Imate račun?

  •   Vsebina po meri
  •   Vaši izdelki in podpora

Potrebujete račun?

Ustvarite račun

Kako Cisco pomaga ambicioznim malim in srednje velikim podjetjem pri preoblikovanju

Po meri izdelane IT-rešitve, ki podpirajo rast malih in srednje velikih organizacij. Preoblikovanje poslovnih omrežij v malih in srednje velikih podjetjih z integracijo starejše infrastrukture.

Mala in srednje velika podjetja imajo običajno omejena sredstva za investiranje v nove tehnologije. Ob vsaki investiciji v informacijsko tehnologijo morajo razmisliti, kako z njo doseči največjo dolgoročno vrednost in jo kar najbolje izkoristiti v tekmi s konkurenco.

Pripravljanje na prihodnost že danes

Odgovornost za raziskovanje novih tehnologij in dohajanje naraščajočih pričakovanj kupcev seveda pade na vodje IT, ki morajo pomisliti tudi na učinek nove tehnologije na delo in sodelovanje zaposlenih ter oceniti enostavnost integracije s starejšo infrastrukturo. Vse to ob ohranjanju kar najmanjših stroškov lastništva (TCO).

1. Povezovanje s sodobnim poslovanjem

Z naraščanjem števila povezanih naprav, IoT in storitev v oblaku narašča tudi pritisk na mala in srednje velika podjetja za prilagajanje njihovih omrežij novi digitalni realnosti. Imeti hitro, zanesljivo in prilagodljivo omrežje – ki lahko podpira najrazličnejše uporabnike in načine uporabe za poslovanje – je zmagovalna kombinacija.

Vodje IT morajo upoštevati, ali omrežne rešitve lahko enostavno uvedejo v uporabo in jih nadgrajujejo tako, da poslovanje poteka nemoteno. To obsega tudi brezžične izdelke, npr. dostopne točke naslednje generacije, ki podjetjem omogočajo preprosto povečevanje zmogljivosti omrežja brez dodatnih stroškov za nadgradnjo omrežja ali kabelske napeljave.

Enostavno upravljanje je prav tako pomemben element, zlasti v malih in srednje velikih podjetjih, ki si ne morejo privoščiti razkošja svoje lastne IT-ekipe. Stikala Cisco je npr. enostavno uvesti v uporabo in upravljati. Podjetja z njimi dosežejo do 75-odstotno zmanjšanje števila delovnih ur, potrebnih za njihovo preizkušanje in konfiguracijo.1 Vodjem IT omogočajo tudi večjo preglednost uporabe in nadzor nad zagotavljanjem prednosti ključnim podatkom za poslovanje podjetja v omrežju.

2. Omogočanje sodelovanja digitalni delovni sili

Sodelovalna tehnologija je postala nepogrešljiva na sodobnih delovnih mestih v malih in srednje velikih podjetjih. Današnje digitalno poslovno okolje zahteva integrirana komunikacijska orodja, ki omogočajo nemoteno sodelovanje – tako v pisarni kot daleč stran od nje – za večjo produktivnost, boljše delovne postopke in manjše stroške poslovanja.

Hkrati lahko integriran pristop k sodelovanju pripomore k hitrejšemu dostopu do informacij in tako izboljša vašo odzivnost na zahteve strank ter poveča konkurenčnost.

Vodje IT v malih in srednje velikih podjetjih morajo zavzeti proaktiven pristop pri omogočanju sodelovanja prek različnih platform. Najnovejše rešitve za poslovno sodelovanje v oblaku, kot je Cisco Spark, je mogoče preprosto uvesti v uporabo in z njimi poenotiti aplikacije za spletne konference, telefoniranje in pošiljanje sporočil v enotno platformo, ki malim in srednje velikim podjetjem omogoča učinkovito sodelovanje na preprosti in stroškovno učinkoviti naročniški osnovi.

3. Strežniki primerne velikosti za potrebe razvoja

Tako pri uporabi posameznih pisarniških strežnikov z osnovnimi možnostmi hranjenja podatkov kot pri upravljanju računalniških zmogljivosti v več poslovalnicah morajo mala in srednje velika podjetja zagotoviti, da IT-infrastruktura zadošča za potrebe razvoja. Pri izbiri idealne strežniške platforme morajo upoštevati rešitve, ki prinašajo možnost nadgradnje strežniških zmogljivosti skupaj z rastjo podjetja, in ne smejo zaspati na lovorikah neprilagodljive tehnologije.

Vodje IT v malih in srednje velikih podjetjih lahko izkoristijo zanesljive računalniške in napredne zmogljivosti strežnikov Cisco pri doseganju večje agilnosti in inovativnosti. Serija C kabinetnih strežnikov podjetja Cisco združuje računske, omrežne in pomnilniške zmogljivosti ter predstavlja vstopno točko v poenoteno računalniško okolje, ki na najučinkovitejši in najdonosnejši način prilagaja strežniške vire obremenitvam.

4. Močna omrežna osnova za varnost

Naraščajoče število in dovršenost varnostnih groženj predstavlja eno večjih skrbi podjetjem vseh velikosti. Nepooblaščen dostop do podatkov in napadi s škodljivo programsko opremo neposredno vplivajo na uspešnost poslovanja in lahko povzročijo pomembno izgubo priložnosti za ustvarjanje prihodkov – kar 29 % organizacij po vsem svetu, ki je utrpelo nepooblaščen dostop do svojih omrežij, poroča o izgubi dohodka.2 Lastniki malih in srednje velikih podjetij zato sedaj iščejo celostne rešitve, ki bi okrepile zaščito pred grožnjami in izboljšajo njihov varnostni položaj.

Klasična zaščita ne zadostuje več. Tako je vodje IT doletela naloga izgraditi močnejšo in bolj celostno zaščito pred grožnjami za celotna omrežja ter pri tem ukrepati hitro, vendar brez prekoračitve proračuna za IT.

V današnjem okolju, polnem groženj, je eden odločilnih dejavnikov za podjetja možnost hitrega ugotavljanja in blaženja morebitnih groženj prek omrežja. Izbor izdelkov podjetja Cisco ima vgrajene varnostne funkcije, ki vodjem IT omogočajo preprosto nadzorovanje dostopa do omrežja, zagotavljajo vidnost in skrajšajo čas, potreben za zaznavo in ustavitev napadov. Požarni zidovi Cisco naslednje generacije prinašajo tudi dodaten zaščitni sloj pred ciljanimi in vztrajnimi zlonamernimi napadi.

5. Upravljanje IT v oblaku za enostavno in hitrejšo predajo v uporabo

Predstavljajte si boljšo vidnost in vodenje sredstev IT v realnem času prek celotnega omrežja – vse pod eno samo stekleno ploščo. To je obljuba, ki jo daje centralizirano vodenje v oblaku za nadzor varnosti, omrežja in aplikacij.

Mala in srednje velika podjetja lahko s centralnim upravljanjem naprav v omrežju prek oblaka znižajo stroške poslovanja in bistveno poenostavijo vsakodnevno delo in skrbništvo nad informacijsko tehnologijo. Pri tem je še pomembnejše, da rešitve za upravljanje v oblaku vodjem IT zagotavljajo zmogljiva in nadvse intuitivna orodja za nadzor dostopa uporabnikov, aplikacij in naprav ter tudi povečanje dosega brezžičnega omrežja v nekaj minutah od praktično koderkoli.

Poslovna tehnologija zagotavlja tako rekoč neomejene možnosti za podporo čedalje večjih zahtev in poslovnih praks. Navedli smo le nekaj primerov, kako lahko naš izbor izdelkov pomaga pri investicijah vašega podjetja v informacijsko tehnologijo ter vzpostavitvi rešitev prave velikosti in cene za uspešno poslovanje v novi digitalni dobi. Ste pripravljeni svojo prihodnost začeti s preprosto, pametno in varno informacijsko tehnologijo?

Registrirajte se in ostanite na tekočem z nasveti, promocijami in ponudbami za majhna in srednje velika podjejta.