Unified Communications -viestintäratkaisut

Käyttöönotto

Unified Communications -viestintäratkaisut

Sisällön katsominen vaatii Adobe Flash Playerin uusimman version, jossa on JavaScript käytössä.

Lataa Flash Player

Tarvitseko apua?


  • Tekninen tuki
  • Etsi oman alueesi jälleenmyyjä

Ciscon yhteistyöyhteisö

Ciscon yhteistyöyhteisö

Yhteistyöyh-
teisöstä saat vastauksia ja käytännön ohjeita

Lisätietoja

Yhteistyökuvauksia

Yhteistyökuvauksia

Tällä toimistolla on kuusi uutta tapaa pitää yhteyttä ja tehdä yhteistyötä.

Lisätietoja(Flash)

Ota keskitetty työtila käyttöön

Ota keskitetty työtila käyttöön

Laajenna työympäristö työpöydän ulkopuolelle.

Käynnistä esittely(Flash)

Cisco Unified Communications -viestintäratkaisuissa verkkoa käytetään yhteistyöympäristönä. Sovellukset voidaan ottaa joustavasti käyttöön paikan päällä, tarpeen mukaan ja yhdistetyissä käyttöönottomalleissa. Yrityksen sisäistä ja ulkoista yhteistyötä nopeutetaan laajalla valikoimalla markkinoiden johtavia ratkaisuja:

  • Neuvottelu: Anna työntekijöiden käyttöön miellyttäviä, tuottavia ja edullisia neuvotteluratkaisuja, joissa on laadukkaat ääni-, kuva- ja Web-neuvotteluominaisuudet.
  • Asiakaspalvelu: Siirry lähemmäs asiakkaita ja paranna samalla tyytyväisyyttä sekä uskollisuutta. Ole ennakoivasti yhteydessä ja toimita asiakkaiden tarvitsemia tietoja, asiantuntemusta sekä tukea.
  • IP-viestintä: Paranna työvoiman tuottavuutta laajentamalla yhtenäiset viestintäpalvelut kaikkien työtilojen työntekijöille, joilla on käytössään kaikki IP-viestintäratkaisut ja -päätteet.
  • Viestintäratkaisut: Tee tehokasta yhteistyötä korkeatasoisella tietoturvalla yrityksen sisällä ja yritysten välisesti. Näytä reaaliaikaiset läsnäolotiedot ja kommunikoi sähköpostitse, pikaviesteillä ja äänipuheluilla.
  • Mobiilisovellukset: Voit parantaa liikkuvien työntekijöiden tuottavuutta ja asiakkaiden tavoitettavuutta ja pitää samalla mobiiliviestinnän kulut kurissa, kun laajennat yritysverkkoa mobiililaitteilla.

Tarvitsetko apua?

Share