Cisco Connect Sweden 2022!

Vi ser fram emot att välkomna er till Cisco Connect 2022 där vi sätter fokus på Säker digitalisering i en hybrid värld!

Om Cisco Connect 2022

Vi ser fram emot att välkomna er till Cisco Connect 2022 där vi sätter fokus på Säker digitalisering i en hybrid värld! 

Digitaliseringen är idag svenska verksamheters främsta IT-strategiska prioritet och utvecklingen har gått i rekordfart de senaste åren. Under pandemin har många verksamheter tvingats nyttja temporära lösningar för att möta de utmaningar man ställts inför. Vi lever nu i en hybrid värld och ”hybridarbetet” är här för att stanna. Visste du att 98% av alla möten framåt förväntas ha minst en deltagare med virtuellt?

Därför är det dags att tänka till och tänka om kring den infrastruktur man bör investera i framåt för att skapa affärsvärde och säkerställa verksamhetens konkurrenskraft.  

Med fokus på kundvärde kommer du under Cisco Connect få höra många spännande kundexempel och hur de skapat värde och konkurrenskraft med hjälp av teknik. Självklart kommer vi, tillsammans med Sveriges vassaste partners, även dela det allra senaste kring Ciscos plattform som möjliggör säker digitalisering. 

Eventet kommer hållas på Kistamässan samt streamas live och du får tillfälle att lyssna på intressanta kundfall och tekniska uppdateringar. Om du väljer att vara med på plats kommer ni få se spännande demos, nätverka och diskutera med våra experter, partners och kollegor. Dagen förgylls med uppskattad musikunderhållning från Kungliga Musikhögskolan.

Varmt välkommen till Cisco Connect 31 mars 2022! 

Med Vänliga hälsningar 
Cisco Sverige teamet!

Agenda

09.00-09.05 Vi inleder Cisco Connect med musik från Kungl. Musikhögskolan
09.05 –09.10 Välkommen till Cisco Connect 2022
Moderatorer: Julia Weinefalk Jacobson, Systems Engineer, Cisco & Moa Nissar, Sales Specialist, Cisco
09.10 – 09.25 Säker Digitalisering i en hybrid värld!
Talare: Per Samuelsson, MD, Cisco Sverige
09.25 – 09.40 Ciscos hållbarhetsstrategi & vikten av cirkulär ekonomi!
Talare: Niklas Andersson, VP EMEAR North Theatre
09.40 – 09.55

Kundfall: Cisco XDR: Starkt klientskydd med detektering och åtgärd
I takt med att medierapporterna om hot och intrång duggar tätt ser många organisationer sig om efter ett bättre skydd för sin it-miljö. Klienterna är ofta utsatta genom skadliga länkar på webben, virus och phishing mail. Teknologin Endpoint Detection and Response (EDR) är ett kraftfullt sätt att inte bara göra reaktiva bedömningar utifrån en dator eller användare, utan kunden kan korrelera data från flera datorer och användare, både inom- och utanför den egna organisationen. Presentationen kommer att ta avstamp i ett projekt som Atea och Cisco gjort för Helsingborgs stad.

Talare: Christer Böke, Concept Manager, Information Management, Atea

09.55- 10.10 Maximera nyttan av teknikplattformen genom CX cloud
Talare: Fredrik Wester, Head of Services, Cisco Sverige
10.10 – 10.25

Kundfall: Expertis och automation skapar morgondagens säkra digitalisering
Digitaliseringen innebär att den digitala transformationen redan är här. Fastighetssektorn och servicesektorn är mycket starka exempel där automation kombinerat med högsta expertis skapar något unikt. Conscia berättar hur man hjälpt Vasakronan att sätta sin digitala plattform i centrum för kundupplevelsen och gett flera andra kunder rätt digitala förutsättningar tack vare expertis i världsklass kombinerat med automation.

Talare: Lars Kyhlstedt, VD Conscia Sverige & Elin Rydström, Group IT Operations Manager, Anticimex International

10.25 – 11.05 Förmiddagspaus med PowerSessions & utställning
11.05 – 11.25

Förenkla din säkerhets- och incidenthantering med Cisco SecureX!
Cisco SecureX är en SaaS baserad XDR lösning för att enkelt integrera olika säkerhetslösningar. SecureX förenklar dramatiskt arbetet med säkerhets- och incidenthantering. SecureX är helt baserat på öppna API:er och stöder integrationer med tredje part. SecureX ingår utan extra kostnad med alla Cisco säkerhetslösningar.

Talare: Håkan Nohre, Technical Solutions Architect, Cisco

11.25-11.40 Säker tillgänglighet oavsett nät
Idag drivs vi av en föränderlig värld som ställer höga krav på infrastruktur och säkerhet. Vi förutsätter att kommunikationen är säker, oavsett vilket nät och infrastruktur som trafiken använder. Hur säkerställer man att nätet är tillgängligt, stabilt och säkert, att informationen oavsett om det är ett meddelande, en bild, en ljudfil, ett krypterat meddelande eller något annat förblir intakt i kommunikationen? Cygate kommer att berätta om hur vi kan stödja er i er verksamhetsutveckling med hjälp av förmågan att leverera ett säkert nät där val av bärarnät blir oväsentligt.
Talare: Anna Wallert, Regionchef, Cygate/Telia
11.40-11.55 The Future of Hybrid Work!
Talare: Espen Loberg, VP of Product Management and Strategic Planning, Webex Devices, Cisco
11.55-12.10 Digitalisering och etisk datahantering med digital trust
Talare: Karin Engman, Head of digital trust, Tele2
12.10-12.25

Förenkla er vardag med Cisco Meraki, integrationer och API
”Meraki är på en spännande resa med enkelheten i fokus och vi kommer nu att skruva upp takten ytterligare med nya innovationer. Hör Joacim berätta om tre områden där Meraki presenterar nyheter framöver och gör allas IT-liv mycket enklare.”

Talare: Joacim Petersson, Meraki Sales Specialist &

12.25 – 14.00 Lunch med PowerSessions & utställning
14.00 – 14.20

Famlar ni i mörkret? Upptäck ljuset med Applikations-visibilitet!
Att nätet är verksamhetskritiskt har de flesta blivit påminda om under de senaste åren. Trots detta saknar många företag och organisationer verktyg och möjligheten att samla in data för att monitorera slutanvändarupplevelsen. Med Applikations-visibilitet kan man proaktivt och snabbt identifiera problem och tidigt avgränsa källan.

Talare: Peter Jerhamre, Technical Solutions Architect, Cisco

14.20-14.40 Hur du kan segmentera och effektivisera ditt datacenter för säker digitalisering
Oberoende av om strategin är att behålla alla arbetslaster i egna datacenter, ha delar av dem i molnet eller alla i molnet så kräver säker och effektiv digitalisering ett antal saker:
  • Förmågan att segmentera arbetslasterna, oavsett om det rör sig om fysiska servrar, virtuella servrar, containers eller en blandning därav förenkling av hanteringen av miljön
  • God överblick, insyn i miljön för felsökning, säkerhet, insikter och kapacitetsplanering
  • Automatisering och möjligheten att börja använda infrastrukturen som kod (IaC).
Under denna session får du höra hur du kan uppnå detta och mer i ditt datacenter. Talare: Joacim Pettersson, Technical Solutions Specialist, Cisco
14.40– 14.50 Swedbank & Miradot - Automation som möjliggörare för affärsutveckling
Att tillhandahålla en säker, robust och tillförlitlig IT-infrastruktur är en grundpelare för att som bank kunna driva affärsutveckling. När dessa två vävs samman allt tätare blir takten man kan affärsutveckla avhängig hur snabbt man kan leverera IT-tjänster utan att tumma på säkerheten. Att utöver detta även navigera det regulatoriska landskapet är utmanande och tidskrävande. Detta kan avsevärt underlättas med underliggande automation. Swedbank och Miradot berättar tillsammans om varför automatisering blev ett högt prioriterat initativ, den unika upphandlingen och varför en storbank slutligen valde Marcus Lind, seniorkonsult & co-founder, Miradot och Adam Berg, Domain Architect, Datacenter & Core Infrastructure, Swedbank
14.50– 15.10

Hur löser vi problem i en Internetbaserad värld
Vi får följa med nätverksingenjören Åke och hans utmaningar att hantera IT problem i en internetbaserade värld. Hur kan vi tackla problemen och hur kan ThousandEyes ge oss visibiliteten som krävs för en bra användarupplevelse.

Talare: Anton Lindholm, Technical Solutions Architect, Cisco

15.10– 15.25

Verksamheten är större än kontoret
Robin presenterar hur ni på ett enkelt och säkert sätt kan koppla upp mer än bara kontoret, vilket inkluderar allt ifrån parkeringar, fordon och industri till kritisk infrastruktur. Genom att utnyttja Ciscos heltäckande portfölj kan ni uppnå säker digitalisering för hela er verksamhet!

Talare: Robin Lindelius, Cisco IoT Lead, Cisco Sverige

15.25– 16.00

Eftermiddagsfika med PowerSessions & utställning

16.00-16.10

PowerSession: Så lyckas man med en hållbar strategi för den hybrida arbetsplatsen
Den hybrida arbetsplatsen är inte längre en framtidsvision, den har nu blivit ett faktum. Hur ska man som företag agera och skapa sig rätt förutsättningar för att lyckas fullt ut i den nya verkligheten? Hur kan man dra nytta av tidigare arbetssätt i kombination med de insikter och lärdomar vi skaffat oss under pandemin? Hur kan dagens teknikplattformar bidra till en positiv möteskultur och samtidigt skapa större affärsnytta? Simplify bjuder in till paneldiskussion med företag som berättar om sin resa där de delar med sig av insikter och erfarenheter i hur man navigerar i dagens teknikdjungel och faktiskt förändrar möteskulturen.

Talare: Henrik Arnbert, Business Area Manager, Collaboration, Simplify samt gäster

16.10-16.20

PowerSession: Vilka fördelar finns det med att köpa Nätverk som tjänst?
Vill du ha ett stabilt och säkert nätverk utan att själv behöver lägga ner någon tid på det. Slippa stora investeringar och få full kontroll på dina nätverkskostnader med en fast månadskostnad. Dessutom kunna skala upp och ner efter behov. Henrik Åqvist, Sales Director för Managed Services på Dustin berättar om Nätverk som tjänst, en stabil och säker nätverkslösning med brandvägg, LAN och WiFi.

Talare: Henrik Åqvist, Sales Director, Managed Services, Dustin

16.20-16.30

PowerSession: Användarupplevelse som tjänst
Fyra av fem svenskar deklarerar online, antalet digitala vårdmöten har ökat med mer än 6000% de senaste fem åren och flera av Sveriges storbanker har stängt ner över 70% av sina kontor det senaste decenniet. Det är tydligt att vi i allt större utsträckning interagerar med både privat- och offentlig sektor via digitala tjänster. Detta förenklar vardagen och ökar produktiviteten, men ställer också stora krav på den digitala kundupplevelsen. Kanari som en av Nordens ledande tjänsteleverantörer inom detta område har nu ingått ett partnerskap med Cisco som teknikpartner för att övervaka användaruppleveslen och säkerställa att kritiska applikationer håller hög kvalité – en förutsättning för alla framåtlutade organisationer att lyckas med sin digitaliseringsresa.

Talare: Daniel Lindqvist, CRO, Kanari

16.30 – 16.50 Inspirationstalare: Hur lyckas vi med det hybrida arbetssättet - det bästa från två världar
Talare: Anna Bellman, författare och inspirationstalare
16.50 – 16.55 Sammanfattning av dagen
Talare: Per Samuelsson & Julia Weinefalk Jacobson, Systems Engineer, Cisco & Moa Nissar, Sales Specialist, Cisco
16.55-17.30 Tilltugg & mingel i utställningen

Sorry, no results matched your search criteria(s). Please try again.

Varmt välkommen att under våra pauser lyssna på fler PowerSessions som är kortare tekniska dragningar där innehållet kommer att varieras mellan lösningsbaserat och områdesfokuserat och levereras av experter från utvalda partners.

10.25 – 11.05 Förmiddagsfika
10.35 – 10.45

Fibersystems säkra videokonferenslösning
VTC Cisco 55” är certifierad för både Tempest Level A och RÖS U1. Lösningen är baserad på Cisco Webex Room Kit och erbjuder många olika produkter och är lämpad för rum med plats för upp till 14 personer. Huvudprodukter i lösningen är VTC Cisco 55” Intern Codec U1/LA och VTC Cisco 55” Extern Codec U1/LA och dessa kommer vi presentera.

Talare: Thomas Axaeus, Fibersystem

10.45 – 10.55

LiveAction - the No 1 tool for complete End-to-End Network Visibility
IT teams need valuable insights into how their End-to-End Network is performing across multiple Domains and technologies. From helping to capacity Plan new projects , verify the migration and implementation of new technologies to troubleshooting performance based problems. This session details Why customers are choosing LiveAction as their No.1 Tool to help reduce IT costs and accelerate troubleshooting and How it compliments Cisco’s FSO Solutions.

Talare: Lee Cox, Senior Sales Engineer & Peter is the Partner Alliances Manager, LiveAction

12.25 – 14.00 Lunch
12.40 – 12.50

Hybrid arbete och återgång till kontoret/campus. Hur kan du göra det effektivt och utan stress med MazeMaps digital wayfinding?
Den digitala revolutionen och den globala pandemin transformerar arbeten och vårt sätt att arbeta. Vi hjälper företag över hela världen anpassa sig och att innovera. MazeMap erbjuder digital indoor wayfinding. Våra tjänster löser problem relaterade till navigation, rumsbokning, visualisering, hybrid workplace och facility optimering. Med Cisco och MazeMap tillsammans kan du göra det mer tilltalande och säkert för anställda att återgå till kontoret.

Talare: Reidar Lian Regional Sales Manager Nordics, MazeMap

12.50 – 13.00

Flexibel hantering av organisationens, anställdas och besökares enheter med Netgraph Connect, en molnbaserad access-lösning.
Netgraph Connect är en molnbaserad accesslösning som fungerar på vilket nätverk som helst. Erbjuder smarta och innovativa inloggningsmetoder som sparar tid och pengar genom effektiv hantering av företagets, de anställdas, och besökares enheter. Plug & Play med Cisco SD-WAN, Meraki och Cisco ISR

Talare: Andreas Marklund, CEO / Founder, Netgraph

13.00 – 13.10

Kundfall: Temporär nätverksinfrastruktur i utmanande miljöer i en föränderlig värld
Presentation av olika kundfall där vi jobbat på följande projekt Formula-E, Skanska - Citygate Och Stockholm Vatten.

Talare: Johan Rockström, VD, TPO

13.10 – 13.20

Personlarm i mobilen med inomhus-positionering från Cisco
Med Crystal Alarm - Personlarm i mobilen kan alla i organisationen få en pålitlig trygghetsfunktion. Larma till både larmcentral och kollegor. Positionering både utomhus via GPS och inomhus via Cisco Spaces.

Talare: Jens Olsson, CEO, Crystal Alarm

13.20 – 13.30 The journey from sensor to impact by Wittra
Talare: Patrik Johansson, Wittra Partner & Strategic Advisor, Wittra
13.30 – 13.40

Så ger automation och expertis morgondagens nätverk som tjänst
Hur får du ett nätverk som tjänst som inte bara är skalbart, utan stabilt och säkert med en intelligent supportrespons på sekunder snarare än timmar? Möt CARA som bor i molnet och är grunden till omedelbar felsökning 24/7/365, ger förutsättningar för proaktivitet, samt möjliggör experter i första linjen. Conscia Sverige berättar om drivande faktorer i en komplex molnbaserad värld, hur bygger man moderna tjänster för kritisk infrastruktur.

Talare: Fredrik Dahlgren, chef, Conscia Cloud. CCIE, grundare av Commsec och Secoa.

13.40 – 13.50

Hur Cygate och Telia samverkar för att skapa framgångsrika IoT-paketeringar
Internet of Things har under många år karakteriserats av en omogen marknad med nedlagda pilotprojekt och i många fall otydlig affärsnytta. Genom att kombinera styrkan och skalan hos operatören Telia med nätverkskompetens och förmåga att bygga kundanpassat hos systemintegratören Cygate har vi hittat ett antal paketeringar som låser upp både affärsnytta och ekonomi i skala. Vi berättar om hur framtiden ser ut inom ett par satsningsområden där vi jobbar ihop med Cisco.

Talare: Oscar Bexell, Affärsägare dedikerade nät och IoT, Cygate

15.25-16.00 Eftermiddagsfika
15.35– 15.45

Tele2: Alla pratar om SD-WAN men går det att implementera utan ett stort IT-projekt?
SD-WAN börjar etableras som det självklara sättet att bygga WAN. Till en början driven av internationella organisationer och kostnadsbesparingar till för några år sedan mer regionala organisationer med en tydlig cloud strategi. Nu är vi fasen där även offentlig sektor efterfrågar SD-WAN. Därmed kan man konstatera att SD-WAN är för alla typer av organisationer och har sin grund i olika drivkrafter. Samtidigt kan ett utrullningsprojekt verka övermäktigt och ta mycket resurser i anspråk. Central infrastruktur ska etableras, design sättas och utrustning anskaffas och rullas ut. Hur gör man för att komma till en modern SD-WAN arkitektur och samtidigt inte riskera att det blir ett stort och resursslukande IT-projekt?

Talare: Nicklas Dubén, Produktchef för Managed NW Solutions, Tele2

15.45-15.55

Cisco XDR stärker Ateas SOC+ tjänst
”Cisco säkerhetsplattform med SecureX stärker Ateas nordiska tjänst för security operations och incident response med automation och berikning. Säkerhetspersonal från Atea går igenom vad SOC+ innebär, hur det hjälper våra kunder i norden idag och hur säkerhet från Cisco ger oss extra styrka”.

Talare: Gustav Rydmark, Security Architect, Information Management, Atea

Sorry, no results matched your search criteria(s). Please try again.

Talare

Sponsorer

Guld

Silver

Solution Partners

Cisco Solutions

Hitta hit

Adress:

Kistamässan

Arne beurlings torg 5

164 40 Kista

Join Cisco’s global networking community

Thought leadership, insights from industry experts, discussion forums, prizes and product feedback from other tech-loving Cisco customers— you can experience it all in The Gateway – along with thousands of your peers around the world.