Guest

Forventer 3 milliarder tilkoblede enheter innen 2023

Et økende antall selskaper etterlyser Internet of Things (IoT)-enheter med lavt strømbruk og lav pris. For å møte etterspørselen kunngjorde Cisco denne uken at Cisco Jasper har gjennomført live-forsøk med NB-IoT, en ny standard for tilkobling. IoT-plattformen er dermed en av de første som støtter NB-IoT. Det forventes nå at antallet tilkoblede enheter vil overstige tre milliarder innen 2023.

– IoT spiller en avgjørende rolle i å hjelpe selskaper omfavne nye innovative og tjenesteorienterte forretningsmodeller. Med NB-IoT hjelper vi bedrifter og tjenesteleverandører med å styrke deres leveranser av mer verdisentriske løsninger til markedet, sier Macario Namie, leder for IoT-Strategi hos Cisco Jasper.

Forvandler forretningsmodeller

NB-IoT leverer pålitelige og kostnadseffektive tilkoblingsløsninger for IoT til lavkostnadsenheter. Den kombinerer lavere strømbruk med nødvendig dekning. Det forventes at NB-IoT vil forvandle forretningsmodellene i mange bransjer. Spesielt selskaper som jobber med smarte-byer, smarte-parkeringsplasser, bygg og konstruksjon, ressurssporing og fjernstyrt landbruk vil kunne forvente seg nye hverdager.

– Med NB-IoT kan et helt nytt segment av enheter kobles til på en kostnadseffektiv måte. Dette vil føre til fordeler for bedrifter og deres kunder på en massiv skala, sier Namie.

En ledende rolle

Selskaper som er på utkikk etter å levere NB-IoT løsninger via tilkoblede enheter ser i økende grad verdien i å håndtere massive enhetsdistribusjoner på tvers av ulike nettverksmiljøer. For å ta en ledende rolle i utviklingen, samarbeider Cisco med over 50 serviceoperatører og mer enn 550 nettverksoperatører for å skape en god og enkel brukeropplevelse. Samtidig vil de drive frem en global adopsjon som vil øke effektivitet og kutte kostnader på tvers av bransjer.


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Roland Berg Lie,
Mobil: +47 415 08 757
E-post: roland.berg.lie@hkstrategies.com

Kontakt oss