Routing en switching

Netwerkswitches

Netwerkswitches

Technologie-overzicht

Ontdek hoe netwerkswitches werken om LAN-verkeer, softwaretoepassingen en hardware te beheren en optimaal laten presteren.

Netwerkswitches

Maak uw netwerk efficiënt, betrouwbaar en veilig

Naarmate uw bedrijf groeit, beschermen innovatieve netwerkswitches uw investering zodat u zich kunt voorbereiden op de toekomst.

Netwerkswitches vormen de kern van elk netwerk. Ze bieden hoge-snelheidsconnectiviteit voor toepassingen en communicatiesystemen. Daarnaast verzenden ze bandbreedte-intensieve gegevens, spraak, video en draadloze toepassingen op een veilige en efficiënte manier. Local-area networks (LAN's) zijn afhankelijk van netwerkswitches omdat die het netwerkverkeer beheren, nieuwe apparatuur ondersteunen en zorgen voor een optimale werking van toepassingen.

Om te kunnen voldoen aan de huidige én toekomstige netwerkvereisten, moeten netwerkswitches beschikken over de volgende functionaliteit:

  • Application Intelligence: Netwerkswitches moeten vandaag de dag vele toepassingen kunnen herkennen. Ook moeten ze in staat zijn om toepassingen die worden uitgevoerd op het netwerk te beveiligen en prioriteit toe te kennen, voor een optimale gebruikerservaring.
  • Unified Network Services: Netwerkswitches kunnen tegenwoordig beveiliging, schaalbaarheid en services consistent toepassen in het gehele netwerk. Netwerkswitches combineren de beste elementen van draadloze en bekabelde netwerken zodat gebruikers verbinding kunnen maken met elke gewenste bron of persoon via elk gewenst apparaat.
  • Non-stop-communicatie: Netwerkswitches kunnen onderbrekingen van communicatie voorkomen omdat ze gebruikmaken van bestaande functies en mogelijkheden als redundante hardware, non-stop-doorschakelen, in-service software upgrades (ISSU) en softwaremodulariteit.
  • Virtualisatie: Omdat netwerkswitches dynamisch gebruik van netwerkbronnen en -services via een gedeelde infrastructuur ondersteunen, kunnen bedrijven nieuwe services implementeren in een algemeen, gevirtualiseerd netwerk. Dit zorgt ervoor dat gasten en aannemers beveiligd toegang kunnen krijgen tot netwerkbronnen en het brengt meteen een duidelijk scheiding aan tussen de verschillende afdelingen ten behoeve van de bedrijfsstructuur.
  • Geïntegreerde beveiliging: Netwerkswitches vormen de eerste beveiligingslinie tegen interne aanvallen. Ze zorgen er ook voor dat ongeautoriseerde gebruikers geen toegang hebben tot het netwerk. Netwerkswitches beschikken over verschillende beveiligingsservices waaronder Network Admission Control en geïntegreerde beveiligingsmodules met mogelijkheden voor virtual private networks, firewalls, bescherming tegen en detectie van indringers en vele andere beveiligingsservices.
  • Bedienings- en gebruikersgemak: IT-medewerkers moeten netwerkapparaten eenvoudig en snel kunnen configureren en beheren vanuit een centrale locatie. Ook moeten ze automatische respons kunnen instellen met geïntegreerd gebeurtenisbeheer en in realtime diagnostische beheertools kunnen inzetten om problemen binnen het LAN op te lossen en wijzigingen te kunnen toepassen.

 

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner