Aveți cont?

 •   Conținut personalizat
 •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Ce este SD-WAN?

SD-WAN reprezintă o abordare software-defined pentru gestionarea rețelei Wide Area Network sau WAN.

Avantaje cheie:

 • Reducerea costurilor legate de autonomia de transfer la nivelul MPLS, 3G/4G LTE, etc.
 • Îmbunătățirea performanței aplicațiilor de afaceri și creșterea agilității,
 • Optimizarea experienței utilizatorilor și a eficienței pentru aplicațiile SaaS și cloud public,
 • Simplificarea operațiunilor legate de automatizare și managementul în cloud.

De ce acum?

Rețeaua WAN tradițională

Funcția tradițională a WAN era conectarea utilizatorilor de la nivelul sucursalelor sau sediile centrale la aplicațiile găzduite pe servere în centrul de date. În mod obișnuit, circuitele dedicate MPLS erau utilizate pentru a asigura securitatea și o conectivitate fiabilă. Acest lucru nu mai funcționează într-o lume în care cloud-ul ocupă un loc central.

Provocările IT de astăzi

Vremurile s-au schimbat. Pe măsură ce companiile utilizează din ce în ce mai mult aplicațiile SaaS/IaaS în medii cloud multiple, departamentele IT își dau seama că experiența utilizatorilor la nivel de aplicații este nesatisfăcătoare. Acest lucru se datorează faptului că rețelele WAN proiectate pentru o altă epocă nu sunt pregătite pentru explozia fără precedent a traficului WAN pe care îl aduce adopția cloud. Acest trafic determină o complexitate mai mare în administrare, o impredictibilitate la nivel de performanță a aplicațiilor și o vulnerabilitate a datelor.

Orientarea către Internet și cloud expune companiile la amenințări de securitate și probleme de conformitate. Protejarea activelor critice ale unei companii reprezintă o provocare foarte mare, în condițiile în care aplicațiile sunt accesate de persoane diverse, de la angajați, parteneri, contractori, vânzători și clienți. O conexiune broadband în rețeaua WAN este cu atât mai dificilă raportat la cerințele de securitate, generând provocări pentru departamentele IT în ceea ce privește păstrarea unui echilibru între experiența utilizatorilor, gradul de securitate și complexitate.

Noua rețea WAN

Noile modele de afaceri generează necesitatea unui nou model de rețea.

Există un nou tip de rețea WAN care poate răspunde acestor provocări: SD-WAN. Rețeaua software-defined WAN reprezintă o nouă abordare a conectivității în rețea, prin intermediul căreia pot fi reduse costurile operaționale și asigurată o utilizare mai bună a resurselor pentru implementările în locații multiple. Administratorii de rețea pot utiliza lățimea de bandă mai eficient, oferind cel mai înalt nivel de performanță pentru aplicațiile critice, fără compromisuri legate de securitate sau confidențialitatea datelor.

Care sunt beneficiile SD-WAN?

Cu SD-WAN, departamentul IT poate:

 • Simplifica procesul de administrare. Fiind o arhitectură WAN centralizată, furnizată în cloud, SD-WAN facilitează integrarea a mii de terminale, indiferent dacă se află în sucursale, sedii centrale sau în cloud. Departamentul IT are capacitatea de a automatiza implementarea zero-touch la nivel global, folosind o singură interfață de administrare.
 • Îmbunătăți experiența utilizatorilor. Optimizarea WAN asigură performanța optimă a aplicațiilor în cloud de la medii cloud multiple către utilizatori, indiferent de locație. În cazul unei defecțiuni a link-urilor sau a degradării conexiunilor, rutarea la nivel de aplicații poate direcționa în mod dinamic traficul între circuite dedicate și conexiuni securizate la Internet pentru a asigura funcționarea constantă a aplicațiilor critice pentru afaceri. În plus, companiile obțin îmbunătățiri OpEx prin înlocuirea serviciilor scumpe MPLS cu conexiuni broadband mai economice și mai flexibile (inclusiv conexiuni securizate VPN).
 • Spori securitatea. Prevenirea amenințărilor de securitate este aplicată la locul potrivit. Arhitectura SD-WAN asigură securitate distribuită la nivel de sucursale. Datele nu trebuie transmise înapoi la sediul central sau la centrul de date pentru a obține un nivel avansat de securitate (ca de exemplu un firewall, aplicarea DNS sau prevenirea intruziunilor).

Cum ajută SD-WAN departamentul IT?

Arhitectura tradițională WAN a fost limitată între companii, sucursale și centrul de date. Pe măsură ce companiile adoptă aplicații în cloud de tipul SaaS / IaaS, arhitectura WAN a acestora se confruntă cu o explozie de trafic care accesează aceste aplicații globale diverse.

Aceste schimbări în modelele de afaceri generează multiple implicații pentru operațiunile IT. Productivitatea angajaților este afectată de problemele de performanță ale aplicațiilor SaaS. În același timp, cheltuielile WAN cresc din cauza utilizării ineficiente a circuitelor dedicate și de back-up. Pentru departamentele IT, acțiuni complexe precum conectarea mai multor tipuri de utilizatori, pe mai multe tipuri de dispozitive, în medii cloud multiple, reprezintă o provocare zilnică.

Cu ajutorul SD-WAN, departamentul IT asigură acțiuni de rutare, protecție împotriva amenințărilor, înlocuirea eficientă a circuitelor scumpe și simplificarea administrării rețelei WAN. Beneficiile comerciale includ:

Experiență în utilizarea aplicațiilor

 • Disponibilitate ridicată, cu SLA predictibil, pentru toate aplicațiile critice din companie
 • Link-uri hibride multiple active-active pentru toate scenariile de rețea
 • Direcționare dinamică a traficului din aplicații pentru o livrare eficientă

Securitate integrată

 • Politici la nivel de aplicații, cu implementare în timp real raportat la problemele de rețea
 • Protecție integrată împotriva amenințărilor
 • Securizarea fluxului de trafic la nivelul internetului în bandă largă

Optimizare cloud

 • Extindeți cu ușurință rețeaua WAN în medii cloud multiple
 • Performanță optimizată în timp real pentru Office 365, Salesforce și alte aplicații importante SaaS
 • Fluxuri de lucru optimizate pentru platforme cloud precum AWD și Azure

Simplificare și securitate operațională

 • Un singur dashboard centralizat pentru gestionarea și configurarea rețelei WAN, sistemului cloud și securității
 • Provizionare zero-touch pe baza unui model pentru toate locațiile
 • Aplicații detaliate și raportarea performanțelor WAN pentru analiza activității companiei

Implementarea SD-WAN

Cisco SD-WAN cu sprijinul Viptela

Cisco SD-WAN cu sprijinul Meraki

Pentru echipele IT, Meraki simplifică managementul la nivel de sucursale și integrează managementul amenințărilor de securitate.