Har du en konto?

  •   Tilpasset innhold
  •   Dine produkter og støtte

Trenger du en konto?

Opprett en konto

Telenor Group og Cisco signerer strategisk avtale

Telenor Group og Cisco signerer strategisk avtale om samarbeid rundt IoT, smarte byer, sikkerhet og dataanalyse. Sammen skal vi utvikle en strategi for avansert, høyt sikrede tjenester. Med dette settes en digital transformasjon i gang for å drive inn nye inntektskilder, øke operasjonell overlegenhet, samt sikre bedre kundeopplevelser.

Barcelona, Mobile World Congress, 27 februar, 2018 – Telenor Group og Cisco annonserte iI dag at de har signert en fellesavtale for å samarbeide om å bedre sluttbrukerens opplevelse med dataanalyse, IoT, smartby og sikkerhetsløsninger.

Samarbeidet har som mål å akselerere Telenor Group sin pågående transformasjon innen digitalisering. Samtidig støtter den en felles og viktig rolle som begge selskaper spiller i å muliggjøre overlegne opplevelser for Telenor sine kunder. «Digitalisering av samfunnet krever nye måter å jobbe på og nye partnerskap. Vi er glad for å ta vårt samarbeid med Cisco til neste nivå. Sammen skal vi sette opp et felles miljø for å utforske smartby-løsninger med en av Norges største kommuner», sier Ruza Sabanovic, Chief Technology Officer, Telenor Group.

Telenor Group sitt lederskap med smartbyer i Norge vil benytte selskapets eksisterende WiFi, WAN og mobile oppkobling for å utforske neste-generasjons modell som beskytter, kobler opp og forsterker samfunnet. Telenor Group vil bruke Cisco sin dataplattform, Cisco Kinetic, for å hente ut, programmere og flytte data fra oppkoblede enheter til forskjellige applikasjoner og med det utforske potensielle forretningsfordeler.

«Cisco og Telenor Group utvikler en svært sikker og IP-sentrisk nettverksgrunnmur som vil vokse med de etter hvert som de ekspanderer sin virksomhet innen nye IoT-tjenester og smarte Cisco-applikasjoner», sier Peter Karlstromer, Senior Vice President, Global Service Provider, Cisco. «Ved å bruke dataanalyse over utvalgte applikasjonsplatformer med Cisco sin AppDynamics vil Telenor Group ha muligheten til å utforske ytelsen av applikasjoner i sanntid. Slik vil de også kunne levere bedre kundeopplevelser.

Om Telenor

Telenor Group kobler sine 178 millioner kunder til det som betyr mest. Å koble verden sammen har vært Telenors hovedområde i mer enn 160 år og vi opererer i dag i tolv markeder over Skandinavia, Sentral øst-Europa og Asia. Våre 30 000 ansatte er bundet til ansvarlig forretningsvirksomhet og drives av ambisjonen om å styrke vårt samfunn.


Om Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) er et verdensledende teknologiselskap som har vært sentral i utviklingen av internett siden 1984. Våre folk, produkter og partnere hjelper samfunnet med å trygt kunne koble seg på og gripe morgendagens digitale muligheter i dag. Les mer på https://www.cisco.com/c/no_no/about/press.html og følg oss på Twitter @Cisco og @CiscoNorway.


For mer informasjon, kontakt:

Sven Størmer Thaulow, adm. direktør i Cisco Norge
Mobil: +47 952 80 477
Epost: sthaulow@cisco.com

Trude Martinsen Brun
Markedssjef, Cisco Norge
Mobil: +47 905 52 823
Mail: tbrun@cisco.com