СЕ ШТО СТЕ ПРЕТПОСТАВУВАЛЕ ЗА САЈБЕР КРИМИНАЛОТ-ЗАБОРАВЕТЕ ГО. Вистината е поинаква.

Дали сте спремни за новата генерација на безбедносни ризици која ја предизвикува добро организиарана, профитабилна и исклучително опремена криминална индустрија која ги држи во заложништво вашите податоци? Запознајте се со вистинското лице на сајбер криминалот за подобро да го победите. Токму поради тоа превземете го нашиот единствен CISCO ANNUAL SECURITY REPORT кој по големина и длабочина на барањата нема конкуренција во индустријата.

Бидете информирани

ПРЕВЗЕМЕТЕ ГО CISCO ANNUAL SECURITY REPORT

Најкомплетниот водич за разбирање и одбрана од сајбер криминалот.
Компјутерскиот криминал е организирана мултимилионска индустрија со големи човечки и технички ресурси која има само една цел – превземање на податоци од важност.
Ваша одговорност е е да ја заштитите својата фирма и себе си.
Дознајте ги најновите трендови – за да се одбраните од нив.

LONE WOLF VS. КОРПОРАЦИИ

How About 200% ROI?

ПРЕДРАСУДА

Сајбер криминалците се хакери "осамени волци" кој во своето слободно време напаѓаат компјутери и организации.

Increase Service Provider Revenue by 20%

РЕАЛНОСТ

Сајбер криминалците вообичаено работат како членови на една организација која е организирана приближно до корпоративно ниво – или имаат делење на ресурси. Во секој случај ТОА НЕ СЕ ПОЕДИНЦИ – тоа е ОДЛИЧНО ОРГАНИЗИРАНА ИНДУСТРИЈА и сериозен бизнис.

СИТЕН ЛОПОВ VS. МИЛИОНЕР

ПРЕДРАСУДА

Сајбер криминалците се престапници кој крадат кредитни картички од граѓани и се занимаваат со ситни измами на Internet.

РЕАЛНОСТ

Сајбер криминалците можат да остварат сериозни добивки, често многу поголеми од компаниите кој што ги напаѓаат. Само во 2015 година, творците на Angler, според проценките на Cisco, можеле да заработат повеќе од 60 милиони долари. Сајбер криминалот е високо профитен организира криминал кој својте ресурси во пари, луѓе, технологија и време ги насочуваат директно да го уништат вашиот бизнис, а со самото тоа и вас.

ТАЛЕНТИРАНИ ХАКЕРИ VS. ЕДУЦИРАНИ КРИМИНАЛЦИ

ПРЕДРАСУДА

Сајбер криминалците се талентирани хакери кој ги пробиваат компјутерските системи во свој домашни услови.

РЕАЛНОСТ

Вистина е дека многу од нив се талентирани, некој и тоа многу. Меѓутоа талентот е само дел од приказната. Сајбер криминалците пристапуваат исклучително сериозно спрема својата едукација и екстремно добро се инфромирани. Тие често, многу повеќе обрнуваат внимание на едукација отколку нивните жртви (поради што и стануваат жртви).

ДЕНЕШНИОТ РОБИН ХУД VS. УЦЕНУВАЧОТ

ПРЕДРАСУДА

Сајбер криминалците се престапници кој на сметка на големите корпорации на граѓаните им обезбедуваат податоци и содржина (филмови/музика итн.) за кој што граѓаните инаку би морале да плаќаат.

РЕАЛНОСТ

И покрај тоа што постојат случаи на напад во системи на големи корпорации после кој на граѓаните им била достапна содржина за која би морале да плаќаат, тоа се сепак само изолирани случаи.Сајбер криминалецот вообичаено врши напад поради своја лична парична добит – уцена и рекетирање на компании и системи.

НАПАДИ НА ЕДНА ИП АДРЕСА VS. НАПАДИ ОД НЕКОЛКУ ИЛЈАДИ ИП АДРЕСИ

ПРЕДРАСУДА

Сајбер криминалецот врши напади од една ИП адреса, која може брзо да се идентификува и лоцира.

РЕАЛНОСТ

Во еден од Angler нападите откриено е дека наподот на вирусот доаѓа од преку 90,000 домени, односно 29,531 единствени ИП адреси. Тоа ја прави секоја заштита и истрага доста комплицирана.