora trećih strana, a isto tako za pomoć pri prikupljanju osobnih podataka angažiramo i treće strane.

Osobne podatke prikupljamo iz različitih razloga kao što su sljedeći:

 • kako bismo obradili vašu narudžbu
 • kako bismo vam omogućili pretplaćivanje na elektronički bilten
 • za slanje marketinških poruka
 • prilikom stvaranja računa
 • kako bi se omogućila upotreba određenih značajki naših rješenja
 • za personalizaciju vašeg iskustva
 • za potrebe naše službe za korisnike
 • kako bismo upravljali prijavama za zaposlenje
 • za prikupljanje podataka tijekom procesa prijemnih ispita kada vam šaljemo računalne testove za certifikaciju.

Podatke koje mi i treće strane koje angažiramo s vremenom prikupimo od vas i na svojim web-mjestima možemo kombinirati s podacima dobivenim iz drugih izvora. Tako poboljšavamo točnost i potpunost podataka, a ti nam podaci pomažu i da bolje prilagodimo svoju komunikaciju s vama.

Ako odlučite tvrtki Cisco dati osobne podatke neke treće strane (kao što je ime, adresa e-pošte i broj telefona), pretpostavlja se da za to imate dopuštenje te treće strane. Primjeri uključuju prosljeđivanje referentnih materijala prijateljima ili preporuke za posao.

U nekim slučajevima Cisco može automatski prikupljati podatke putem kolačića, web-zapisnika, web-pratilica i ostalih sličnih aplikacija. Ti se podaci upotrebljavaju za bolje razumijevanje i poboljšanje upotrebljivosti, performansi i učinkovitosti web-mjesta te nam pomaže da svoj sadržaj ili ponude prilagodimo vašim potrebama. Pojedinosti potražite u odjeljku "Kolačići i druge web-tehnologije" u nastavku.

povratak na vrh

Upotreba vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke možemo upotrijebiti u svrhu svojega poslovanja, za isporuku, poboljšanje i prilagodbu rješenja, slanje marketinških i drugih poruka povezanih s našim poslovanjem te u sve ostale legitimne svrhe dopuštene zakonom. Neki od načina na koje možemo upotrebljavati vaše osobne podatke uključuju sljedeće:

 • isporuku traženog rješenja
 • pružanje podrške i poboljšanje naših rješenja i vašeg iskustva na mreži
 • personalizaciju web-mjesta, elektroničkih biltena i ostalih poruka
 • administraciju i obradu vaših ispita za certifikaciju
 • slanje poruka, uključujući one u marketinške svrhe i za mjerenje zadovoljstva kupaca, bilo izravno iz tvrtke Cisco, bilo preko partnera.

Željene načine komuniciranja možete urediti u svakom trenutku. Pogledajte odjeljak Vaši odabiri i odabir načina komuniciranja u nastavku.

povratak na vrh

Pristup osobnim podacima i njihova točnost

Kako bi vaši osobni podaci bili točni i ažurni, potrebna nam je vaša pomoć. Ako želite ažurirati svoje osobne podatke i promijeniti način komuniciranja s nama, slobodno nam se obratite. Osim toga, svoje osobne podatke možete pregledavati ili uređivati na mreži, uključujući sljedeće:

Trudimo se u dobroj vjeri udovoljiti svim razumnim zahtjevima za pristup ili ispravljanje vaših podataka ako su netočni. Na zahtjeve za pristup podacima odgovaramo u roku 30 dana.

Neki se subjekti tvrtke Cisco s vremena na vrijeme mogu smatrati kontrolorima podataka. Kada neki subjekt tvrtke Cisco djeluje u ulozi kontrolora podataka, svoja prava pristupa i ispravljanja ili deaktivacije možete, sukladno važećim zakonima za zaštitu osobnih podataka, iskoristiti izravno kod tog subjekta tvrtke Cisco.

povratak na vrh

Vaši odabiri i odabir načina komuniciranja

Nudimo mogućnost primanja raznih informacija kao dopunu svojim rješenjima. Načinom komuniciranja i primanjem tih informacija možete upravljati na sljedeće načine:

 • slijedeći upute za otkazivanje pretplate na dotično skupno pismo sadržane u svakoj promidžbenoj poruci e-pošte koju od nas primite.
 • slanjem poruke e-poštom ili običnom poštom na adresu: Cisco Systems, Inc., Privacy Legal Department, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, SAD. Obavezno navedite svoje ime, adresu e-pošte i relevantne podatke o materijalima koje više ne želite primati.

Te mogućnosti ne odnose se na primanje obveznih servisnih poruka koje se smatraju dijelom pojedinih rješenja, a koje možete povremeno primati ako ne otkažete rješenje sukladno njegovim odredbama i uvjetima. Vaše osobne podatke možemo dijeliti s poslovnim partnerima ili dobavljačima tvrtke Cisco kako bi oni s vama mogli podijeliti informacije o proizvodima ili uslugama koje bi vas mogle zanimati. Ako ne dopuštate dijeljenje podataka s trećim stranama u marketinške svrhe, kliknite ovdje.

Upotrebom naših web-mjesta ili davanjem osobnih podataka suglasni ste da s vama možemo komunicirati elektroničkim putem u vezi sa sigurnosnim problemima, problemima povezanima s privatnosti i administrativnim problemima pri upotrebi web-mjesta. Ako otkrijemo sigurnosni proboj, možemo vas pokušati obavijestiti elektroničkim putem objavom obavijesti na našem web-mjestu ili tako da vam pošaljemo poruku e-pošte. Vi možete imati zakonsko pravo primiti takvu obavijest pisanim putem. Da biste uskratili dopuštenje za primanje elektroničke obavijesti o sigurnosnom proboju, kontaktirajte nas.

povratak na vrh

Dijeljenje vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke možemo dijeliti u svrhu svojega poslovanja, za isporuku, poboljšanje i prilagodbu rješenja, slanje marketinških i drugih poruka povezanih s našim poslovanjem te u sve ostale legitimne svrhe dopuštene zakonom. Osobne informacije možemo dijeliti na sljedeći način:

 • unutar tvrtke Cisco ili s bilo kojom podružnicom diljem svijeta u svrhu obrade ili pohrane podataka
 • s poslovnim partnerima ili dobavljačima tvrtke Cisco kako bi oni s vama mogli dijeliti informacije o svojim proizvodima i uslugama. Ako ne dopuštate dijeljenje podataka s trećim stranama u marketinške svrhe, kliknite ovdje.
 • s poslovnim partnerima, dobavljačima za usluge, ovlaštenim agentima treće strane ili ugovarateljima u svrhu osiguranja zatražene usluge ili transakcije. Primjeri uključuju, ali nisu ograničeni na sljedeće: obrada poziva i transakcija kreditnih kartica, hostiranje web-mjesta, hostiranje registracije za seminar, pomoć i podrška u prodaji ili postprodaji te pružanje podrške kupcima.
 • povezano s pripojenjem ili tijekom pregovora za pripojenje, pri prodaji imovine tvrtke, konsolidaciji ili restrukturiranju, financiranju ili kupnji cijele ili dijela naše tvrtke od strane druge tvrtke
 • kao odgovor na zahtjev nadležnih vlasti ako vjerujemo da je takvo otkrivanje podataka sukladno ili na neki način obvezujuće temeljem primjenjivog zakona, zakonskog propisa ili pravnog postupka.
 • sa službama za provođenje zakona, nadležnim tijelima vlasti ili trećim stranama kada je to potrebno za zaštitu prava, vlasništva ili sigurnosti tvrtke Cisco, njenih poslovnih partnera, vas ili drugih te ako je to na neki drugi način obvezno sukladno primjenjivom zakonu
 • u skupnom i/ili anonimnom obliku koji ne može poslužiti za utvrđivanje vašeg identiteta
 • ako vas na neki drugi način obavijestimo i vi date svoju suglasnost.

povratak na vrh

Sigurnost vaših osobnih podataka

Namjera nam je štititi osobne podatke koje ste nam povjerili te sigurno s njima postupati, sukladno ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti. Tvrtka Cisco primjenjuje fizičke, administrativne i tehničke postupke zaštite kako bi zaštitila vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili razotkrivanja. Od svojih dobavljača također tražimo da takve podatke štite od neovlaštenog pristupa, upotrebe i razotkrivanja. Međutim, na internetu stopostotna sigurnost nije zajamčena pa ni mi ne možemo osigurati niti zajamčiti sigurnost osobnih podataka koje nam date.

povratak na vrh

Čuvanje osobnih podataka

Vaše osobne podatke po potrebi ćemo sačuvati kako bismo ih upotrijebili u svrhe za koje su prikupljani. Vaše osobne podatke po potrebi ćemo sačuvati kako bismo ispunili svoje pravne obveze, za rješavanje sporova te provedbu sklopljenih sporazuma.

Upotreba kolačića i drugih web-tehnologija

Kao i brojna druga web-mjesta, Cisco upotrebljava alate za automatsko prikupljanje podataka kao što su kolačići, ugrađene web-veze i web-pratilice. Ti alati prikupljaju određene standardne podatke koje vaš preglednik šalje na naše web-mjesto, primjerice vrstu preglednika i adresu web-mjesta s kojeg ste dospjeli na naše web-mjesto. Isto tako, mogu prikupljati sljedeće podatke o vama:

 • adresu vašeg internetskog protokola (IP). To je broj koji se automatski dodjeljuje vašem računalu prilikom surfanja webom. Omogućuje web-poslužiteljima lociranje i identificiranje vašeg računala i jedinstvena je adresa koju vašem osobnom računalu dodjeljuje pružatelj internetske usluge ili odjel informacijskih sustava na TCP/IP mreži.
 • podatke o vašim klikovima. Primjerice, stranice koje pregledavate i poveznice koje kliknete.

Ti alati olakšavaju vaše pristupanje našem web-mjestu, čine posjetu učinkovitijom i dragocjenijom pružajući vam prilagođeno iskustvo i prepoznavajući vas kada se vratite. Pojedinosti o tome kako upotrebljavamo alate za automatsko prikupljanje podataka, primjerice kolačiće i miniaplikacije, te koji su vaši odabiri povezani s tim alatima pročitajte u našim pravilima za kolačiće.

Naše web-mjesto sadrži miniaplikacije, interaktivne miniprograme koji rade na web-mjestu kako bi osigurali određene usluge drugih tvrtki (primjerice, prikaz vijesti, mišljenja, glazbe i ostalo). Putem miniaplikacije moguće je prikupljanje osobnih podataka, primjerice vaše adrese e-pošte. Miniaplikacije također, da bi ispravno radile, mogu postaviti kolačiće. Podacima koje prikuplja miniaplikacija upravlja se sukladno pravilima privatnosti tvrtke koja je miniaplikaciju stvorila. Naša miniaplikacija može sadržavati značajku uvoza kontakata kako biste lakše slali poruke e-pošte svojim kontaktima. Na vaš zahtjev pretražujemo vaš adresar e-pošte kako bismo vam pomogli da svoje kontakte uvezete na naše web-mjesto.

U nekim web-preglednicima dostupna vam je mogućnost omogućavanja značajke "ne prati" koja odašilje signale web-mjestima koja posjećujete s naznakom da ne želite da se prate vaše aktivnosti na mreži. Ta se značajka razlikuje od blokiranja ili brisanja kolačića jer preglednici s omogućenom značajkom "ne prati" i dalje mogu prihvaćati kolačiće. Trenutačno ne postoji industrijski standard za način na koji bi tvrtke trebale odgovarati na signale "ne prati", ali u budućnosti bi se mogao razviti. Mi trenutačno ne odgovaramo na signale "ne prati". Ako se to u budućnosti promijeni, u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti opisat ćemo kako se to čini. Saznajte više informacija o značajci "ne prati".

povratak na vrh

Povezana web-mjesta

Možemo dati poveznice na web-mjesta trećih strana i usluge koje su izvan naše kontrole i nisu pokrivene ovom Izjavom o zaštiti privatnosti. Potičemo vas da pročitate izjave o zaštiti privatnosti na tim web-mjestima (i općenito svim web-mjestima) koja posjećujete.

povratak na vrh

Forumi i sobe za čavrljanje

Ako sudjelujete u raspravi na forumu ili u sobi za čavrljanje na web-mjestu tvrtke Cisco, morate znati da je velik broj podataka koje tamo date široko dostupan drugima te ih oni mogu upotrebljavati za kontaktiranje, slanje neželjenih poruka ili druge svrhe nad kojima tvrtka Cisco nema nikakvu kontrolu. Isto tako, napominjemo da pojedini forumi i sobe za čavrljanje mogu posjedovati dodatna pravila i uvjete. Tvrtka Cisco nije odgovorna za osobne i ostale podatke koje odlučite otkriti na tim forumima.

povratak na vrh

Privatnost djece

Tvrtka Cisco potiče roditelje i skrbnike da aktivno sudjeluju u mrežnim aktivnostima svoje djece. Tvrtka Cisco ne prikuplja svjesno osobne podatke djece bez suglasnosti roditelja ili skrbnika. Ako smatrate da smo prikupili osobne podatke od nekoga kome je zbog dobi u vašoj državi za to potrebna suglasnost roditelja ili skrbnika, upozorite nas na to putem jednog od načina opisanih u odjeljku Obratite nam se i mi ćemo poduzeti sve odgovarajuće mjere kako bismo problem istražili i riješili u kratkom roku.

povratak na vrh

Suglasnost za prijenos, obradu i pohranu osobnih podataka

Budući da je Cisco globalna organizacija, vaše osobne podatke možemo prenositi tvrtki Cisco u Sjedinjenim Američkim Državama, bilo kojoj od podružnica tvrtke Cisco diljem svijeta ili trećim stranama i poslovnim partnerima kao što je iznad opisano. Upotrebom naših web-mjesta i rješenja ili kada odlučite s nama podijeliti svoje osobne podatke, pristajete na prijenos, obradu i pohranu tih podataka izvan svoje države prebivališta gdje se standardi za zaštitu podataka mogu razlikovati.

Tvrtka Cisco štiti i omogućuje prijenos osobnih podataka diljem svijeta na više različitih načina. Tvrtka Cisco certificirana je za to u skladu sa sporazumom Safe Harbor između SAD-a i EU-a i sporazumom Safe Harbor između SAD-a i Švicarske koje je sklopilo Ministarstvo trgovine SAD-a za prikupljanje, upotrebu i čuvanje osobnih podataka iz država članica Europske unije i Švicarske, iako se za pridržavanje zakona EU-a ne oslanja na sporazum Safe Harbor. Tvrtka Cisco posjeduje certifikat o sukladnosti s načelima za zaštitu privatnosti sporazuma Safe Harbor za obavijesti, mogućnost odabira, prijenos, sigurnost, integritet podataka, pristup i provedbu. Kako biste saznali više o programu Safe Harbor i vidjeli certifikaciju tvrtke Cisco, posjetite službenu adresu za Safe Harbor – http://www.export.gov/safeharbor/. Sukladno odluci Europskog suda pravde od 6. listopada 2015. u vezi s valjanosti sporazuma Safe Harbor te uzimajući u obzir promjenjivost regulatornih okvira, tvrtka Cisco povremeno može sudjelovati u drugim okvirima odobrenim od strane mjerodavne regulatorne vlasti.

povratak na vrh

Vaša prava na privatnost u Californiji

Stanovnici sa stalnim prebivalištem u državi California, sukladno odjeljku § 1798.83 Građanskog zakona države California, imaju pravo od tvrtki koje posluju na teritoriju Californije zatražiti popis svih trećih strana kojima je tvrtka otkrila osobne podatke u protekloj godini u svrhu izravnog marketinga. Druga je mogućnost sukladno zakonu, ako je pravilima o zaštiti privatnosti dotične tvrtke predviđena mogućnost zabranjivanja ili davanja dopuštenja za upotrebu osobnih podataka trećim stranama (primjerice oglašivačima) u marketinške svrhe, da vam tvrtka pruži informacije o tome kako možete iskoristiti svoje mogućnosti odabira za otkrivanje.

Tvrtka Cisco udovoljava svim zahtjevima za primjenu te druge mogućnosti. Imamo opsežnu izjavu o zaštiti privatnosti i detaljno opisujemo kako možete zabraniti ili dopustiti upotrebu osobnih podataka trećim stranama u svrhu izravnog marketinga. Stoga nismo obvezni čuvati niti otkrivati popis trećih strana koje su u protekloj godini primile vaše osobne podatke u marketinške svrhe.

Ako imate stalno prebivalište u Californiji i želite se informirati o tome kako možete iskoristiti svoje pravo odabira za otkrivanje podataka trećim stranama, svoj nam zahtjev pošaljite e-poštom.

povratak na vrh

Kako nam se obratiti

Cijenimo vaše mišljenje. Ako imate nekih pitanja ili komentara povezanih s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti, pošaljite poruku e-pošte našem timu za privatnost.

povratak na vrh

Ažuriranja ove Izjave o zaštiti privatnosti tvrtke Cisco

Povremeno možemo ažurirati ovu Izjavu o zaštiti privatnosti. Ako izmijenimo Izjavu o zaštiti privatnosti, ovdje ćemo objaviti izmijenjenu inačicu uz naznačeni datum izmjena. Pristajete na redovno posjećivanje ovih stranica kako biste se upoznali s takvim izmjenama i pročitali ih. U slučaju uvođenja bitnih izmjena u Izjavu o zaštiti privatnosti o tome vas možemo obavijestiti i prije nego što izmjene stupe na snagu, primjerice objavom obavijesti na web-mjestu ili slanjem obavijesti. Ako nastavite upotrebljavati naše web-mjesto nakon što takve izmjene stupe na snagu, prihvaćate i suglasni ste s izmjenama te ćete se istih pridržavati.

Izjava o zaštiti privatnosti tvrtke Cisco posljednji je put izmijenjena i objavljena 31. ožujka 2016.

Kliknite ovdje ako želite pogledati prethodnu inačicu izjave o zaštiti privatnosti.