Guest

Topplinjevekst på 3 prosent i tredje kvartal

  • Omsetning på 12 milliarder dollar i Q3 FY16 (GAAP), opp 3 prosent når avviklet SP Video CPE holdes utenfor.
  • Nettoresultat på 2,3 milliarder dollar i Q3 FY16 (GAAP) – ned 4 prosent fra samme periode i fjor
  • For venter vekst på 0 - 3 prosent for regnskapsåret mot samme periode forrige regnskapsår (normalisert for avvikling av SP Video CPE)

Oslo 18. mai, 2016: Cisco, verdenslederen innen nettverksløsninger som endrer hvordan mennesker kobles sammen, kommuniserer og samarbeider, presenterte onsdag kveld norsk tid tall for sitt tredje kvartal i regnskapsåret 2016. Kvartalet ble avsluttet 30. april.

I kvartalet oppnådde Cisco en topplinje på 12 milliarder dollar (GAAP). Dette er svakt ned fra tilsvarende periode i forrige regnskapsår. Imidlertid kuttet Cisco en del av videoporteføljen rettet mot operatørmarkedet i november, og holdes denne utenom var omsetningsveksten på 3 prosent fra 11,6 milliarder dollar tilsvarende kvartal i FY15. Resultatet endte på 2,3 milliarder dollar, en nedgang på 4 prosent (GAAP). Resultat per aksje endte på 0,46 dollar.

– Vi leverte et sterkt tredjekvartal i et utfordrende marked. Jeg er fornøyd med resultatene i dag og med fremgangen vi gjør i å transformere forretningen til å ha et mer programvare- og abonnementsbasert fokus, noe vi vil fortsette å innføre over hele porteføljen, sier CEO i Cisco, Chuck Robbins.

Vekst i Norge

I kvartalet som gikk hadde også Cisco Norge god vekst.

– Cisco Norge leverte solid vekst i tredje kvartal. Ekstra gledelig å se to-sifret vekst i alle kundesegmenter, og vekst i nær alle teknologiområder. Et av områdene med størst vekst har vært Datasenter, og dette følger solid vekst i vårt andre regnskapskvartal innen samme område. Vi ser også en solid vekst i skytjenester sammen med våre største partnere, spesielt i privat sektor, sier Trine Strømsnes, fungerende administrerende direktør for Cisco Norge.

Enkelte sektorer utmerker seg med spesielt sterkt investeringsfokus. Offentlig sektor er en av disse.

– Vi ser at offentlig sektor omfavner nye teknologier noe som gir sterk vekst år over år. Spesielt investerer denne sektoren i samhandlingsløsninger og trådløse nettverk, sier Strømsnes.

Digitaliseringsbølgen brer om seg, noe Cisco har tatt konsekvensen av og som kommer kundene til nytte.

– Vi merker også at markedet begynner å få hast med å digitalisere. Vi har ventet en slik utvikling og lanserte for kort tid siden Cisco DNA (Cisco Digital Network Architecture) som adresserer dette behovet. I tillegg lanserer visnart en ny produktportefølje innen sikkerhet, noe vi tror vil sikre god vekst videre. Sikkerhet har høyt fokus hos mange av kundene, sier teknologidirektør Nils Ove Gamlem i Cisco Norge.

For ytterligere informasjon om resultatfremleggelsen, vennligst se:
http://investor.cisco.com/investor-relations/news-and-events/news/news-details/2016/Cisco-Reports-Third-Quarter-Earnings/default.aspx


Kontakt:

Trine Strømsnes, fungerende adm. direktør, Cisco Norge
Telefon: +47 415 77 350
E-post: tstroems@cisco.com

Kontakt oss